thumbnail
thumbnail

Senior adviseur Energietransitie bedrijven

Werkorganisatie Druten Wijchen (Werkorganisatie Druten-Wijchen)

Kraaijenberg 9615, 6601 PC Wijchen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 105,00
16 Gelderland

Begindatum:

1 okt 2023

Einddatum:

31 mrt 2024

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

18 sept 2023

Omschrijving van de opdracht
Wij zoeken een adviseur energietransitie die de opgaven en ambities van de gemeenten Wijchen en Druten op gebied van de energietransitie bij bedrijven en bedrijventerreinen waar gaat maken. Iemand die samen met de collega’s van team economische zaken, andere teams en met onze externe partners ervoor gaat zorgen dat bedrijven kunnen verduurzamen.

In je werk heb je te maken met diverse partijen: overheden, bedrijven, maatschappelijke partijen en lokale initiatieven. Als adviseur moet je in staat zijn deze partijen te verbinden en beleid en projecten van idee tot realisatie te brengen.

Taken en verantwoordelijkheden
Jouw rol in hoofdtaken:

 • Jij bent samen met het team Economische Zaken verantwoordelijk voor de verduurzaming van bedrijven en bedrijventerreinen.

 • Je adviseert en rapporteert aan het college en de gemeenteraad van beide gemeenten.

 • Je bent van alle markten thuis, begeleidt en geeft uitvoering aan (deel)opgaven van de energietransitie bij bedrijven.

 • Je stemt – waar nodig- af met lokale partners, bedrijven, omliggende gemeenten, De Groene Metropoolregio en de provincie.

Als Adviseur Energietransitie ben je in staat om verschillende rollen te vervullen en is jouw speelveld breed. Zo heb je ook een belangrijke rol als adviseur richting marktpartijen en ontwikkelaars. Je werkt voor het team Economische Zaken.

Dit ga je doen:

 • je bent adviseur voor de verduurzaming van bedrijven en bedrijventerreinen in Wijchen en Druten en de actuele problemen waar bedrijven tegen aan lopen, zoals vraag, aanbod, opwek, opslag en conversie van energie. Je hebt zicht op netcongestieproblemen en oplossingen, zowel op bedrijfsniveau als integraal.

 • je hebt kennis van diverse energietechnieken op gebiedsniveau, en zowel qua energie-opwek als qua energiebesparing.

 • je hebt kennis van relevante wetgeving en normen en daarbij weet je ook goed welke experts ingeschakeld kunnen worden.

 • je hebt oog voor innovatieve oplossingen.

 • Je hebt ervaring met de verduurzaming van bedrijventerreinen en Smart Energy Hubs.

 • je hebt inzicht in businesscases van energiesystemen en naast de financiële- ook kwaliteits- en duurzaamheidsaspecten van verschillende scenario’s in beeld kunt brengen.

 • je bent een verbinder met prestatiedrang, die denkt in oplossingen.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 oktober 2023 tot en met 31 maart 2024 voor gemiddeld 16 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. Met steeds een periode van 3 maanden tot uiterlijk 1 oktober 2024. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe. U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen in te vullen.

 • Minimaal tien jaar werkervaring in de energietransitie

 • Minimaal vijf jaar werkervaring in een gemeentelijke organisatie

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding.

Gunningscriteria

 • In een motivatiebrief laat je zien dat jij DE geschikte kandidaat bent. daarin geef je antwoord op:

  1. aantoonbare ervaring met vergelijkbare vraagstukken bij gemeenten en bedrijven
  2. aantoonbare ervaring met overleggen in regio en provincie
  3. aantoonbare ervaring als adviseur richting bedrijven, marktpartijen en ontwikkelaars
  4. aantoonbare ervaring met projectmatig werken

 • Kennis van verduurzaming op bedrijfsniveau en gebiedsniveau en zowel qua energie-opwek als qua energiebesparing/-opslag

 • Kennis van relevante wetgeving en normen en in te schakelen experts Inzicht in businesscases van energiesystemen

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior adviseur Energietransitie bedrijven die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.