thumbnail
thumbnail

Verkeerskundig Adviseur/Ontwerper

Stadhuisplein 1, 2311 EJ Leiden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
95
32-36 Zuid-Holland

Begindatum:

1 jul 2024

Einddatum:

1 jul 2025

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

4 jun 2024

Omschrijving van de opdracht
De afdeling Duurzame Leefomgeving is een afdeling binnen het cluster Stedelijke Ontwikkeling van de Gemeente Leiden. De afdeling bestaat uit ontwerpers (zowel openbare ruimte, groen als verkeer), opgavemanagers en beleidsmedewerkers. Het team Ontwerp is een spin in het web binnen Leiden, samenwerken staat hoog in het vaandel, zowel met beleidsmakers (voornamelijk duurzaamheid, mobiliteit en ruimtelijke ordening) als uitvoerders (Projectbureau) en beheerders. Het team werkt integraal aan een duurzame leefomgeving, waarin klimaatadaptatie, energietransitie en biodiversiteit belangrijke pijlers zijn. Door vroegtijdig in projecten mee te draaien, op creatieve wijze te ontwerpen en te adviseren binnen de gestelde beleidskaders, bouwen we mee aan een bereikbare en leefbare stad. Dit doen we in een stad die tegen zijn grenzen zit en waar elk stukje grond (zowel boven als onder de grond) schaars is. Een mooie uitdaging waar een ontwerper echt meerwaarde heeft, door het kiezen van de juiste oplossing op de juiste plek.

Wij zijn op zoek naar een verkeerskundig adviseur/ontwerper voor 32 – 36 uur. De werkzaamheden variëren. Zo kan er worden meegewerkt aan ambitieuze herinrichtingsprojecten gericht op de transitie naar duurzame mobiliteit, zoals de herinrichting van het Leiden BioScience Park, het autoluw inrichten van de binnenstad of complexe infrastructurele projecten zoals de Leidse Ring Noord. Maar er wordt ook advies gegeven over het bereikbaar maken van grote bouwprojecten, verkeersveiligheid en bijvoorbeeld verkeersbesluiten. En we pakken verkeerskundige meldingen van bewoners op en handelen die af. De uitdaging is om verkeersontwerpen te vertalen naar begrijpelijke plannen voor het bestuur en/of bewoners.

Leiden is een 100.000-plus gemeente. Vanwege de schaal is Leiden precies groot genoeg om overzicht te houden en alles zelf te doen. Dat betekent dat de uitdagingen groot zijn, maar de stad klein genoeg is om het leuke ontwerpwerk nog helemaal zelf te doen. Dat totaalspeelveld maakt het werken in Leiden interessant. De afdeling DLO werkt integraal. De verkeerskundig ontwerper/adviseur wordt uitgedaagd ook buiten het eigen vakgebied te denken. Dat is leuk en ook ontzettend leerzaam en levert veel kwaliteit.

Wij zoeken een ontwerper/adviseur met creatieve ideeën en die deze weet om te zetten in integrale ontwerpen. Daarnaast verwachten we een open werkhouding (kan en wil buiten het verkeerskundig vakgebied denken) en een communicatieve instelling richting collega’s binnen en buiten het team. En er wordt gezorgd voor een tijdige en klantvriendelijke afhandeling van klachten en verzoeken.

De Overeenkomst
De initiële duur van de overeenkomst bedraagt 12 maanden, 32-36 uur per week, met optie tot verlenging van maximaal 3 jaar. De opdrachtgever heeft per 15 juli 2025 de mogelijkheid (eventueel om eenmaal per kalenderjaar) haar tarieven aan te passen op basis van het CBS indexcijfer Dienstenprijzen; commerciële dienstverlenging en transport, index 2015=100. Waar telkens het gepubliceerde kwartaalcijfer (percentage) van het tweede kwartaal van het huidige jaar wordt gehanteerd (ontwikkeling t.o.v. een jaar eerder). Het indexeringsvoorstel kan na goedkeuring van de opdrachtgever worden doorgevoerd. De aanvangsdatum van de overeenkomst ligt naar huidig inzicht op 15 juli 2024.

Eisen

 • Beschikbaar voor het aantal uitgevraagde werkuren per week

 • Een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau (bv Verkeerskunde, Civiele Techniek, Planologie)

 • Bij voorkeur minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van verkeersontwerpen en -advisering.

 • Aantoonbare ervaring met het werken met Autocad volgens de NLCSsystematiek of een gelijkwaardig pakket.

Gunningscriteria

 • Subgunningscriterium 1: CV en Motivatiebrief (35/100 punten): Inschrijver dient een CV en Motivatiebrief te overleggen, waarin de opleiding(en), werkervaring en toelichting van de aangeboden kandidaat staat beschreven. De aanbestedende dienst wenst in deze documenten in ieder geval de volgende aspecten terug te zien: Nadere beschrijving van de gevolgde opleiding(en)

  • Aantoonbare affiniteit met verkeersontwerpen en -advisering

  • Nadere beschrijving van opgedane ervaring in de te verrichten werkzaamheden

  • Ervaring binnen een gemeentelijke/ politieke/ ambtelijke organisatie is een pré.

  • Ervaring met werken met een handboek openbare ruimte is een pré

  • Ervaring met ontwerpen binnen een historische context en/of met de nieuwe uitdagingen in de openbare ruimte (als klimaatadaptatie, circulaire economie, energietransitie, etc.) is een pré.

  • Aantoonbaar in staat om tot integrale oplossingen te komen.

  • Een apart uitgewerkt portfolio met daarin ontwerpen van voor de functie relevante projecten waarbij de inbreng van de kandidaat duidelijk is en ontwerpkwaliteiten aantoont.

  • Het CV mag maximaal drie (3) A4 zijn en de motivatiebrief één (1) A4 in lettertype Arial 10 bestaan. Dit is inclusief Bijlagen.

  • Bij het overschrijden van het maximale aantal pagina’s, wordt alleen het maximale aantal pagina’s beoordeeld.

 • Subgunningscriterium 2 Gesprek (50/100 punten) De kandidaat wordt voor het gesprek uitgenodigd wanneer deze is beoordeeld met een “8” of hoger voor subgunningscriterium 1. CV en motivatiebrief. De aanbestedende dienst wenst in het gesprek in ieder geval de volgende aspecten terug te zien:

  • Willen en kunnen samenwerken en een open werkhouding

  • Het vermogen om over het eigen vakgebied heen te kunnen denken/kijken

  • In staat te zijn tot een probleemanalyse en het vermogen met integrale, creatieve oplossingen te komen.

  • Goede communicatieve vaardigheden om je visie over te kunnen brengen bij interne en externe partijen.

  • Goede beheersing van de Nederlandse taal voor het geven van presentaties en schrijven van toelichtingen.

  • Een goed omgevingsbewustzijn.

  • Toelichting op het portfolio.

 • Subgunningscriterium 3 Prijs (15/100 punten): Voor deze uitvraag geldt een plafond bedrag van €95,-(uurtarief) excl. Btw en inclusief salariskosten, sociale lasten, algemene kosten, reis- en verblijfkosten en de kosten voor hulpmiddelen die noodzakelijke zijn bij de uitvoering van de opdracht. Inschrijving boven dit bedrag worden terzijde gelegd. Het uurtarief dient uitsluitend vermeld te worden op het offerte/prijs-formulier. Het is niet toegestaan om het tarief te vermelden op andere documenten zoals het CV en de Motivatiebrief. Uw inschrijving kan dan ter zijde worden gelegd.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Verkeerskundig Adviseur/Ontwerper die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.