thumbnail
thumbnail

Programmamanager Organisatieontwikkeling

Johan van Den Kornputplein 10, 9934 EA Delfzijl, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
130
24 Groningen

Begindatum:

1 jul 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

26 mei 2023

Organisatie
Als gemeente Eemsdelta zijn wij een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken met onze vertrouwde kwaliteiten!

Ook in Eemsdelta zien we dat de samenleving in een hoog tempo verandert. Mede door de digitalisering organiseren inwoners zich gemakkelijker en sneller, maar ook de opgaven die op ons afkomen vragen om een andere manier van werken én we kunnen het niet langer alleen. We willen vooral een gemeente zijn (en blijven) die dicht bij de inwoners, ondernemers en partners staat. We willen weten wat er leeft, wat er nodig is en hoe we ervoor kunnen zorgen dat ons gebied zich ontwikkelt en dat de leefbaarheid groot is. Eemsdelta dichtbij!

Omschrijving van de opdracht
Om de voor de herindeling opgestelde visie, dienstverleningsconcept en besturingsfilosofie (zie verbindend document "Eemsdelta is dichtbij") verder te implementeren is medio 2022 het programma "Eemsdelta groeit verder" opgestart.  De kracht van het programma ligt in het zoveel mogelijk aansluiten bij al bestaande ontwikkelingen/initiatieven en deze zoveel mogelijk met elkaar te verbinden en hierover met elkaar in gesprek te gaan en te informeren. In verschillende projectgroepen en samenstellingen wordt eraan gewerkt om de gemeente Eemsdelta door te ontwikkelen op de volgende 4 doelen: 

1.     Bouwen aan een organisatiecultuur waarbij gewerkt wordt volgens kernwaarden (betrouwbaar, aantrekkelijk, dichtbij, innovatief, samen).

2.   Werken aan een wendbare organisatie (waar integraal gewerkt wordt, verantwoordelijkheid en initiatief worden genomen en die politiek en bestuurlijk sensitief is).

3.   Het (verder) ontwikkelen van de leiderschapsstijl, die verbindend, faciliterend en integrerend is.

4.   Duurzaam inzetten van onze medewerkers (vak volwassen medewerkers, ruimte voor ontwikkeling, goede balans werk-privé).

Om de bovenstaande doelen te bereiken zijn wij op zoek naar een Programmamanager Organisatieontwikkeling die samen met het projectteam, leidinggevenden en medewerkers hieraan sturing geeft. Met jouw expertise ontwikkel je het programma verder door en geef je leiding aan diverse werkgroepen Je adviseert de concerndirectie en je organiseert en coördineert activiteiten op het brede gebied van organisatieontwikkeling.

Kandidaatomschrijving

  • Afgeronde universitaire studie gericht op ontwikkeling van mens & organisatie

  • Minimaal 3 jaar relevante (bij voorkeur ook gemeentelijke) werkervaring met aantoonbare ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling

  • Ervaring met het ontwikkelen van een programma op het gebied van organisatieontwikkeling en het leidinggeven en uitvoeren daarvan

  • Kennis van trends en ontwikkelingen op het vakgebied

  • Je bent communicatief vaardig, proactief en verbindend; je weet anderen te enthousiasmeren

  • Je herkent je in onze 5 kernwaarden: AantrekkelijkBetrouwbaarDichtbijInnovatief en Samen

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Programmamanager Organisatieontwikkeling die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.