Bekijk de opdracht ook op opdrachtinformatiemanagement.nl voor aanvullende ondersteuning binnen het vakgebied Informatiemanagement.
thumbnail
thumbnail

Informatie/data analist

Oldehoofsterkerkhof 2, 8911 DH Leeuwarden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Friesland

Begindatum:

4 mrt 2024

Einddatum:

31 mei 2024

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

6 feb 2024

Tijdelijke vacature Data-Analist RIEC Noord-Nederland voor de duur van 3 a 4 maanden
32 - 36 uur, locatie Oosterwolde 

Je bent een kei in het verzamelen en analyseren van informatie en weet als geen ander hoe je deze informatie vertaalt naar toegankelijke visualisaties. Zelfstandig, nieuwsgierig, analytisch en omgevingsbewust zijn kernkwaliteiten die bij jou passen. 

Wat is het RIEC Noord-Nederland? 
Het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Noord-Nederland is één van de tien RIEC’s die zijn opgericht ten behoeve van de integrale aanpak van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit. Het RIEC Noord-Nederland is een samenwerkingsverband tussen politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, gemeenten en andere partners in Noord-Nederland. Samen vormen zij één georganiseerde overheid in de aanpak van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit. Door het combineren van informatie van verschillende partners krijgen we als RIEC Noord-Nederland zicht op de problematiek en kunnen we adviseren over de meest effectieve aanpak van ondermijnende criminaliteit. We stellen informatierapporten op, geven voorlichting en bieden begeleiding bij de concrete aanpak van casuïstiek. Het RIEC Noord-Nederland is op zoek naar een data-analist die zich samen met collega’s en andere (overheids-)partners sterk wil maken voor de aanpak van de georganiseerde, ondermijnende criminaliteit. 

Wat zijn de taken van de data-analist? 

 • Het (waar mogelijk geautomatiseerd) verzamelen van data uit open bronnen. Denk hierbij aan open data over criminaliteitscijfers of over economische en sociale ontwikkelingen. 

 • Het samenbrengen en koppelen van data uit verschillende open en gesloten bronnen. 

 • Het (beschrijvend) analyseren van data uit open en gesloten bronnen. 

 • Het gestructureerd en begrijpelijk visualiseren van de resultaten van je analyses.

 • Bijdragen aan een dashboard waarin onze kernactiviteiten en de resultaten van je analyses geografisch worden weergegeven. 

Wat vragen we van jou? 

 • Je bent betrouwbaar, integer en resultaatgericht.

 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden; 

 • Je hebt ervaring met analysewerkzaamheden (methoden en technieken), het analyseren van gegevens en het gebruik van open en gesloten bronnen;

 • Je hebt ervaring met (statistische) programmeertalen als R en/of Python. 

 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het gebruik van open data afkomstig van het CBS en vergelijkbare bronnen.

 • Je kunt zelfstandig werken. Je doet waar nodig een beroep op de kennis en ervaring van collega-analisten en deelt op jouw beurt je eigen kennis en ervaring; 

 • Je hebt affiniteit met het werkgebied van het RIEC Noord-Nederland;

 • Je beschikt over een afgeronde relevante HBO- of academische opleiding;

 • Je hebt werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie.

Wat hebben wij te bieden? 
Het betreft een tijdelijke functie in een uitdagend werkgebied voor 32 - 36 uur per week, voor de duur van drie a vier maanden. Als analist maak je deel uit van een enthousiast team van meer dan 40 medewerkers, afkomstig van onder meer politie, OM en gemeenten. Het RIEC Noord-Nederland heeft als werklocatie Oosterwolde.  Het RIEC Noord-Nederland is een samenwerkingsverband en valt met ingang van 1 januari 2020 onder het beheer van de gemeente Leeuwarden. De functie is ingeschaald in functieschaal 10 (CAR-UWO). De functie is vastgesteld conform HR- 21 normering. 

Bijzonderheden RIEC 
Het RIEC verwerkt informatie van diverse overheden wat impact kan hebben op de privacy van burgers. Het is van belang dat er zorgvuldig om gegaan wordt met deze informatie. Daarom maakt een veiligheidsonderzoek onderdeel uit van de plaatsingsprocedure. 

Eisen

 • Akkoord met de Algemene Inhuurvoorwaarden Inhuurdesk Gemeente Leeuwarden

 • Aanbieder is akkoord met de volgende artikelen mbt het door-/uitlenen van personeel:

  • Opdrachtnemer enkel Inhuurkrachten zal inzetten met wie hij zelf een arbeidsovereenkomst is aangegaan of met wie hij zelf een vooraf door de Belastingdienst goedgekeurde (model)overeenkomst van opdracht is aangegaan op basis van Tussenkomst (tenzij nadrukkelijk anders is overeengekomen) die toeziet op de op basis van een overeenkomst van opdracht ex artikel 7:400 BW uit te voeren werkzaamheden voor de Klant of

   Opdrachtnemer in de vorm van een Maatschap werkzaamheden verricht onder een overeenkomst van opdracht ex artikel 7:400 BW voor de Klant.

  • Indien de Opdrachtnemer Inhuurkrachten wenst in te zetten die niet bij haar in dienst zijn, kan dat slechts na schriftelijke toestemming van Het Flexhuis B.V. c.q. de Klant. Het Flexhuis B.V. c.q. de Klant heeft het recht aan deze inzet voorwaarden te verbinden, mede ter zekerstelling van haar eventuele verplichtingen jegens derden, waaronder begrepen de Belastingdienst en de Uitvoeringsinstellingen.

 • Je hebt ervaring met analysewerkzaamheden (methoden en technieken), het analyseren van gegevens en het gebruik van open en gesloten bronnen. Je hebt ervaring met (statistische) programmeertalen als R en/of Python.

 • Aangeboden tarief is inclusief reiskosten

Je hebt affiniteit met het werkgebied van het RIEC Noord-Nederland en je hebt werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

 

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Informatie/data analist die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.