thumbnail
thumbnail

Projectleider Ruimtelijke Inpassing

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€125
32 Utrecht

Begindatum:

17 apr 2024

Einddatum:

17 apr 2025

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

27 mrt 2024

Projectleider Ruimtelijke Inpassing
Periode: 17 april 2024 tot 17 april 2025 met mogelijke opties tot verlenging
Belasting: 32 uur per week gemiddeld
Tarief: Maximaal 125 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte beschrijving

Jij gaat aan de slag met het meest relevante maatschappelijke vraagstuk van Utrecht: de energietransitie. De transitie van een op fossiele energie gebaseerde naar een duurzame energievoorziening, vraagt om de grootste verbouwing van de energie-infrastructuur sinds de uitrol van de aardgasinfrastructuur in de jaren 60 van de vorige eeuw. Met het verdwijnen van aardgas en andere fossiele brandstoffen komt meer druk op de elektriciteitsnetten door elektrificatie van (een deel van) de warmtevoorziening en het vervoer. Ook warmtenetten zullen een deel van het huidige vraag naar aardgas invullen. Beide infrastructuren vragen om meer boven- en ondergrondse ruimte dan de huidige aardgasnetten. Erbij komt dat Utrecht de snelst groeiende stad in Nederland is wat voor nog meer energievraag zorgt.

Dit is je werk
Als projectleider Ruimtelijke inpassing van energie-infrastructuur ga je er voor zorgen dat uitbreiding/aanpassing van de energie-infrastructuur zo soepel mogelijk verloopt. Dit willen we bereiken door afspraken te maken met de netbeheerders. Dit betreft vooral de ruimtelijke inpassing van de distributiestations van Stedin en de warmteonderstations van Eneco. Voor beide soorten bovengrondse energie-infra willen we dezelfde inrichtingsprincipes toepassen. Je werkt aan afspraken met de netbeheerders Stedin en Eneco over locatie en aanzicht van bovengrondse infrastructuur. Hierbij werk je samen met collegas van andere organisatieonderdelen, zoals stedenbouw, welstand en de gebieden.

Concreet bestaan jouw werkzaamheden uit:
Afspraken maken over:
Voorkeurslocaties;
Kwaliteit aanzicht (uitgesplitst per type stedelijke omgeving);
Organisatiestructuur/proces;
Template contracten voor specials;

Verder ben je projectleider voor de buurtaanpak met Stedin. Je zorgt voor de inrichting van het plaatsingsproces en informatieverstrekking aan de bewoners voor soepele acceptatie.
De afspraken dienen via een amendement van de huidige samenwerkingsovereenkomsten geformaliseerd te worden.

Dit is je werkplek
Deze opdracht voer je uit binnen de afdeling duurzame stad. Deze afdeling bestaat uit ongeveer 150 collegas die samen werken aan de duurzame doelstellingen van de Ruimte Strategie Utrecht 2040. Een van de doelstelling van de RSU is de opgave Energietransitie. Onder de opgave energietransitie valt het deelprogramma energie-infrastructuur, waar jij voor gaat werken.

Het deelprogramma energie-infrastructuur richt zich op de verduurzaming en de uitbreiding van het warmte- en het elektriciteitsnet. Je projectteam bestaat uit collegas van dit team, maar ook van stedenbouw en welstand.

Dit is jouw inbreng
Bij de gemeente Utrecht vinden wij het belangrijk dat jij jezelf kan zijn. Omdat wij graag stappen willen zetten bij de ruimtelijke inpassing van energie-infrastructuur, vragen we van jou een proactieve en op samenwerking gerichte houding. Verder ben jij uitvoerings- en resultaatgericht en kunt je goed inhoudelijk vastbijten in vraagstukken.

Jij beschikt over
- Minimaal hbo werk- en denkniveau;
- Een technische achtergrond en/of ervaring met vraagstukken die spelen bij de aanleg van warmte- en elektriciteitsinfrastructuur (zowel boven- alsmede ondergronds);
- Minimaal 5 jaar werkervaring als projectleider in technische functies;
- Minimaal 5 jaar werkervaring in de samenwerking met netbeheerders;
- Een passie voor de energietransitie en/of ruimtelijke ontwikkeling, en projectmanagement;
- Het is een pre als je ervaring hebt met het adviseren van gemeentebesturen.

Goed om te weten
Gesprekken zijn gepland in de week van 8 april. De manager zal contact opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden.

Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Bij gebleken geschiktheid bestaat er een kans dat er nog een kandidaat uit deze procedure wordt aangenomen.

Een deta-vast constructie kan, indien dit gewenst is door de Gemeente Utrecht, aanbieder en kandidaat, tot de mogelijkheden behoren.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
  Opdracht Adviseur
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Projectleider Ruimtelijke Inpassing die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.