thumbnail
thumbnail

Accountmanager Actief Zutphen

Gemeente Zutphen

's-Gravenhof 2, 7201 DN Zutphen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen limieten
12-16 Gelderland

Begindatum:

1 jul 2024

Einddatum:

30 jun 2025

Uren per week:

12-16

Publicatiedatum:

6 jun 2024

Opdracht omschrijving
Eind 2021 heeft de gemeenteraad van de gemeente Zutphen besloten tot oprichting van een sport- en accommodatie bedrijf per 1 januari 2022. Het sport-en accommodatiebedrijf, tegenwoordig Actief Zutphen genaamd, heeft in opdracht van de gemeente de verantwoordelijkheid van de exploitatie van de gemeentelijke gymzalen, de Hanzehal, zwembad De Ijsselslag, het Warnshuus en vijf gemeentelijke buitensportparken. Daarnaast verzorgd Actief Zutphen de aansturing en coördinatie van de buurtsportcoaches in de gemeente. De opdracht is geregeld via twee dienstverleningsovereenkomsten (DVO’s). Eén voor de binnensportaccommodaties en sportstimulering (ingangsdatum 1 januari 2024). De andere voor de buitensport (ingangsdatum n.n.b.).

De gemeente Zutphen is 100% aandeelhouder van Actief Zutphen. De organisatie is dus een maatschappelijke organisatie, maar functioneert als een bedrijf met een focus op beheer, exploitatie en uitvoering.

Vanuit de gemeente Zutphen ben jij het aanspreekpunt voor het sport-en accommodatiebedrijf (Actief Zutphen). De belangrijkste taak is dat de accounthouder het aanspreekpunt is voor het Sportbedrijf en alle acties die voortvloeien vanuit de gemeentelijke rollen als eigenaar, aandeelhouder en opdrachtgever coördineert.
Vanuit deze rol signaleer je maatschappelijke vraagstukken en behoeften en vertaal je deze in gedragen (beleid)voorstellen, rekening houdend met de bestuurlijke ambities. Daarnaast zorg je ervoor dat vastgesteld beleid en de opdracht ook daadwerkelijk en samenhangend wordt uitgevoerd door het sportbedrijf. Vanuit deze houding ben je kritisch op haalbaarheid en bestuurlijke wensen, en je weet de juiste balans te vinden tussen zakelijkheid en partnerschap ten aanzien van onze partners.

Het is een relatief solistische rol. Je maakt onderdeel uit van een projectgroep en valt direct onder de teamleider Welzijn en hebt 1 evenknie, de beleidsmedewerker Sport.

Verantwoordelijkheden

Taken van de accounthouder:

 • Invulling geven aan het accounthouderschap richting Actief Zutphen. Je bent de schakel tussen inhoudelijk betrokken collega’s binnen de gemeente Zutphen en richting Actief Zutphen. Zo werk je nauw samen met inhoudelijk betrokken collega’s van sportbeleid, beheer en onderhoud, vastgoed en grondzaken;

 • Inrichten en structureren van het contractbeheer en de handhaving daarvan;

 • Duidelijke afspraken maken over welke inhoudelijke en financiële zaken en taken periodieke verslaglegging en verantwoording wordt afgelegd. De accounthouder is het aanspreekpunt en daar kunnen wensen of zorgen die de gemeente bereiken worden doorgeleid. Bestuurlijk overleg kan daardoor beperkt worden tot periodiek overleg over strategische en/of beleidsmatige zaken;

 • De verdeling van de afspraken zowel qua verantwoordelijkheid als budget vaststellen en monitoren;

 • Versterken van de positie van Actief Zutphen en adviseren over innovatieve ontwikkelingen;

 • Actieve bijdrage leveren aan het vormgeven van een nieuwe sportvisie.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 juli 2024 tot en met 30 juni 2025 voor 12-16 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

 • Senioriteit op gebied van accountmanagement binnen een semioverheid organisatie.

 • Ruime ervaring in een gemeentelijke organisaties en met een goed ontwikkelde politieke antenne.

 • HBO + Opleiding.

 • Ervaring en affiniteit met sport is een pre

 • Je bent in bezit van een VOG, gemeente Zutphen kan na gunning een VOG opvragen.

 • Je dient de rechtsgeldig vertegenwoordiger (naam + functie) aan te geven in je inschrijving (indien geen sprake is van een ZZP’ er). Upload hier een uittreksel KvK, inclusief BTW nummer, IBAN en e-mail adres voor facturen.

Wensen

 • De mate waarin je de gevraagde gemeentelijke ervaring hebt, blijkt uit je motivatie brief (40%)

 • De mate waarin je senior bent op gebied van accountmanagement en kunt helpen bouwen aan Actief Zutphen, blijkt uit je motivatiebrief (40%)

 • De mate waarin je een verbinder en aanpakker bent, blijkt ui je motivatiebrief. Upload je motivatiebrief hier (20%)

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Accountmanager Actief Zutphen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.