thumbnail
thumbnail
Raadsadviseur

Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam, Nederland

Beleidsadvies
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

18-11-2022

Sluitingsdatum:

28-11-2022

Begindatum:

05-12-2022

Einddatum:

31-05-2023

Uren per week:

24
Werkzaamheden
De raadsadviseur is een adviseur van de raad en ondersteunt de raad bij  het functioneren en de ontwikkeling van de raad en daarmee de kwaliteit van het politieke besluitvormingsproces. De raadsadviseur voert het secretariaat van een of meer commissies en is daarbij commissiegriffier.
De raadsadviseur adviseert, coördineert en ondersteunt bij bestuurlijke besluitvorming zowel procesmatig, instrumenteel (moties, amendementen en raadsvragen), communicatief als inhoudelijk. Daarbij is de adviseur op zoek naar mogelijke verbeteringen. De raadsadviseur draagt zorg voor de integrale toetsing van de aan de raad voorgelegde adviezen. De raadsadviseur wordt geacht op een zeer breed terrein te ondersteunen en te adviseren. Er is sprake van politieke dynamiek met veelal tegenstrijdige belangen.

Uw profiel:
U hebt een universitair werk- en denkniveau, verkregen door een afgeronde wetenschappelijke opleiding of door ervaring. Deze ervaring is opgedaan als raadsadviseur dan wel in een (strategische) adviesfunctie binnen een gemeentelijke organisatie. Een afgeronde griffiersopleiding is een pré. Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bekendheid met bestuurlijke processen en procedures in een gemeente zijn een vereiste.
U hebt kennis van de beleidsvelden binnen een gemeente en u kent de actuele ontwikkelingen op het terrein van openbaar bestuur. U weet ook daarvoor een netwerk op te bouwen, zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie.
U hebt goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden en een op samenwerking en klant gerichte werkhouding. U bent flexibel en nauwgezet.

Het is van belang dat u ervaring meeneemt in de rol van raadsadviseur waarbij u gewend bent om raadsleden te begeleiden. Werken in de avonduren is voor u geen probleem.
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Raadsadviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.