thumbnail
thumbnail

Beleidsadviseur Onderwijs

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
16 Overijssel

Begindatum:

1 jul 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

26 mei 2023
Beleidsadviseur Onderwijs

Dit zijn wij
Zwolle werkt samen met actieve partners, betrokken vrijwilligers en collega’s in de stad en de regio. Er is aandacht en ruimte voor vernieuwing om onze complexe opgaven te realiseren. De essentie van alle opgaven is: lichte zorg als het kan, zwaar als het moet om een duurzaam perspectief voor inwoners mogelijk te maken. Een belangrijke opgave is dat alle inwoners doorgaand kunnen leren.

Onderwijs
Zwolle is een onderwijsstad en daar zijn wij trots op. Landelijk steken wij boven andere steden uit met ons onderwijsaanbod. Binnen de Gemeente Zwolle zijn er 4 Mbo en 4 Hbo-instellingen die landelijk zeer goed staan aangeschreven, en die uit meerdere onafhankelijke onderzoeken als excellente opleiding gekwalificeerd zijn. 40.000 studenten maken dagelijks gebruik van het beroepsonderwijs. Deze komen niet alleen uit de regio maar ook ver daar buiten naar Zwolle om onderwijs te krijgen. Een klein deel hiervan woont zelfstandig op kamers in de stad. Zwolle kent ook een rijke traditie met studentenverenigingen die verenigd zijn in het SOOZ (Studenten Overleg Orgaan Zwolle). Op deze manier vertegenwoordigen zij de belangen van de studenten in Zwolle.

Naast de beroepsopleidingen kent Zwolle een uitgebreid aanbod Primair en Voortgezet onderwijs (inclusief speciaal en praktijkonderwijs). Er zijn 50 basisscholen en 15 voortgezet onderwijs scholen waar dagelijks 25.000 (14.000 PO, 11.000 VO) leerlingen onderwijs krijgen. Met de onderwijspartners hebben wij dan ook de verantwoordelijkheid om het beste uit de 65.000 Zwolse en regionale kinderen en jongeren te halen en om ze een goede start op de arbeidsmarkt te bieden. We weten dat dit aantal zal toenemen gelet op de groei van het aantal inwoners in Zwolle. Naast het onderwijs aan de eigen inwoners, heeft het onderwijs in Zwolle een duidelijke en belangrijke regionale functie. Zowel het beroepsonderwijs als ook het voortgezet onderwijs heeft een aanzuigende werking voor de regio.Dit ga je doen – de opdracht
We zoek tijdelijke ondersteuning om aantal openstaande werkzaamheden op te pakken. Zoals Programma Rijke Schooldag en Studentenbeleid.


Dit ben/heb jij
·        Academisch werk- en denkniveau (onderwijskundig, bestuurlijk en/of maatschappelijk)
·        Kennis van de lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen, wet- en regelgeving rondom onderwijs
·        Politiek bestuurlijke sensitiviteit en kan makkelijk schakelen op diverse niveaus
·        Ervaring binnen een gemeentelijke context, dit mag ook op adviesbasis zijn geweest.
 
Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsadviseur Onderwijs die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.