thumbnail
thumbnail
2x Privaatjurist (preffered kandidaten wel in beeld)

Gemeente Maashorst

Markt 145, 5401 EJ Uden, Nederland

Juridisch
Deze inhuuropdracht is verlopen
120
24 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

18-01-2023

Sluitingsdatum:

01-02-2023

Begindatum:

01-03-2023

Einddatum:

01-09-2023

Dit ga je doen
Als juridisch adviseur bij Maashorst werk je mee aan plannen voor gebiedsontwikkeling en grondzaken. Onder andere voor woningen, bedrijfshuisvesting, maatschappelijk vastgoed, supermarkten en parkeergarages. Je pakt een stukje publiekrecht op, maar focust veelal op het privaatrecht. Wanneer een boer zijn of haar land bijvoorbeeld wil gebruiken voor woningbouw, geeft diegene dat aan bij de gemeente. Het initiatief wordt daarna in de zogeheten regiekamer besproken. Aan jou de taak om tijdens dit gesprek de privaatrechtelijke aspecten in te brengen, bijvoorbeeld rondom kosten en termijnen.

Lijkt het initiatief haalbaar? Dan stel je overeenkomsten op. Denk aan intentie-, ontwikkel-, huur-, koop-, aannemings-, anterieure- en samenwerkingsovereenkomsten. Vaak is hierbij sprake van onderhandeling met de juridisch adviseur of initiatiefnemer, bijvoorbeeld over de verantwoordelijkheid bij risico’s als planschade en nadeelcompensatie. Jouw rol is veelal adviserend, zowel binnen als buiten de organisatie. Naast dat je mensen op juridische consequenties wijst, zorg je voor toezicht op de naleving van voorwaarden en afspraken. Ook ga je aan de slag met het beoordelen van notariële akten en documenten én het opstellen van juridische documenten. En je vertegenwoordigt de gemeente in gerechtelijke procedures.

VOORKEURSKANDIDATEN ZIJN AL WEL IN BEELD.

Kandidaatomschrijving

Om succesvol te zijn in deze functie breng je daarnaast het volgende mee:

  • Minimaal Hbo-niveau door je opleiding of ervaring op het gebied van rechten.

  • Kennis van de Wet ruimtelijke ordening en zowel privaat- als publiekrecht.

  • Een flexibele instelling als het gaat om spoedklussen, en een standvastige houding als het gaat om het verdedigen              van jouw adviezen.

  • Inzicht in de verhoudingen binnen een gemeentelijke organisatie, waardoor je snel weet bij wie je waarvoor                          terechtkunt.

  • Goede communicatieve skills en zin om in teamverband te werken.

Dienstencategorie
Bouwkundige diensten, technische diensten, diensten van stedenbouw en landschapsarchitectuur, e.d.

CPV code
71410000-5 - Stedenbouw

Rechten
Diploma HBO/WO rechten specialisatie Privaatrecht

Ervaring privaatrecht
Minimaal 5 jaar gemeentelijke ervaring met Privaatrecht binnen een team Economie en Gebiedsontwikkeling.
Referentie vereist

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de 2x Privaatjurist (preffered kandidaten wel in beeld) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.