thumbnail
thumbnail

Adviseur

Oldehoofsterkerkhof 2, 8911 DH Leeuwarden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Friesland

Begindatum:

15 jun 2023

Einddatum:

30 jun 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

26 mei 2023

Senior Financieel Adviseur

32-36 uur per week
Ben jij de Financieel Adviseur die weet dat achter elk probleem een oplossing zit die wél kan? 
Wij zijn op zoek naar een Senior Financieel Adviseur die graag ‘in control’ is en stevig adviseert. 

Algemene informatie
‘Iedereen telt mee, iedereen doet mee!’. Binnen het Sociaal Domein bouwen wij aan een optimale sociale infrastructuur die iedereen dezelfde kansen geeft om zich op zijn eigen manier te ontwikkelen. De financiële en inhoudelijke opgaven binnen ons werkveld maken van verandering een constante factor. Het samenspel tussen beleid, uitvoering en bedrijfsvoering is hierbij van groot belang. Om grip te houden innoveren en ontwikkelen we in de volle breedte van het Sociaal domein. 

Het Sociaal Domein van de gemeente Leeuwarden bestaat uit drie sectoren, namelijk Beleid & Strategie, Uitvoering en Bedrijfsvoering & Advies. Als Financieel Adviseur is de sector Bedrijfsvoering en Advies je thuisbasis. Binnen het Sociaal Domein werken circa 400 medewerkers. 

De sector Bedrijfsvoering & Advies heeft een adviserende en ondersteunende rol ten opzichte van de andere sectoren van het domein, het managementteam en de concerndirectie. De medewerkers van de sector Bedrijfsvoering & Advies leveren professionele ondersteuning op strategisch, financieel, juridisch, inhoudelijk en organisatorisch gebied. 

We zoeken een Financieel Adviseur die de beleidsmedewerkers, het management, de directie en de wethouder(s) adviseert bij financiële vraagstukken en zorg kan dragen voor samenstellen en tijdige afhandeling van de P&C producten. Het zwaartepunt waar jij je op richt in je advisering ligt op het gebied van Jeugdzorg. Jeugdzorg is vanwege het toegenomen gebruik van Jeugdzorg en daarmee gepaard gaande kosten voor de gemeente én de actuele hervormingsagenda vanuit het Rijk een belangrijk beleidsgebied binnen het Sociaal Domein. Je levert een grote bijdrage aan het hebben van inzicht in de kostenontwikkeling van de Jeugdzorg, zodat besluiten zorgvuldig genomen kunnen worden en volledig en kundig gerapporteerd kan worden. Je levert vanuit jouw brede blik en financiële basis eveneens een bijdrage aan het realiseren van de opgave om die kosten te reduceren. De jeugdzorg wordt grotendeels in regionaal, in Fries verband, ingekocht. Als gevolg van regionale contractering participeer je in regionale werkgroepen om bijvoorbeeld, partnerschap en transformatie mede verder vorm te geven.

Dit doe je niet alleen maar daarbij werk je nauw samen met je collega Financieel Adviseurs, adviseurs Planning & Control, de beleidsmedewerkers, data-analisten, contractmanagers en de collega’s van Sociaal Domein Fryslân. 
Wij zoeken een collega die in staat is om vraagstukken vlot aan te pakken, met als uitgangspunt te onderzoeken wat er wel mogelijk is in plaats van wat er allemaal niet mogelijk is. Een persoon die graag verbindingen legt met mensen van zowel binnen als buiten de organisatie past in dit profiel. 

Functieomschrijving 
Als Financieel Adviseur zijn je taken onder andere:

 • Het verstrekken van (gevraagde en ongevraagde) financiële adviezen op de beleidsterreinen die jou zijn toegewezen

 • (Mede) zorgdragen voor een betrouwbare en regelmatige (financiële) informatievoorziening en aan de beleidsadviseurs, coördinatoren en managers. Het bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze informatievoorziening behoort hier ook bij. 

 • Het bijdragen aan de diverse P&C-producten (begroting, jaarrekening, tussentijdse rapportages e.d.)

 • Het sparren met, coachen van en ondersteunen van de andere financieel adviseurs op diverse vraagstukken

 • Ondersteuning van beleidsmedewerkers en management bij het financieel beheer op inhoudelijke thema’s

 • Leveren van een bijdrage aan de uitvoering van het financieel beleid

 • Deelnemen aan werk- en projectgroepen

Functie-eisen
Je voldoet aan de volgende eisen:

 • Je beschikt over een afgeronde financiële opleiding op minimaal Hbo-niveau, zoals bedrijfseconomie of accountancy;

 • Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring als financieel adviseur binnen het sociaal domein, bij voorkeur bij de lokale overheid; 

 •  Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift en politieke affiniteit/sensitiviteit om complexe (financiële)beleidsvoorstellen uit te leggen aan managers en bestuurders;

 • Je hebt oog voor de verbinding op de diverse terreinen van beleid en bedrijfsvoering en de daarbij passende inhoud, processen en financiën; 

 • Jouw talent en ervaring zit vooral op de monitoring van de beleidsvoortgang, de zorgconsumptie en de financiële vertaling daarvan;

 • Je beschikt over overtuigingskracht, een proactieve houding, kunt netwerken en integraal werken;

 • Je bent flexibel en innovatief en voelt aan wanneer extra inzet nodig is.

Competenties
Communiceren, samenwerken, omgevingsbewust handelen, proactief, analytisch, resultaatgericht en nauwkeurig handelen.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 8-6-23.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Adviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.