thumbnail
thumbnail

Inhuur Procesadviseur

Turfmarkt 147, 2511 DP Den Haag, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
18-24 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

18-24

Publicatiedatum:

16 mei 2023

Organisatie
Het Openbaar Ministerie is verantwoordelijk voor de opsporing en vervolging van strafbare feiten. Het College van procureurs-generaal vormt het bestuur van het Openbaar Ministerie. Het voert zijn taak op een zodanige wijze uit dat de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde optimaal is gewaarborgd. Daartoe wordt het College bijgestaan door een ambtelijke staf: het Parket-Generaal en de concerndirecteuren. (zie www.om.nl)

Beschrijving directie/afdeling
Het team procesinrichting en informatievoorziening (PI-team) is verantwoordelijk voor het inrichten van landelijk uniforme processen binnen het OM die gebaseerd zijn op het wettelijk kader. Binnen het team werken procesadviseurs, businessanalisten, juridisch adviseurs en secretarissen. Voor het programma Modernisering Wetboek van Strafvordering wordt een extra procesadviseur gezocht die het PI-team gaat ondersteunen bij het wijzigen van de processen en in de keten meewerkt aan de nieuwe ketenwerkprocessen.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel
Binnen het Openbaar Ministerie worden de aanpassingen die gepaard gaan met het nieuwe wetboek van strafvordering door een programma uitgevoerd. Dit programma werkt samen met een breder ketenprogramma, omdat meerdere ketenpartners in de strafrechtketen door dit programma worden geraakt.

De inwerkingtreding van de nieuwe wet staat vooralsnog gepland rond 2026. Het team Procesinrichting en Informatievoorziening (PI-team) heeft de leidende rol om de huidige processen onder de loep te nemen en aan te passen waar nodig. Daarnaast vindt er samen met het programma afstemming plaats in de keten over het aanpassen van de ketenwerkprocessen.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden

Procesadviseur

De kandidaat zal de volgende werkzaamheden gaan uitvoeren:

  • Samen met de collega's die in een proces werken (de proceskringen) nieuwe of gewijzigde procesbeschrijvingen opstellen in een procestool (ARIS), daarvoor begeleid je workshops;

  • Reguliere afstemming met ketenpartners, collega’s van het programma ModSV en het Piteam over de gewijzigde processen.

  • Na opstellen processen afstemmen met de Business Analist voor de vertaling naar de ICT systemen;

  • Adviseren in ketenwerkafspraken met o.a. de Rechtspraak en de Politie over de aansluiting op het OM-proces en vice versa.

  • Alle wijzigingen van de vastgestelde processen beheren in een procesmanagementtool (ARIS).

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Inhuur Procesadviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.