thumbnail
thumbnail
Stedenbouwkundige Centrum

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
€110
24 Utrecht

Publicatiedatum:

15-03-2023

Sluitingsdatum:

24-03-2023

Begindatum:

16-03-2023

Einddatum:

16-03-2024

Stedenbouwkundige Centrum
Periode: Z.s.m. voor de duur van 12 maanden met 12 verlengopties van 1 maand (max 24 maanden inhuurtermijn)
Belasting: Maximaal 24 uur per week
Tarief: Tot 110 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTWAanvullende informatie tbv de opdracht:
Voor het JBPG heeft een aanbesteding plaatsgevonden. We zitten hierbij in de afrondende fase van het maken van afspraken met de winnende partij. Het is daarom wenselijk dat de kandidaat zo snel mogelijk aansluit. We verwachten dat deze opdracht een tot twee dagen per week aan inzet vereist, afhankelijk van de dynamiek en de fase van het project. Door personele ontwikkelingen binnen het sub-team Centrum zal de opdracht mogelijk eerder afgebouwd kunnen worden. De minimale inzet als eerst verantwoordelijke stedenbouwkundige is 6 maanden. Het gesprek over een eventuele verschuiving vindt tijdig en in goed overleg plaats. Een andere mogelijkheid is dat, indien wenselijk en haalbaar bij de opdrachtnemer, de opdracht kan worden uitgebreid naar een andere opgave tot maximaal 24 uur per week.


Korte beschrijving speelveld
Als Stedenbouwkundige kom je te werken bij de afdeling Stedenbouw & Landschap binnen het sub-team Centrum. De afdeling Stedenbouw & Landschap bestaat uit ca. 60 stedenbouwkundige en landschapsarchitecten. Zij beoordelen initiatieven, stellen kaders, maken beleid en schetsen kansen in het kader van de ruimtelijke ontwikkeling van Utrecht. Wij geven met elkaar invulling aan de RSU 2040 en maken een gezonde stad voor iedereen. Hierbij werken de stedenbouwkundige en landschapsarchitecten samen met verschillende andere collegas en hebben ze contact met externe partners en initiatiefnemers.

Voor het prestigieuze project Jaarbeurspleingebouw (JBPG) zijn we op zoek naar een ervaren stedenbouwkundige met gevoel voor architectuur. Het JBPG is het belangrijkste gebouw aan de westzijde van het station van Utrecht. Het JBPG wordt niet alleen een eyecatcher maar ook een gebouw van de stad en zet de toon voor het hier geplande nieuwe centrum. Het ambitieniveau is hoog.

Je taken zijn:
Als stedenbouwkundige ben je verantwoordelijk voor de planbegeleiding op het snijvlak van stedenbouw en architectuur van het JBPG om te komen tot een definitief plan. Je bent hierbij gesprekspartner voor de projectmanager en neemt deel aan een interdisciplinaire projectgroep. Je geeft met overzicht aan wat de belangrijkste kwaliteiten zijn van het plan en weet de initiatiefnemer ervan te overtuigen om hieraan vast te houden.
Het plan breng je op geeigende momenten in bij supervisie en je brengt het plan met enthousiasme richting de politiek en buitenwereld. Je weet hierbij het verhaal helder en inspirerend over het voetlicht te brengen en kunt omgaan met kritische reacties op het plan.

Je werkt samen met collega stedenbouwkundige en een landschapsarchitect aan het project. Met enige regelmaat neem je dan ook deel aan de (ontwerp) werktafel Centrum om te zorgen voor afstemming over en weer van de verschillende ontwikkelingen in dit deel van de stad.

Jij bent:
 • Je hebt een ir/MSc op het gebied van stedenbouw en/of architectuur bijvoorbeeld TU Delft of Eindhoven of de Academie van Bouwkunst;
 • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring als stedenbouwkundige bij een gespecialiseerd bureau en/of bij een gemeente en ervaring met stedelijke opgaven;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring bij een grote gemeente;
 • Je hebt ervaring met het werken in een hoog dynamisch centrumgebied en je hebt ervaring met het werken met grote strategische partijen;
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring met de begeleiding van bouwplannen groter dan 20.000m2.
 • Je hebt affiniteit met beeldkwaliteit en materialisatie en kent de complexiteit van een dergelijke gebouwontwikkeling. Je bent bekend met de vereisten vanuit het gemixte programma, duurzaamheid, logistiek, etc.;
 • Je hebt een visie op het realiseren van een levendige stad en excellente plinten, je bent secuur en niet alleen van grote lijnen maar ook van het kleinste detail;
 • Je kan gemakkelijk samenwerken vanuit gelijkwaardigheid en beschikt tegelijk over sterke overtuigingskracht;
 • Je bent betrokken en flexibel inzetbaar afhankelijk van waar de dynamiek van het planproces om vraagt;
 • Je bent een stevige gesprekspartner voor ontwikkelaars en (internationale) architecten, je bent hierin doortastend en vasthoudend;
 • Je hebt sterk ontwikkelde analyse- en ontwerpkwaliteiten, vaardigheden in het verbeelden van vraagstukken, conceptuele denkkracht.


Goed om te weten:
De selectiegesprekken zijn gepland op 27 maart. De kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek zullen dit vrijdag 24 maart in de middag te horen krijgen

De 2 a 3 hoogst scorende offertes worden uitgenodigd voor een gesprek. Indien het klikt wordt aan een van hen de opdracht gegund.

Wij vinden het belangrijk dat je een deel van de werktijd beschikbaar bent op het stadskantoor om de voldoende afstemming- en overlegmomenten te hebben met collegas.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

Documenten:

  Vind jouw droomopdracht

  Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht

  Ben jij de Stedenbouwkundige Centrum die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.