thumbnail
thumbnail
Senior projectadviseur aanpak leegstand en transformatie binnenstad Utrecht

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Beleidsadvies
Deze inhuuropdracht is verlopen
€135
12-16 Utrecht

Publicatiedatum:

24-11-2022

Sluitingsdatum:

01-12-2022

Begindatum:

01-01-2023

Einddatum:

31-12-2023

Uren per week:

12-16
Periode: Vanaf 1 januari 2023 tot datum 31 december 2023. Met optie tot verlenging van maximaal 12 maanden (mogelijk ook als duo functie)
Belasting: 12 tot 16 uur per week gemiddeld
Uurtarief: 135,- exclusief BTW en inclusief reis- en verblijfkosten

Vanaf 2020 werkt de gemeente samen met de partners Centrummanagement Utrecht (CMU) en commercieel Vastgoed eigenaren (VCOC) aan de structurele aanpak van leegstand in een aantal centrale winkelstraten in te binnenstad. Vanuit meerdere richtingen, netwerken en initiatieven worden stappen gezet om de oplopende leegstand van panden in de binnenstad aan te pakken. Ook wordt binnen deze context gewerkt aan de transformatie van de binnenstad van place to buy naar place to be en place to meet. Dit gebeurt volgens het samenwerkingsplan Morgen Mooier Maken (samenwerkingsplan MMM iBabs Online) waar transformatie breed wordt aangegrepen. Van complexe woningbouwopgaves tot stimuleren en begeleiden van nieuw ondernemerschap in de lege winkels. Van een veranderende openbare ruimte tot activeren van het collectief van vastgoedeigenaren. Van versnellen en optimaliseren van vergunningenprocessen tot verbinden van vastgoedpartijen en betrokken gemeentelijke afdelingen bij vooronderzoek en verder verloop van bouwplannen.

De eerste jaren van MMM stonden in het teken van de ontwikkeling van activiteiten en initiatieven die bijdroegen aan het op korte termijn vitaal houden van straten met leegstand. Ondertussen was er aandacht voor de eerste verbouwingsplannen van woningen boven winkels en de processen die dergelijk plannen doorlopen.

Vanaf 2023 en daarna staan vooral duurzame transformatie en grootschalige (bij voorkeur collectieve) verbouwingsplannen en functiewijzigingen centraal. Maar ook een eigen meer specifieke gebiedsontwikkeling en place making op plekken waar de winkelfunctie aflopend dominant is. Hiermee maakt MMM een draai naar een verdere duurzame ontwikkeling met een brede en nieuwe programmering van deze voorheen belangrijke winkelstraten.

Dit is je werk
Voor deze duurzame beweging en ingrijpende transformatie opdracht zoeken we een senior professional adviseur die meer dan bekend is met complexe bouwopgaves en gerelateerde processen in een eveneens politiek bestuurlijke omgeving waarin belangen en werkwijze niet altijd aansluiten.

Dit vragen we van je
 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen een G4 gemeente.
 • Minimaal tien jaar relevante ervaringen met het aansturen en begeleiden van (grootschalige) complexe (bouw)opgaven en processen, bij voorkeur in een historische binnenstad.
 • Minimaal vijf jaar kennis en concrete programmaervaringen met vastgoedontwikkeling en transformatie.
 • Actief meewerken aan het mobiliseren en activeren van vastgoedpartijen bij uitvoering van de MMM agenda.
 • Daarnaast ook minimaal vijf jaar aantoonbare ervaringen met gebiedsontwikkelingen in binnensteden en place making van nieuw te programmeren locaties of gebieden.
 • Meer dan tien jaar programma/projectervaring in de volle breedte: operationeel indien gewenst en strategisch wanneer mogelijk.
 • Agendasetting op transformatieprojecten en indien gewenst concreet aanjagen van procesverbeteringen.
 • Meer dan vijf jaar aantoonbare ervaring met (innovatieve) financiele en juridische constructies voor transformatie van commercieel onroerend goed.
 • Meer dan tien jaar ervaring met bestuurlijke processen in stedelijke politieke omgeving en werken met of in een gemeentelijke organisatie. Dit alles bij voorkeur bij middelgrote of grote steden.
 • Naast bovenstaande gewenste ervaringen en kennis verwachten we een grote mate van flexibiliteit bij plannen en uitvoeren van de ureninzet. Dit kan behoorlijk verschillen per week.
 • Oog en gevoel voor zorgvuldige communicatie en betrokkenheid bij MMM.
 • Strategische overview met oog op duurzame ontwikkeling en borging van MMM en transformatie van winkelstraten op de lange termijn.
 • Stevige netwerker en snel kunnen schakelen indien nodig.


Goed om te weten:
De beoordeling van de offertes wordt gedaan door een gildemanager.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.


Documenten:

  Vind jouw droomopdracht

  Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht

  Ben jij de Senior projectadviseur aanpak leegstand en transformatie binnenstad Utrecht die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.