thumbnail
thumbnail
Medewerker verkeer

Gemeente Midden-Groningen

Gorecht-Oost 157, 9603 AE Hoogezand, Nederland

Mobiliteit en Verkeer
Deze inhuuropdracht is verlopen
70
36 Groningen

Publicatiedatum:

15-11-2022

Sluitingsdatum:

02-12-2022

Begindatum:

02-01-2023

Einddatum:

31-12-2023

Over de gemeente Midden-Groningen
Met ruim 60.000 inwoners is Midden-Groningen de derde gemeente van de provincie. Pittoreske dorpen, stoere boerderijen, schitterende natuur en een kloppend stadshart – nog geen kwartier rijden van de bruisende stad Groningen. In 2018 samengevoegd uit Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Een gemeente met grote kwaliteiten, maar ook met uitdagingen. Denk aan sociale achterstanden, armoede en aardbevingsproblematiek. Gemeente Midden-Groningen heeft een stevige en serieuze ambitie: een gemeente zijn waar iedereen heel goed kan wonen, leven, ondernemen en werken. Samen met bewoners, bedrijven en organisaties wil ze initiatieven ondersteunen en zaken mogelijk maken waardoor de gemeente een mooie plek is om te wonen, te werken of te bezoeken. Door als organisatie dicht bij de mensen te staan en te werken volgens het principe: vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid.

Over de opdracht
Bij de gemeente Midden-Groningen is tijdelijk behoefte aan extra ondersteuning op het gebied van verkeer.
 Je verzorgt samen met een collega de uitvoerende werkzaamheden van het verkeersbeleid van de gemeente. Dit loopt uiteen van het verzorgen van verkeersbesluiten tot aan het uitzoeken van vragen over verkeersmaatregelen en dergelijke.  

In deze functie werk je ook veel samen met andere collega’s, denk aan collega’s van IBOR (integraal beheer openbare ruimte, maar ook van het team financiën (ivm leges) en collega’s die zich bezighouden met vergunningen en evenementen.

Vanuit deze opdracht

 • Zorg je voor een verkeersveilig ingerichte openbare ruimte, je adviseert en denkt mee over de verkeerskundige ontsluiting en inrichting van nieuwbouwlocaties.
 • Bereid je bij de uitvoering van projecten de verkeersomleidingen en -afzettingen voor.
 • Bedenk je oplossingen voor verkeer gerelateerde knelpunten en haak je aan bij overleggen over groot onderhoud wijken en wegen.
 • Lever je een bijdrage aan beleidsontwikkeling, adviseer je (gevraagd en ongevraagd) over (beleids-)aspecten en plannen over verkeerssituaties en wegontwerpen en ben je een vraagbaak voor collega’s.
 • Handel je mondelinge en schriftelijke klachten/vragen m.b.t. verkeer van inwoners en ondernemers af en informeer je hen waarom maatregelen wel of niet toepasbaar zijn.
 • Denk je mee over de bereikbaarheid van onze gemeente en schakel je met collega’s in de regio over onderwerpen als verkeersveiligheid, schoon vervoer en ketenmobiliteit.
 • Toets en beoordeel je de ruimtelijke plannen, omgevingsvergunningen en ontheffingen op het gebied van verkeer en verzorg je vergunningen t.b.v. inritten en gehandicaptenparkeerplaatsen.
 • Beoordeel je aanvragen op het gebied van exceptioneel transport en ontheffingen voor landbouwvoertuigen en stem je dit af met diverse domeinen.
 • Werk je conform de richtlijnen verkeersmaatregelen Midden-Groningen en zorg je dat deze up to date zijn.

  Kandidaatomschrijving

  We zoeken een junior (beleids) medewerker Verkeer en Vervoer met:
  • een relevante HBO-opleiding
  • doorzettingsvermogen
  • goede verbindende eigenschappen
  • een hands-on mentaliteit

  Echte werkervaring is geen vereiste, wel is het belangrijk dat je leergierig bent, veel energie hebt en bereid bent veel dingen op te pakken. Affiniteit met civiele techniek is wel belangrijk. Als je niet beschikt over een HBO-diploma mobiliteit en openbare ruimte dan kan een MBO-diploma weg- en waterbouw ook passend zijn. In dat geval zoeken we wel een paar jaar ervaring.
  · Je kent de CROW 96B, werken op niet-autosnelwegen.
  · Je hebt kennis van relevante programma’s zoals Melvin en kan omgaan met Microstation en/of Autocad.
  · Je houdt van afwisseling en weet jeplannen goed voor het voetlicht te brengen.

  Interviewplanning

  De gesprekken zijn gepland op 7 december.

  Toelichting op rooster

  32 uur per week is ook bespreekbaar

  Dienstencategorie

  Andere diensten

  Documenten:

  Vind jouw droomopdracht

  Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht

  Ben jij de Medewerker verkeer die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.