thumbnail
thumbnail
Digitaal Rechercheur

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Overijssel

Publicatiedatum:

17-03-2023

Sluitingsdatum:

28-03-2023

Begindatum:

01-04-2023

Einddatum:

31-03-2024

Werkomgeving (afdeling Inkomensondersteuning)
De focus van de eenheid SoZaWe ligt op werk, re-integratie en participatie. De afdeling IO bevordert dat de financiële situatie van de klant geen belemmering vormt voor werk, re-integratie en participatie.

De afdeling bestaat uit Team Inkomen, Team Schulddienstverlening en Team Handhaving. De missie van afdeling Inkomensondersteuning (IO) is het bevorderen van de financiële zelfredzaamheid van de klant, uitgaande van zijn/haar eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden. Wij doen dit samen met onze partners in de stad op een slagvaardige en respectvolle wijze. De vacature is ontstaan binnen het team Handhaving.

Team Handhaving
Houdt zich bezig met handhaving van wet- en regelgeving op het gebied van sociale zekerheidsfraude.
Voor team Handhaving zoeken wij een digitaal rechercheur.
Bij team Handhaving werken 20 medewerkers: 1 teammanager, 2 coördinatoren, 5 consulenten Handhaving, 1 administratief medewerker, 5 toezichthouders WMO en 6 sociaal rechercheurs. De toezichthouders WMO en de sociale recherche werken voor 10 gemeenten, waarvan Zwolle centrumgemeente is.

De gemeenten van onze regio dragen zorg voor de kwaliteit van de voorzieningen in het kader van de PW en WMO. Daarvoor wijzen zij toezichthouders aan. Zij hebben de taak om te controleren of de kwaliteit/rechtmatigheid goed is georganiseerd en er zich geen onrechtmatige situaties voordoen. Maar bovenal dragen zij eraan bij om door onderlinge samenwerking, uitwisseling en kennisdeling de kwaliteit van de voorzieningen te bevorderen.
De sociale recherche werkt voor een samenwerkingsverband van 10 gemeenten, waarvan Zwolle centrumgemeente is. De kerntaak van de sociaal rechercheur bestaat uit het in opdracht van de deelnemende gemeenten instellen van strafrechtelijke of bestuursrechtelijke onderzoeken naar bijstandsfraude, en het adviseren en ondersteunen van deze gemeenten.

Ter ondersteuning van deze taken zijn we per direct op zoek naar enthousiaste digitaal rechercheur, die het leuk vindt om onderstaande taak mee te ontwikkelen en die er niet van terugschrikt als procedures en werkinstructies nog onduidelijk zijn.
Je komt te werken op de afdeling Inkomensondersteuning, in het team Handhaving. Binnen dit team worden hard werken en een grote inzet gecombineerd met een collegiale, open sfeer en gezelligheid.

Functieomschrijving

 • Je ondersteunt bij onderzoeken naar zorg- en bijstandsfraude.

 • Je onderzoekt, analyseert en verricht onderzoeken op internet.

 • Aan de hand van digitale sporen ben je  direct betrokken bij het vinden van bewijsmateriaal naar
  (zorg) fraudeurs.

 • Je verzamelt en combineert gegevens uit diverse digitale bronnen en stelt deze beschikbaar aan de sociaal rechercheurs en/of toezichthouders WMO voor verder onderzoek. Zo lever jij een belangrijke bijdrage aan het dossier. Jij adviseert over de digitale mogelijkheden en kansen voor het onderzoek.

Persoonlijk profiel
Je hebt een passie voor het uitvoeren van digitaal onderzoeken. Je bent onderzoekend van aard, staat stevig in je schoenen en bent een echte doorzetter. Je onderscheidt gemakkelijk hoofd- en bijzaken en brengt informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband. Analyses vertaal je in concrete oplossingen en je bent communicatief. Feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren in begrijpelijke taal. Bovendien toon je initiatief, signaleer je kansen en ben je alert op trends en ontwikkelingen. Je bent creatief en samenwerken is je op het lijf geschreven. Verder beschik je over:

 • kennis van verschillende besturingssystemen, internet & opsporing, open systemen, databases, telecom en multimedia (en de wijze waarop deze onderzocht moeten worden);

 • ervaring met rechercheonderzoeken en zoekmethodieken.

 • ervaring met Osint.

 • ervaring werken binnen gemeente en specifiek sociaal domein is een vereiste.

 • kennis van één of meerdere digitale specialisaties zoals scripting, veiligstellen en analyseren van gestructureerde en ongestructureerde data;

 • een rijbewijs B;

 • kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Digitaal Rechercheur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.