thumbnail
thumbnail

Vergunningverlener Omgevingswet VTH

Wijdemeren

Rading 1, 1231 KB Loosdrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 tot 32 Noord-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

24 tot 32

Publicatiedatum:

30 mrt 2024

Organisatie
De gemeente Wijdemeren is schitterend! Een uniek stukje Nederland in Gooi & Vecht. De dorpen die samen de gemeente vormen, liggen te midden van de prachtige wateren en ongeëvenaard natuurschoon van de Oostelijke Vechtplassen. De gemeente Wijdemeren is op 1 januari 2002 ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Loosdrecht,  ’s-Graveland en Nederhorst den Berg.

Opdracht
Als vergunningverlener toets jij of de bouwplannen die binnenkomen ook passen binnen de omgevingswet. Zo bepaal jij tot op zekere hoogte hoe de gemeente Wijdemeren er in de (nabije) toekomst uit komt te zien!

Jouw rol als vergunningverlener
Als vergunningverlener kijk jij goed naar de bouwaanvragen die binnenkomen bij de gemeente Wijdemeren. Jij speelt dus een belangrijke rol in hoe onze gemeente er in de toekomst uit komt te zien! Je adviseert en informeert je collega’s en de wethouders en het college. Daarnaast ga jij:

 • Toetsen of bouwplannen aan de omgevingswet en het omgevingsplan voldoen;

 • Adviezen uitzetten bij interne en externe partijen;

 • Overleggen met de aanvrager en ketenpartners;

 • Vergunningen opstellen wanneer de adviezen binnen zijn;

 • ‘Nee’ zeggen wanneer dat nodig is!

Wat wij jou bieden
Als vergunningverlener heb je een baan vol afwisseling en verantwoordelijkheid bij een gemeente die volop in ontwikkeling is! Je werkt in een team dat elkaar graag helpt, en die hechte band maakt jouw werk nog leuker. Daarnaast werken we hybride, dus je mag deels vanuit huis of een andere plek aan de slag. Daarnaast krijg je van ons: 

Wie wij zoeken
Als vergunningverlener ben jij helemaal thuis in wetgeving zoals de omgevingswet. Je bent klantgericht, goed in het geven van advies én kunt ‘nee’ zeggen wanneer dat nodig is. Hiervoor bezit je sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Verder breng jij mee:

 • Een mbo- of hbo-diploma Bouwkunde;

 • Een ABW 1 diploma (pre);

 • Ervaring met Rx. Mission (pre);

 • Ervaring in de architectuur of achter de schermen in de bouwsector;

 • Politieke sensitiviteit, beleidsmatig inzicht en een stressbestendige houding.

Wij zijn Wijdemeren
De gemeente Wijdemeren bestaat uit zes schilderachtige dorpen, prachtige wateren en ongeëvenaard natuurschoon. Omdat we een relatief kleine gemeente zijn, zijn onze functies vaak breder, uitdagender en diverser. We kennen elkaar, weten goed wat we aan elkaar hebben en maken samen écht impact binnen Wijdemeren. Zo maken we dit bijzondere gebied nog groener, veiliger en prettiger om in te wonen voor 24.000 inwoners

 Minimumeisen / knock-outcriteria
1. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Vergunningverlener;
2. Een afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau 4 in de richting van Bouwkunde of Ruimtelijke Ordening;

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
3. Aantoonbare kennis op het gebied van de bouwregelgeving (35 punten);
4. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met vergunningverlening op het gebied van bouw (30 punten);
5. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Bouwkunde of Ruimtelijke Ordening (15 punten);
6. Minimaal 24 tot 32 uur beschikbaar gedurende de duur van de opdracht inclusief eventuele verlengingen (20 punten);

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit;

 • Je weet een advies goed te beargumenteren;

 • Een afgeronde opleiding op

 • Aantoonbare en actuele kennis van de relevante wetgeving;

 • Integraal werken;

 • (Domein en team)overstijgend werken;

 • Samenwerken met handhavingspartners.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria:

 1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten;

 2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

De gemeente Wijdemeren hanteert hybride werken als formele werkvorm. Richtlijn hierbij is een verdeling van 50/50 betreffende thuiswerken en op kantoor werken. Digitaal vergaderen vindt plaats via MS Teams. Als afspraken naar mening van de opdrachtgever het best live/ op kantoor plaats vinden, wordt van inschrijver verwacht dat hij daartoe bereid is en haar/zijn agenda voldoende flexibel is.

Planning
De gesprekken bij de gemeente Wijdemeren zijn gepland op dinsdag 16 april 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 12 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De gemeente Wijdemeren vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

 • We vergoeden geen parkeerkosten en reiskosten aan de inhuur kandidaat die voor Wijdemeren komt werken. In de marktuitvraag van Flextender wordt gesteld dat het geoffreerde uurtarief inclusief de reiskosten woon-werkverkeer, werk-werkverkeer én parkeerkosten is.

 • Het aangeboden uurtarief is van toepassing op de gehele loopduur van de opdracht (inclusief verlengingen).

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot woensdag 3 april 2024. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op donderdag 4 april 2024 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot maandag 8 april 2024, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Vergunningverlener Omgevingswet VTH die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.