thumbnail
thumbnail

Adviseur Gegevensmanagement

Stadhuisplein 1, 5461 KN Veghel, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
130
32 Noord-Brabant

Begindatum:

1 jul 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

4 jun 2024

Opdrachtomschrijving
De gemeente Meierijstad is voor een langere periode op zoek naar inhuur voor de functie van Adviseur Gegevensmanagement, die voor de gemeente Meierijstad het gegevensmanagement gestructureerd gaat opzetten:

 • startend met een visie op gegevensmanagement

 • door middel van een concreet uitvoeringsplan de principes uit de visie gaan implementeren en borgen (denk hierbij aan processen, taken, rollen, formatie, prioriteiten, centraal/decentraal)

Naast deze taak zorg je ook voor:

 • advies en invulling van complexe tactische vraagstukken op het gebied van gegevensbeheer en het gegevenslandschap.

 • advies over de geo-architectuur, met bijzondere aandacht voor de BGT-BOR afstemming en de manier waarop geo-tools ingezet kunnen worden (ESRI en Sweco).

De gemeente Meierijstad beheert praktisch alle (basis-)registraties in ‘eigen huis’: BAG, WOZ, BGT, BOR, BRO, BRP, WIBON. Daarnaast maakt ook de gemeente Meierijstad gebruik van andere registraties zoals NHR, KVK. Al deze gegevens worden verspreid m.b.v. key2datadistributie, ESRI  (o.a. ArcGis Online), Obsurv, DG Dialog BGT, GouwBAG, GouwWOZ, FME.

Kandidaatomschrijving

 • Je bent een ervaren specialist op het gebied van gegevensmanagement, geo-beheer en gegevensbeheer en hebt al diverse organisaties begeleidt om hierin gestructureerd te groeien.

 • Je zorgt zelf voor laptop en telefoon.

 • Je hebt een VOG die niet ouder is dan 3 maanden.

Eisen

 • Werk- en denkniveau

 • HBO

 • Gerichte werkervaring

  • Ruime ervaring in het inrichten van gegevensmanagement, al dat niet conform Gemma katern tactisch gegevensmanagement

  • Ruime kennis van en ervaring over het gegevenslandschap van een gemeente, zoals beschreven in de opdrachtomschrijving

  • Ruime kennis van en ervaring over het geo-domein van een gemeente, zoals beschreven in de opdrachtomschrijving

  • Ruime kennis van en ervaring over het berichtenstromen van een gemeente, zoals beschreven in de opdrachtomschrijving

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 20 %

Ervaring
Kandidaat heeft ervaring in het begeleiden van een lokale overheidsorganisatie op het gebied van gegevensmanagement en gegevensbeheer. Ervaring als inhoudelijk adviseur of inhoudelijk teamleider van een afdeling die verantwoordelijk is voor het beheer, kwaliteit en distributie van gegevens. Geo-gegevens en niet geo-gegevens (Weging: 30 %)

Ervaring
Kandidaat heeft ervaring in het voorop gaan in een nieuwe ontwikkeling bij een lokale overheidsorganisatie op het gebied van gegevensmanagement of in een dezelfde richting (b.v. data gedreven werken). Ervaring in het opzetten van inventarisaties, GAP-analyses, volwassenheidsmetingen, visie, veranderprogramma’s (Weging: 25 %)

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. In het gesprek wordt verder ingegaan op de functie eisen en gunningscriteria (Weging: 25 %)

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Adviseur Gegevensmanagement die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.