thumbnail
thumbnail

Verkeerskundige

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Overijssel

Begindatum:

22 apr 2024

Einddatum:

21 apr 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

21 mrt 2024

Functie: Mobiliteitsadviseur met passie voor binnenstedelijke ontwikkelingen
Uren: 36 uur
Werk- en denkniveau: HBO/WO
Afdeling: Leefomgeving en Mobiliteit
Gemeente: Zwolle

Dit zijn wij
In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe. De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad. Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken. Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

De uitdagingen
De Mobiliteit transitie is ingezet. We maken een flinke schaalsprong, bouwen ruim 1000 huizen per jaar en anticiperen op maatschappelijke en technische ontwikkelingen. Mobiliteit gaat al lang niet meer alleen over asfalt, maar over het handelen vanuit het STOMP-principe (Stappen, Trappen, Openbaar vervoer, MAAS en personenvervoer), veiligheid en verhogen van kwaliteit van leven. Hoe gaan we slimmer en schoner van deur tot deur reizen? Hoe blijft Zwolle een wereldfietsstad en wordt de stad nog aantrekkelijker voor voetgangers? Samen gaan we voor een goed evenwicht tussen toegankelijkheid, leefbaarheid, buitengeluk en bereikbaarheid.

De afdeling
De adviseurs van de afdeling Leefomgeving en Mobiliteit leveren expertise voor beleid, projecten en programma’s, zoals klimaatadaptie, energie, mobiliteit, parkeren, milieuplanologie, bodem & ondergrond, afvalbeheer en dierenwelzijn. Alle vakgebieden werken en denken samen aan oplossingen, kansen en mogelijkheden voor ruimtelijke opgaven en beleid. Die samenwerking zoeken we ook met onze opdrachtgevers en partners in de stad. De afdeling bestaat uit bijna 40 vaste medewerkers en een flexibele schil.

Dit doe jij
Je bent de vaste, regisserende mobiliteitsadviseur voor de Binnenstad en de Spoorzone, twee grote gebiedsontwikkelingen in Zwolle. Gebieden waar op het gebied van mobiliteit veel gaat veranderen en de ambities hoog zijn. Je acteert dus in het hart van de transitie. Een supergave uitdaging. Je handen jeuken dan ook om mee te werken aan interessante projecten. Een fietsring in de oude binnenstad, het creëren van mobihubs aan de rand van het centrum en het autoluw maken van de binnenstad bijvoorbeeld. En wat dacht je van de Spoorzone, waar de komende jaren 4.000 woningen zullen verrijzen, waarbij verblijfskwaliteit centraal staat en een innovatief mobiliteitsconcept wordt uitgewerkt samen met de ontwikkelaar. Voetgangers en fietsers staan centraal in dit gebied.

Je codewoord is integraliteit
Bij alles wat je doet, kijk je naar alle aspecten van mobiliteit en bewaak je de samenhang met andere thema’s. Je spart veel en haalt input op bij collega’s uit je team, zoals de adviseurs van parkeren en  zero emmission stadslogisitiek, ontwerpers van de openbare ruimte en stedenbouwkundigen. Uiteraard heb je ook contacten met externe partners en professionals uit je brede netwerk. Je weet waar je informatie moet halen, weegt zaken af en komt tot een evenwichtig integraal advies.  

Verbinder
Bij alle mobiliteitsvraagstukken zijn meerdere partijen en bewoners betrokken. Iedereen heeft een mening. Iedereen wil zijn zegje doen. Er spelen vaak tegengestelde belangen, onder meer tussen bewoners, ontwikkelaars, ondernemers en bezoekers.
Als vaste adviseur van ‘jouw’ gebied heb je veel contact met stakeholders en begrijp je wat er leeft. Je bent kritisch, stelt de juiste vragen en legt verschillende standpunten bloot. Dat gaat niet altijd makkelijk, maar je weet verschillen te overbruggen. Je blijft in verbinding ook als de gemoederen hoog oplopen. Met een professionele onderbouwing, bereik je al vlug consensus.

Dit ben jij
Je hebt een Hbo/Wo-opleiding, bijvoorbeeld mobiliteit of planologie en bij voorkeur meer dan vijf jaar werk- en verkeerskundige ervaring. Die ervaring heb je nodig om mobiliteitsopgaven in ‘jouw’ gebieden te verbinden met onze mobiliteitsopgaven op stedelijk niveau en onze grote opgaven rond klimaatadaptatie en energie. Je hebt daarnaast ervaring in werken in gebiedsontwikkelingen en het voeren van gesprekken met ontwikkelaars. Je houdt de stedelijke belangen goed in het oog maar kan ook meebewegen wanneer dat voor het gezamenlijk belang beter is.

Je bent dus iemand die aan de ene kant flexibel is en kan improviseren en aan de andere kant goed gestructureerd en planmatig werkt en resultaten neerzet. Geen woorden, maar daden. We kunnen ervan op aan dat jij overzicht hebt, focus houdt en op tijd levert. Je hebt gevoel voor politieke en maatschappelijke verhoudingen en bent goed in staat om periodiek de wethouder bij te praten over de ontwikkelingen.

Wat je doet en denkt, deel je met collega’s uit je team die niet bij alle projecten zijn betrokken. We werken efficiënt en dat vergt een goede uitwisseling van informatie.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Verkeerskundige die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.