Organisaties / DCMR Milieudienst Rijnmond
DCMR Milieudienst Rijnmond
Parallelweg 1, 3112 NA Schiedam, Nederland
Zuid-Holland
DCMR Milieudienst Rijnmond werkt in het grootste en meest intrigerende en afwisselende werkgebied van Nederland: het Rijnmondgebied.

Over DCMR Milieudienst Rijnmond

Met een wereldhaven, grootschalige (petrochemische)?industrie en een wereldstad in de regio, biedt dit gebied alle uitdagingen die op milieugebied denkbaar zijn. De DCMR heeft een breed pakket aan taken en functies. Zij verlenen vergunningen, controleren bedrijven, bewaken de milieukwaliteit en adviseren het gemeentelijke en provinciale bestuur. Een soepele samenwerking is hierbij uiteraard noodzakelijk.

Werken bij de DCMR is al even uitdagend. De DCMR zoekt vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt de DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden realistisch willen inzetten en willen groeien tussen professionals.

Governmental agency responsible for permitting of industry, inspection, monitoring and policy in the greater Rijnmond area (Rotterdam Port). The agency is established by 16 municipalities and Rotterdam and the province of South-Holland. They have commissioned the larger part of their environmental tasks to DCMR.