Organisaties / Provincie Groningen
Provincie Groningen
Martinikerkhof 12, 9712 JG Groningen, Nederland
Groningen
Ontdek de mogelijkheden bij een van de grootste gemeentes van Nederland. Met zijn bruisende stad en uitgestrekte natuur biedt Groningen de ideale omgeving voor zelfstandige professionals. Ervaar de diversiteit van projecten en het innovatieve karakter van werken bij de provincie Groningen.

Over Provincie Groningen

De Provincie Groningen zorgt ervoor dat alles zo goed mogelijk verloopt binnen haar provinciale grenzen. Dit doet het provinciaal bestuur, bestaande uit de Provinciale Staten en het college van Gedeputeerde Staten, samen met zo'n 800 ambtenaren. Het grootste deel hiervan werkt in het provinciehuis, een klein deel in de buitendienst.

De overheid bestaat uit drie lagen: het Rijk, de provincies en de gemeenten. De provincie doet het werk waarvoor het Rijk te groot is en de gemeente te klein. De provincie vormt daarmee de schakel tussen het Rijk en de gemeenten.

De provincie ontwikkelt beleid en voert dit uit. Zij doen dit op allerlei beleidsterreinen: van verkeer tot economie, van kunst en cultuur tot ruimtelijke ordening. Dit gebeurt samen met andere instanties, gemeenten, organisaties en bedrijven.

De drie belangrijkste taken van de provincie zijn:

  • Vergunningen verlenen

  • Subsidies verstrekken

  • Beleid ontwikkelen

De Provincie Groningen staat vanuit haar eigen verantwoordelijkheid voor een leefbare omgeving en een gezonde economische ontwikkeling in deze provincie, door in- en extern samen te werken, door klantgericht en betrouwbaar te zijn en te zorgen voor een stimulerende en open werkomgeving voor alle medewerkers.