thumbnail
thumbnail

Senior Java Developer API

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€100
36 Utrecht

Begindatum:

2 jan 2024

Einddatum:

1 jan 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

17 nov 2023

Startdatum: 2 januari 2024
Einddatum:  1 januari 2025
Locatie: Amsterdam/thuis
Uiterlijk aanbieden: woensdag 22 november 13:00
Selectiegesprekken: zo snel mogelijk
Maximum tarief*: € 100,-
*Let op: Bovenstaand tarief is een max. all-in uurtarief (incl. o.a. reiskosten, faciliteiten, eventuele vergoedingen en de fee(s) voor onze contractmanager FastFlex, excl. btw). Het tarief weegt mee in het selectieproces.

Dit ga je doen
Het API team binnen NS International is verantwoordelijk voor de (door-)ontwikkeling van een integratielaag met bijbehorende API’s die als doel heeft om de ambities van NS International maximaal te ondersteunen. De focus ligt op digitale Self Service oplossingen voor onze klanten en reizigers. De API faciliteert o.a. de aankoop, wijziging en annulering van internationale treintickets, verspreiding van reisinformatie maar ook functionaliteiten binnen de MijnNSI-omgeving. De services waar het team aan werkt staan vaak centraal in vele processen. 

De komende 2 jaren gaat door het wijzigen van backend systemen veel tijd worden gestoken in het opnieuw inrichten van onze integratielaag. Wij zoeken een ervaren Java engineer die vanuit het perspectief van de businesswensen services realiseert en onderhoudt, maar ook zeker actief kan meedenken met de opzet en inrichting van deze vernieuwde integratielaag. Passend binnen de beoogde architectuur en met een zo kort mogelijke time-2-market werk je samen met een multidisciplinair team aan deze oplossingen. 

Hier ga je werken
Bedrijfsonderdeel NS International maakt onderdeel uit van NS Groep en richt zich op de complete dienstverlening rondom internationale treinreizen. NS International biedt de reiziger vervoer naar duizenden internationale bestemmingen binnen Europa. Wij streven daarbij naar comfort, snelheid en gemak. NS International biedt duurzame reizen tot in het hart van de stad. Daarnaast groeit het aantal bestemmingen in binnen- en buitenland gestaag en neemt de populariteit van de trein voor continentale bestemmingen steeds meer toe.

NS International is als NS in het klein, met een complexe en diverse markt. Samen met nationale en internationale partners werken wij samen om onze ambities te realiseren, wat zich vertaalt naar een breed spectrum aan technische en organisatorische uitdagingen. Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich als ondernemend, energiek, informeel en resultaat gedreven. Een ware plek voor mensen die het verschil willen en durven te maken.

NS International werkt vanuit SAFe en Design Thinking waardoor we met elkaar op kort-cyclische wijze in scrumteams met veel mandaat en verantwoordelijkheid, continu bezig zijn om onze klanten een steeds betere ervaring te bieden tijdens hun oriëntatie, boeking en uiteindelijke reis. Jouw werk maakt dan ook het verschil voor miljoenen reizigers die internationaal reizen.
Zo maken we samen het reizen met de trein nog beter en leuker voor onze reizigers. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou!

Bedrijfsonderdeel
Commercie en Ontwikkeling heeft als doel de reiziger te helpen de reis naar de hand te zetten met een drempelloze én persoonlijke reisbeleving. Dit doen we door samen met partners een deur-tot-deur mobiliteitsaanbod te creëren en waardevolle service te bieden.
Bij NS vinden we diversiteit en inclusie belangrijk, het maakt samenwerken leuker en het resultaat wordt er vaak beter van. Wat jouw achtergrond of levensovertuiging is, maakt dan ook niet uit: we zijn vooral benieuwd naar jouw visie op de functie van API developer.

Dit zijn de eisen
Om succesvol te zijn in deze functie heb je 5 jaar of meer ervaring in het ontwikkelen van e-commerce backend applicaties met Java, bij voorkeur gebruikmakend van het Spring Framework of Spring Boot en de concepten van de Microservice Architecture Pattern.
Je brengt het volgende mee:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau

 • Communicatief vaardig in Engels

 • Ervaring met werken in (Agile/Scrum) teams 

 • Ervaring met Java 11/17, Springboot t/m 3/Spring, REST/API, SOAP/XML, Git, Maven, Docker.

 • AWS, Microservices architecture en Azure DevOps zijn een pre. 

Daarnaast vragen we de volgende competenties van je:

 • Continu verbeteren, elkaar aanspreken op gemaakte afspraken

 • Initiatiefrijk, in staat om kansen te onderkennen en ernaar handelen; liever zelf beginnen dan afwachten.

 • Durven het voortouw te nemen en het team kunnen dragen

 • Accuraat, in staat om onder verschillende omstandigheden nauwgezet te werken.

 • Gedreven, energiek, in staat om enthousiasme over te dragen aan anderen

 • Kunnen werken in een dynamische omgeving

Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen vooruit.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Java Developer API die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.