thumbnail
thumbnail
Adviseur Portfoliomanagement

Doelwater 5, 3011 AH Rotterdam, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 110,00
36 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

13-03-2023

Sluitingsdatum:

23-03-2023

Begindatum:

01-06-2023

Einddatum:

31-05-2024

Type inzet
Kijkende naar de inhoud van deze aanvraag en de Wet DBA, leent deze aanvraag zich er niet voor om door een ZZP'er uitgevoerd te worden.

Omschrijving van de opdracht
Het faciliteren van een effectieve besluitvorming over de portfolio opgaven die vanuit portefeuilles worden geiniteerd.  Deze opgaven komen voort uit (Inter) Nationale Beleidsontwikkeling, moties uit de Tweede Kamer, Regeerakkoord en wetgeving. Portefeuilles zijn taakdomeinen zoals Intelligence, Opsporing, Cybercrime, Digitalisering en Vreemdelingenzaken en Migratiecriminaliteit waarop een team is ingericht die de beleidsontwikkeling voorbereidt en vertaalt naar portfolio opgaven. 

De portfoliomanager creeërt overzicht, inzicht en legt vanuit het portfolio office een relatie met de strategische doelstellingen van de organisatie.

Doelstelling
Doelstelling is tweeledig; voortzetting van het portfolioproces én tegelijkertijd ook professionalisering van het proces zowel vanuit efficiency als effectiviteitsoogpunt. Zo is er behoefte aan een vollediger overzicht van aantal verbeterinitiatieven en deze afzetten tegen de beschikbare politiecapaciteit over de eenheden (Nederland is verdeeld in 11 geografische gebieden) . Daarnaast zal het portfolioproces beter moeten aansluiten op type implementatie opgaven. (Qua omvang in ICT systeemaanpassingen, doelgroep, opleidingsduur, werkinstructie)

Verantwoordelijkheden

 • Coördinerende en bewakende rol tav portfolioproces zowel op inhoudelijk als op procesniveau.

 • Analyseren van de opgaven tov strategische doelstelling van het korps

 • Monitoren van samenhang en voortgang van de opgaven

Contacten
Interne contacten

Opleiding
Een volwaardige, erkende en afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau

Professionele kennis en werkervaring

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie.

 • Aantoonbare werkervaring met de methodiek Management of Portfolio's (MoP).

 • Aantoonbare werkervaring met (strategisch) portfoliomanagement binnen grote, complexe organisaties (+1000 medewerkers).

Competenties

 • Probleemanalyse

 • Resultaatgerichtheid

 • Netwerkvaardigheid

 • Systeemdenken

 • Sociale vaardigheid

 • Organisatiesensitiviteit

 • Overtuigingskracht

 • Mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Adviseur Portfoliomanagement die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.