thumbnail
thumbnail

(Senior) scrummaster / Agile coach

Markt 11, 6811 CG Arnhem, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 100,00
32 - 40 uur Gelderland

Begindatum:

1 nov 2023

Einddatum:

31 okt 2024

Uren per week:

32 - 40 uur

Publicatiedatum:

13 sept 2023

Organisatie
Gelderland, de mooiste provincie van Nederland! Elke dag werken we in de grootste provincie van Nederland samen met 1500 medewerkers om Gelderland mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden van en voor ons allemaal. We doen dit met veel inzet, motivatie, kennis en kunde en uiteraard samen met allerlei organisaties en andere partijen. Samen zoeken we telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, mobiliteit of milieu. Dit maakt ons werk uitdagend, interessant en zinvol.

Omschrijving van de opdracht
Er komen veel en belangrijke ontwikkelingen op de provincie af die veelal verbonden zijn met digitalisering en de informatiesamenleving. Wetgeving die een digitaliseringsopdracht voor de provincie tot gevolg heeft, aangepaste werkprocessen, toenemende (keten-)samenwerking met partners, inwoners en organisaties uit de provincie die allen van ons verwachten dat we onze diensten digitaal aanbieden. Ook de invloed van nieuwe technologie en data op ons werk bij de provincie wordt met de dag groter.

De afdeling I&A is de professionele dienstverlener op de terreinen van informatiedienstverlening en informatietechnologie. De afdeling zorgt ervoor dat elke medewerker van de provincie zich m.b.v. ict-middelen onbelemmerd kan richten op de uitvoering van zijn of haar kerntaak en adviseert de provinciale organisatie bij het automatiseren van processen en bij het samenstellen en beheren van data- en/of gegevensverzamelingen.

Het team I&A Beheer is onderdeel van de afdeling I&A en houdt zich bezig met technisch applicatiebeheer, functioneel beheer, databasebeheer, licentiemanagement en apparatuurondersteuning.

De werkzaamheden worden zowel op basis van reguliere beheerprocessen (ITIL, ASL, BiSL) als via  projectmatige inzet op ICT projecten uitgevoerd. Bij deze werkzaamheden wordt het team regelmatig aangevuld met externe specialisten.

Vanwege de transitie naar Microsoft Azure voor onze on-prem omgeving zoekt het I&A Beheerteam versterking in de begeleiding van de beheerprocessen en de tranisitie van ITIL georiënteerd werken naar Agile beheer.

Op dit moment zitten we volop in de transitie naar, en ingebruikname van, Azure. Er is reeds een Azure platformteam opgestart, evenals een workloadteam voor applicatiebeheer van ons on-prem domein in Azure. De wens is dat deze teams door de scrummaste/Agile coach begeleid worden in het werken volgens Agile principes, met product owners en engineers, met backlogs, sprints, refinements en retrospectives.

Taken en verantwoordelijkheden
De taken en verantwoordelijkheden van een (senior) scrummaster / Agile coach bestaan met name uit:

 • het begeleiden van (technische en functionele) beheerders naar de Agile / Scrum werkwijze;

 • het voorbereiden en inplannen van alle benodigde events van één of meerdere scrumteam(s) (stand-ups, refinements,  sprintplanningen, reviews, retrospectives);

 • het voorbereiden van sprints en releases samen met Product Owners;

 • het bewaken van de sprintdoelen en verwachtingen hieromtrent;

 • afstemmming zoeken met betrokkenen uit de organisatie (teammanager, ontwikkelaars, testers, gebruikersorganisatie, projectorganisatie);

 • meewerken aan het verbeteren/optimaliseren van de bestaande ontwikkelprocessen;

 • overdragen van kennis en kunde van bovenstaande punten.

Beschikbaarheid
Externe is inzetbaar vanaf 1 november 2023 tot en met 31 oktober 2024 voor 32 - 40 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd met 3 maal een periode van 12 maanden.

Afhankelijk van de beschikbaarheid van externe, is een gefaseerde start en/of latere startdatum mogelijk, mits externe uiterlijk 1 december 2023 inzetbaar is voor 32 - 40 uur per week.

De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een CV van maximaal 5 pagina's A4 toe. Indien het CV (incl. figuren, tabellen, voorblad en inhoudsopgave) langer is dan het toegestane aantal A4's, wordt deze enkel voor het toegestane aantal A4's beoordeeld, waarna de overige A4's buiten de beoordeling worden gehouden. Het CV is in het Nederlands gesteld en bij voorkeur in PDF-formaat. In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld.

  NB. Het CV dient louter ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden. Daarnaast dient u bij alle eisen en gunningscriteria kwaliteit de antwoorden/beschrijvingen in het bijbehorende veld "toelichting" van de applicatie in te vullen. Verwijzingen naar ALLEEN het CV en/of andere documenten bij de toelichting op de eisen en de gunningscriteria kwaliteit ZAL leiden tot uitsluiting.

 • Externe is de afgelopen twee jaar niet in loondienst geweest van provincie Gelderland. Externe beschikt aantoonbaar over minimaal een afgeronde HBO opleiding.

  Benoem de naam van het opleidingsinstituut, de plaats, de afstudeerrichting en het afstudeerjaar.

 • Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 2 jaar ervaring als scrummaster (opgedaan in de periode 2018 - heden).

  Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting de opdrachten, inclusief start- en einddatum, waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 2 jaar ervaring voldoet.

 • Externe beschikt aantoonbaar over een scrummaster certificering, te weten PSM2 of CSM.

  Benoem de behaalde certificering (PSM2 of CSM), de naam van het opleidingsinstituut en het jaar van behalen van de certificering.

 • Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 1 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2018 - heden) in de rol van scrummaster met het gebruik van Azure DevOps.

  Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting de opdrachten, inclusief start- en einddatum, waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 1 jaar ervaring voldoet.

Gunningscriteria

 • Externe heeft aantoonbaar ervaring met het begeleiden van een ITIL beheerorganisatie in de transitie naar een Agile werkwijze, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.

  Externe beschrijft minimaal 1 project/opdracht waaruit ervaring blijkt met het begeleiden van een ITIL beheerorganisatie in de transitie naar een Agile werkwijze (10 punten)

  Externe heeft geen ervaring met het begeleiden van een ITIL beheerorganisatie in de transitie naar een Agile werkwijze (0 punten)

 • Externe heeft aantoonbaar ervaring met het gelijktijdig begeleiden van meerdere Agile/Scrum teams als scrummaster, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.

  Externe beschrijft minimaal 2 projecten/opdrachten waaruit ervaring blijkt met het gelijktijdig begeleiden van meerdere Agile/Scrum teams als scrummaster (10 punten)

  Externe beschrijft 1 project/opdracht waaruit ervaring blijkt met het gelijktijdig begeleiden van meerdere Agile/Scrum teams als scrummaster (6 punten)

  Externe heeft geen ervaring met het gelijktijdig begeleiden van meerdere Agile/Scrum teams als scrummaster (0 punten)

 • Externe heeft aantoonbaar ervaring met het werken als scrummaster binnen een ICT afdeling van een overheidsorganisatie, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.

  Externe heeft ten minste 2 jaar ervaring met het werken als scrummaster binnen een ICT afdeling van een overheidsorganisatie (10 punten)

  Externe heeft 0 tot 2 jaar ervaring met het werken als scrummaster binnen een ICT afdeling van een overheidsorganisatie (6 punten)

  Externe heeft geen ervaring met het werken als scrummaster binnen een ICT afdeling van een overheidsorganisatie (0 punten)

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de (Senior) scrummaster / Agile coach die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.