thumbnail
thumbnail
Senior communicatieadviseur Gezond en Actief Leven

Stadhuisplein 1, 2711 EC Zoetermeer, Nederland

Sluit over 4 dagen
Geen maximum
24 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

23 mei 2023

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst. We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de missie waar wij voor gaan!

Afdeling
De afdeling Communicatie ondersteunt de organisatie waarbij de focus ligt op (complexe) communicatievraagstukken en vraagstukken die op de politiek bestuurlijke agenda staan. 
Ze adviseert over de profilering van het bestuur en haar beleid. 
De afdeling heeft een actief mediabeleid en doet aan onderzoek en monitoring van issues. Communicatie stelt de organisatie in staat om zelfstandig te communiceren binnen de afgesproken uitgangspunten en kaders. Naast advisering blijft hoogwaardige uitvoering bij complexe vraagstukken ook een taak van Communicatie. 
 
De afdeling bestaat uit (bestuurs-)communicatieadviseurs, (pers)woordvoerders, medewerkers, adviseurs voor participatie, evenementen en citymarketing.

Opdracht
De senior communicatieadviseur GALA (Gezond en Actief Leven Akkoord) en Sportakkoord ben je betrokken bij de uitvoering van een omvangrijk project dat zich richt op een gezonder Zoetermeer in 2040.Het project zit in de startfase. Jij zet de communicatie dus vanuit de basis op.

De vraag naar zorg in Nederland groeit en heeft invloed op de houdbaarheid en de toegankelijkheid van zorg en ondersteuning. Hierdoor is een toenemende inzet op preventie  noodzakelijk. Het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) is een landelijk akkoord waarin de Rijksoverheid, gemeenten en zorgverzekeraars afspraken hebben gemaakt over hoe het preventief gezondheidsbeleid kan worden versterkt en duurzaam kan worden geborgd. Sportakkoord II is een vervolg op het huidige Sportakkoord, waarin lokale samenwerking een centraal thema is. In Zoetermeer bestaat het programma uit dertien opdrachten, die behoefte hebben aan een communicatiestrategie.

Als communicatieadviseur werk je nauw samen met de projectleider van GALA en de betrokkenen van de deelprojecten. Je zorgt ervoor dat per project duidelijk is wat de communicatiebehoefte is en hoe die kan worden vervuld en hoe dit in een integraal communicatieplan of een communicatieplan per thema wordt samengebracht. Je zorgt dat alle betrokken externe partijen op de hoogte zijn van de communicatieplannen en dat ook de collega’s binnen de gemeente Zoetermeer weten wat er gaat gebeuren. Tot slot denk je mee over de vraag hoe dit tijdelijke project een vaste plek krijgt binnen de gemeente Zoetermeer en adviseer je hoe de uitvoering eruit moet zien.

Je thuisbasis is de afdeling Communicatie van de gemeente Zoetermeer.

Vereisten/knock-outcriteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever (dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende instantie);
2. Aantoonbare werkervaring binnen een overheid;
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als communicatieadviseur;
4. Aantoonbare werkervaring met projectmatig werken (duidelijk weergeven aan de hand van een voorbeeld/toelichting).

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als senior communicatieadviseur (40 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als communicatieadviseur binnen een gemeente (35 punten);
7. Aantoonbare werkervaring binnen het sociaal domein (25 punten).

Competenties
- Strategisch
- Verbindend
- Overtuigingskracht

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in Schaal 11 (nieuwe structuur).

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 7 juni 2023 van 13.00 uur tot 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 5 juni 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een vereiste.
  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot maandag 29 mei 2023, 09:00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden uiterlijk op dinsdag 30 mei 2023 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot vrijdag 2 juni 2023, 09:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior communicatieadviseur Gezond en Actief Leven die deze organisatie zoekt?