thumbnail
thumbnail

Teammanager Strategie & Bestuur, Juridische Zaken en Projectenbureau

Zeist

Het Rond 1, 3701 HS Zeist, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 jun 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

13 feb 2024

Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.

Als medewerker van de gemeente Zeist voel je je echt betrokken bij Zeist en haar inwoners. Er is veel te doen om onze gemeente nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met je collega’s werk je er continu aan om dat voor elkaar te krijgen. We staan met onze organisatie voor de uitdaging om de dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en instanties van Zeist te blijven verbeteren. Dat doen we samen en daarbij richten we ons op onze klant. Sterker nog, we vertrekken vanuit de klant. In onze organisatie vormen we op een eigentijdse manier de schakel tussen politiek en burger.

Team
In de gemeente Zeist zijn een aantal functies gecentraliseerd in één team. De strategen en bestuursadviseurs vormen het team Strategie en bestuur. Ambtelijk opdrachtgevers, programmamanagers, projectleiders en projectondersteuners zijn onderdeel van het Projectbureau. Tot slot vormen de juristen en inkoopadviseurs het team Juridische Zaken. Deze drie teams worden door één teammanager aangestuurd (45 FTE, inclusief inhuur).

Dit doe je.
Je gaat tijdelijk het team Strategie en bestuur/Projectenbureau/Juridische Zaken aansturen.
Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse en operationele aansturing van de teams. Denk hierbij aan de reguliere HR-taken, zoals het voeren van ‘het goede gesprek’ (feedback/ontwikkel/reguliere gesprekken), casemanager bij verzuim, eindverantwoordelijk bij diverse werving en selectieprocedures.  Samengevat: het luisterend oor, het voeren van het goede gesprek, sparren, perspectief bieden, bijsturen en aanmoedigen.

Professioneel als ze zijn, doen ze hun werk grotendeels zelfstandig en zijn ze veel ‘buiten’.  Als breed georiënteerde strateeg ondersteun je ze bij het aanbrengen van focus, houdt ze als het nodig is een spiegel voor en geeft ze vertrouwen. Je laat los wanneer het kan en houdt vast wanneer het moet. Het werk verdeel je naar competenties en kwaliteiten (en beschikbaarheid). Je brengt scherpte als het gaat om regie op opgaven, het leveren van resultaten en ondersteunt bij het bieden van kracht en tegenkracht op de momenten dat het spannend wordt. Je staat en gaat voor ambitieuze teamdoelstellingen en zorgt voor optimale samenwerking binnen en buiten het team. Als koersbewaker voor het team, enthousiasmeer en stimuleer je de benodigde professionele en persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Als individu en als collectief.  

Daarnaast haal en breng je actief informatie bij  je collega-managers en het Directie Team en houdt voortdurend het organisatiebelang in het oog. Je bent sparringpartner en adviseur van bestuurders en een betrokken en resultaatgericht lid van het MT, waarin je samen met je collega-leidinggevenden werkt aan bredere organisatieopgaven. 

Tijdens deze opdracht waarin je als Teammanager aan de slag gaat, is er ook een organisatieadviseur actief voor dit team. Deze organisatieadviseur onderzoekt en geeft op basis van de uitkomsten én expertise advies over hoe we de denkkracht, kennis en kunde van Strategie & Bestuur, Projectbureau en Juridische zaken optimaal inzetten, zodat het goede leven in Zeist nog beter wordt. Je bent in deze context ook een gesprekspartner voor de organisatieadviseur over dit onderwerp en samen met de betrokken directeur zorg je voor communicatie en afstemming binnen de organisatie over het onderzoek en de adviezen.

Dit ben je.

  • Je bent een stevige en ervaren strategisch manager met een HBO/WO werk- en denkniveau;

  • Je schakelt moeiteloos tussen verschillende stijlen van leidinggeven en tussen strategisch, tactisch en operationeel;

  • Je hebt een uitstekende bestuurlijke- en omgevingsantenne;

  • Je bent stimulerend en verbindend en inspireert anderen om door een ander venster te kijken; 

  • Je beschikt over een flinke dosis overtuigingskracht en laat je niet snel uit het veld slaan. Ook humor, lef en relativeringsvermogen zijn jou niet vreemd; 

  • Je bent benaderbaar, besluitvaardig en initiatiefrijk.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als teammanager binnen een gemeente;
2. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
3. Uiterlijk beschikbaar per 11 maart 2024 voor 36 uur per week.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Afgeronde opleiding op minimaal wo bachelor niveau; (10 punten)
5. Aantoonbare werkervaring met strategische vraagstukken op het gebied van organisatieontwikkeling en/of leiderschap (benoem dit duidelijk in de motivatie); (15 punten)
6. Aantoonbare werkervaring met inhoudelijk coachen van medewerkers (benoem dit duidelijk in het cv) (15 punten)
7. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een politiek-bestuurlijke context;(15 punten)
8. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als manager binnen een gemeente; (25 punten)
9. Ervaring met de aansturing van vergelijkbare teams binnen een gemeente. (20 punten)

Competenties
1. Coachen en motiveren;
2. Besluitvaardigheid; 
3. Omgevingsbewustzijn; 
4. Ondernemen; 
5. Initiatiefrijk;
6. Verbinden; 
7. Politieke sensitiviteit; 
8. Analytisch.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk:  ja

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 26 februari 09.00 uur tot 12.00 uur of dinsdag 27 februari 2024 tussen 12.00 uur en 16.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 22 februari 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

  • De gemeente stelt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht. De VOG moet binnen 4 weken na de start worden aangeleverd bij Flextender.

  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Teammanager Strategie & Bestuur, Juridische Zaken en Projectenbureau die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.