thumbnail
thumbnail
Senior projectleider

Purmerend

Purmersteenweg 42, 1441 DM Purmerend, Nederland

Project- en Programmamanagement
Sluit over 4 dagen
€120
24 uur Noord-Holland

Publicatiedatum:

20-01-2023

Sluitingsdatum:

01-02-2023

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

24 uur

Organisatie
De gemeente Purmerend is volop in ontwikkeling. Als gemeente willen we weten wat er in de stad speelt, in verbinding zijn met onze inwoners. Soms vraagt dit in een bepaald gebied tijdelijk meer betrokkenheid. Een deel van onze werkzaamheden voeren we zelfstandig uit in afstemming met onze inwoners, andere taken doen we in volledige wisselwerking. Dit alles om ervoor te zorgen dat het prettig wonen, leven, werken en recreëren is in Purmerend.

Je werkt in het team informatievoorziening. Samen met het team ICT verzorgen wij ICT project- en informatiemanagement, bewaken de architectuur en onze informatieveiligheid, bemensen het servicepunt ICT en voeren het systeembeheer en het functioneel beheer uit voor alle bedrijfsondersteunende systemen. Het is een breed georiënteerd groep van ruim 50 enthousiaste en gedreven collega’s met veel eigen inbreng en verantwoordelijkheid én mooie uitdagingen.

Samen met andere projectleiders werk jij aan het projectportfolio. De projecten zijn een mix van projecten die een businessvraagstuk oplossen en vaak de implementatie van nieuwe software of complexe wijzigingen van bestaande software betreffen en projecten van overwegend ICT technische aard. Ons ICT-landschap verandert continu, zodat we ook projecten uitvoeren voor de optimalisatie van ons netwerk en infrastructuur.

Wat verwachten wij van een ervaren projectleider
Je weet als projectleider de verwachtingen te managen naar alle betrokken stakeholders (op operationeel, tactisch en strategisch niveau) en naar de opdrachtgever. Je draagt zorg voor een optimale omgeving voor samenwerking tussen jouw ICT collega’s, de vakteams en andere (externe) partijen. Je bent iemand met overtuigingskracht en je bent een echte aanjager. Je weet het team te motiveren en weet leveranciers aan hun afspraken te houden. Daarnaast vind je het leuk om kennis te delen.

Als projectleider ICT ben je resultaatgericht, communicatief sterk en rapporteer je over voortgang en behaalde resultaten. Je bent verantwoordelijk voor het inrichten van de projectorganisatie, het opstellen van plannen en het bewaken van scope, tijd, geld en kwaliteit. Je blijft het proces managen en laat je niet verleiden tot technisch inhoudelijke discussies. Bij het komen tot projectresultaten rapporteer en reageer je accuraat op risico’s en zorg je voor een gedegen overdracht aan de beheerorganisatie.

Omschrijving van de opdracht
We zoeken een projectleider voor de implementatie van het nieuwe financiële pakket van PinkRoccade bij de gemeente Purmerend. De aanbesteding is inmiddels volledig afgerond, de implementatie kan direct gestart worden en per 1 januari 2024 in productie genomen te zijn.  Je werkt conform onze projectmethodiek en bent in staat om meerdere (deel)projecten in relatie tot de implementatie van het financiële pakket gelijktijdig aan te sturen.

De implementatie bestaat uit volledige technische en functionele implementatie inclusief koppelingen met andere applicaties, conform aanbesteding. Ook de afstemming met andere beheerders en gebruikers van de gekoppelde applicaties maakt onderdeel uit van dit project. Daarnaast draag je ook zorg voor het opleveren van de benodigde documenten, zoals bijvoorbeeld risicoanalyses volgens onze projectmethodiek.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Uitstekende beheersing van het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk;
3. Aantoonbare werkervaring met het begeleiden van ICT implementatie van financiële pakketten;
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider op het gebied van ICT vraagstukken (benoem dit duidelijk in het cv);
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring binnen een overheidsinstelling;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
6. Kandidaat heeft op het cv een zelfgeschreven motivatie toegevoegd van maximaal 1 A-4 (10 punten);
7. Een maximum uurtarief van €120,- exclusief BTW/ inclusief reiskosten woon-werkverkeer en Fee Flextender (20 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met het financiële pakket Pink Rocade (20 punten);
9. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider met IT en ICT projecten binnen het gemeentelijke domein (benoem 2 voorbeelden op een aparte pagina in het cv) (20 punten);
10. Beschikbaar per 17 februari 2023 voor 24 uur per week (30 punten).

Competenties

  • Een enthousiaste persoonlijkheid die stevig in zijn schoenen staat;

  • Communicatief sterk, een verbinder, iemand die daadkracht en resultaatgerichtheid weet te combineren met aandacht hebben voor de menselijke maat;

  • Weet medewerkers uit te dagen en te motiveren hun kennis en energie in te zetten;

  • Organisatiesensitief, strategisch denken en doen;

  • Beschikt over helicopterview en weet snel tot de kern van een vraagstuk te komen;

  • Initiatief nemen om vraagstukken te benoemen en op te lossen;

  • Kunnen omgaan met belangentegenstellingen.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma, di, woe, don, vrij.

Planning
De fysiek gesprekken bij de opdrachtgever zijn op dinsdag 7 februari 2023 tussen 14.30 uur en 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 6 februari 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior projectleider die deze organisatie zoekt?