thumbnail
thumbnail

Procesbegeleider Gebiedsontwikkeling Baan/Sotaweg

Westeinde 1, 2371 AS Roelofarendsveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
120
8 tot 16 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 okt 2024

Uren per week:

8 tot 16

Publicatiedatum:

5 jun 2024

Organisatie
Kaag en Braassem is een kleine organisatie in een uitgestrekt gebied, midden in het Groene Hart. De gemeente telt elf dorpskernen rondom het vele groen, mooie molens én de twee grote wateren het Braassemermeer en de Kagerplassen. Sport, verenigingsleven, bloementeelt en hart voor historie zijn enkele kenmerken van de gemeente en haar inwoners. 

Opdracht
Het gebied Baan/Sotaweg is een door de provincie aangewezen glastuinbouwgebied. In het gemeentelijk bestemmingsplan is ook deze bestemming verankerd. Recent is door de Greenport Aalsmeer een gebiedsplan opgesteld voor dit gebied. De gemeenteraad heeft kennis genomen van dit gebiedsplan, maar wel een aantal uitspraken gedaan over het vastleggen van de primaire glastuinbouwfunctie in het gebied voor de komende periode. Tegelijkertijd zijn er ook andere ontwikkelingen en initiatieven. De positie van grondeigenaren is divers. Sommige willen de tuinbouwfunctie voortzetten en anderen hebben geen opvolging of willen stoppen en een andere invulling van hun perceel, waarbij de woonfunctie vaak aan de orde komt. Dat transformatie naar toekomstbestendige tuinbouw haalbaar is in het gehele gebied, wordt door een deel van de ondernemers betwist.

De gemeenteraad vindt het cruciaal dat met partijen (grondeigenaren, bedrijven, inwoners) in het gebied wordt geparticipeerd, waarbij alle partijen gelijkwaardig zijn en vooraf helder is dat de ideeën heel verschillend liggen. Het realiseren van één breed gedragen plan is vanwege deze grote diversiteit aan ideeën niet realistisch. Er zullen dus gedragen deelplannen gemaakt moeten worden. Het uitgangspunt voor de concrete plannen is de toekomst van het gebied als duurzaam tuinbouwgebied, met de bevordering van transformatievermogen, en deze plannen dienen een minimale duur van 20 jaar te hebben. Tevens dient het realiteitsgehalte van de plannen te worden getoetst. De raad heeft het college verzocht om dit jaar 'gedragen deelplannen' te presenteren, die vervolgens kunnen worden opgenomen in de herziene Omgevingsvisie.

Het proces heeft een procesbegeleider nodig die vanuit de ontstane situatie met verschillende ideeën zoekt naar de noodzakelijke beweging in het gebiedsproces. Daarin zijn de stakeholders, participatie en gelijkwaardigheid van groot belang. Het heeft de voorkeur op basis van concrete initiatieven op kleine schaal te gaan werken met instrumenten waardoor de verschillende ideeën een plek krijgen in dit gebiedsproces.

Vereisten / knock-outcriteria
1. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur gebiedsontwikkeling;
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau;
4. Aantoonbare bedrijfseconomische kennis van de glastuinbouw (licht dit duidelijk toe in het CV);
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met communicatie en bottom-up participatie binnen het veld van overheid, inwoners en bedrijven.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
6. Aantoonbare kennis van de (energie)infrastructuur (licht duidelijk toe waar deze kennis is opgedaan); (45 punten)
7. Aantoonbare kennis van de AOG-markt (licht duidelijk toe waar deze kennis is opgedaan); (35 punten)
8. Uurtarief maximaal €120,- exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werk en fee Flextender. (20 punten)

Competenties

  • Verbinding leggen;

  • Tegenstelling omvormen in kansen;

  • Communicatieve vaardigheden;

  • Conceptuele denker;

  • Politiek sensitief.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11-12.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk:  ja, mogelijk in overleg.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op maandag 17 juni tussen 13:00 en 15:30. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 14 juni 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Procesbegeleider Gebiedsontwikkeling Baan/Sotaweg die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.