Organisaties / Provincie Zeeland
Provincie Zeeland
Balans 25, 4331 BL Middelburg, Nederland
Zeeland
Zeeland is de enige provincie met LAND IN ZEE! Waar je ook bent: binnen 15 minuten sta je aan open water. Die ligging in zee, dat samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed, onderscheidt Zeeland van alle andere regio's in dit deel van Europa.

Over Provincie Zeeland

Zeeland zoekt talent
Zeeland is de enige provincie met LAND IN ZEE! Waar je ook bent: binnen vijftien minuten sta je altijd aan open water. Dat biedt kansen voor wonen, werken, recreëren en ondernemen. Kansen bieden voor Zeeland en haar inwoners, daar draait het allemaal om volgens het Provinciebestuur. De Provincie Zeeland is vol in beweging en zoekt daarom collega’s die niet bang zijn om de eerste stap te zetten. Collega’s die graag samen werken aan resultaten voor Zeeland. Wij willen verschillende groepen mensen aanspreken en een plek in onze organisatie bieden. Het maakt voor ons niet uit welke etniciteit, geslacht, geloof enzovoorts je hebt. We kijken naar jouw talent!

Meer over onze organisatie
Al ruim vierhonderd jaar zetten we ons in voor Zeeland. Door te zorgen voor verbindingen via boot, Westerscheldetunnel en Zeelandbrug. Maar ook door wegen aan te leggen en deze te onderhouden. We ondersteunen culturele activiteiten en organisaties, zodat het aanbod op gebied van cultuur in Zeeland actief blijft. En zodat het aanbod aantrekkelijk is voor inwoners, het bedrijfsleven en toeristen. We werken aan wettelijke taken en helpen ook maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Samen met andere overheden, maatschappelijke organisaties, privé partijen, maar ook met inwoners van Zeeland. We zorgen ervoor dat Zeeland een plek is waar inwoners en gasten graag zijn. Dat doen we met onze kennis over het vak, betrokkenheid en liefde voor het gebied. Werken bij de Provincie Zeeland betekent werken bij een organisatie die de basis graag goed op orde heeft en tegelijk vernieuwt.

De Abdij is onze werkplek, die we met elkaar en andere gebruikers delen. Het is een plek om elkaar te ontmoeten, waar we gasten uit binnen- en buitenland ontvangen. Of je er nou werkt of er te gast bent, het is een bijzonder gebouw. De Middelburgse Abdij is al ruim vierhonderd jaar het huis van het Zeeuws Provinciebestuur.