thumbnail
thumbnail

Eenheidsmanager SBC

Samenwerkingsorganisatie de Wolden/Hoogeveen

Raadhuisplein 1, 7901 BW Hoogeveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€135
32 Drenthe

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

24 mei 2023

Organisatie
Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen (SWO) bestaat uit de eenheden Dienstverlening, Fysieke Leefomgeving, Dienstverlening & Activering en het Strategisch beleidscentrum. Daarnaast zijn er een tweetal ondersteunende eenheden: Advies & Services en Advies & Control. Op dit moment loopt er een organisatieontwikkelingstraject. Hoe de organisatie er uiteindelijk uit gaat zien is nog niet duidelijk. Tot dat moment zoeken we een interim-eenheidsmanager die het Strategisch Beleidscentrum aanstuurt. Het strategisch beleidscentrum richt zich vanuit haar rol samen met andere eenheden op grote maatschappelijke opgaven, vragen met grote bestuurlijke betrokkenheid en het adviseren over de te varen bestuurlijke koers van de gemeenten. Bijna 50  beleidsadviseurs en projectleiders maken onderdeel uit van SBC. Het SBC vervult samen met andere eenheden een belangrijke rol bij het uitrollen van programmasturing binnen de SWO. Als interim-manager ben je ook lid van het Centraal Managementteam. Je geeft direct leiding aan de leidinggevenden binnen de toegewezen portefeuille. Coacht, faciliteert en ondersteunt leidinggevenden als team en individueel.

Opdracht
In deze tijdelijk rol ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het SBC. Je geeft op inspirerende en coachende wijze leiding binnen de eenheid, waarbij je het beste in de mensen naar boven haalt. Wij verwachten dat je niet handelt vanuit hiërarchie, maar leiderschap toont en ervoor zorgt dat de gewenste resultaten worden bereikt door het scheppen van een werkklimaat waarbinnen medewerkers hun talenten ten volle kunnen inzetten en daarin ook worden uitgedaagd om te groeien en te leren. Voor jou betekent leidinggeven: verbinden, spiegelen, coachen, verantwoordelijkheid geven, aanspreken op, richting geven aan en waar nodig doorpakken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een aantal inhoudelijke onderwerpen:

 • Implementatie nieuwe bestuurlijke samenwerkingsmodel;

 • Ambtelijk opdrachtgever voor de verduurzaming van maatschappelijke gebouwen;

 • Ambtelijk opdrachtgever voor de energietransitie.

Wat vragen wij van je?
Je bent een stevige gesprekspartner met meerjarige managementervaring in de politiek-bestuurlijke context van een gemeente. Je bent energiek, gedreven en hebt lef. Je stijl is inspirerend, prikkelend en mét een gezonde dosis humor. Je denkt altijd in mogelijkheden, weet kansen te creëren en je behaalt je resultaten door samenwerking.  Je staat voor je team wanneer dit nodig is. Je bent toegankelijk en in staat om te verbinden.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
2. Aantoonbare werkervaring met gemeentelijk financiën;
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met strategisch beleidsadvisering in de politiek bestuurlijke context van een gemeente.
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als team/afdeling manager in een gemeentelijke instelling
5. Aantoonbare werkervaring als  team/afdeling manager in een gemeentelijke ambtelijke samenwerkingsorganisatie

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
6. Aantoonbare werkervaring met programmasturing (noem hiervan minimaal 2 voorbeelden in het cv) (30 punten);
7. Uurtarief maximaal €135,- exclusief BTW/inclusief reiskosten woon-werkverkeer  en fee Flextender (10 punten);
8. Minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring als team/afdeling manager in een gemeentelijke instelling (30 punten);
9. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als  team/afdeling manager in een gemeentelijke ambtelijke samenwerkingsorganisatie (30 punten).

Competenties

 • Natuurlijk leiderschap (gezag, overwicht);

 • Sterk organiserend vermogen;

 • Verantwoordelijk;

 • Empathisch;

 • Samenwerkend en verbindend;

 • Analytisch en strategisch sterk;

 • Bestuurlijk en maatschappelijk sensitief;

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,75 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op een nader te bepalen moment. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 5 juni 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Eenheidsmanager SBC die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.