thumbnail
thumbnail
Teamcoördinator Informatiebeheer

Gemeente Enschede

Hengelosestraat 51, 7514 AD Enschede, Nederland

Informatiemanagement
Sluit morgen
Geen maximum
32 Overijssel

Publicatiedatum:

23-11-2022

Sluitingsdatum:

02-12-2022

Begindatum:

12-12-2022

Einddatum:

12-06-2023

Uren per week:

32
Teamcoördinator Informatiebeheer

We zoeken een enthousiaste en deskundige meewerkend voorman (m/v) voor ons team Beleid en Integratie, die de inhoudelijke aansturing verzorgt, de koers uitzet, focus aanbrengt en de voortgang bewaakt.

Daarom is onze gemeente de plek voor jou
Een veelzijdiger organisatie dan een gemeente? Die vind je niet zo snel. Wonen, veiligheid, milieu, vervoer, vluchtelingen, onderwijs; waarop richten we ons eigenlijk niet? Dit brede werkveld zie je terug in onze honderden applicaties en systemen, en het gebruik van informatie daarin. En dus in de vraagstukken die op jou afkomen. Van het uitfaseren en vervangen van een systeem voor het aanvragen van vergunningen tot het ontwikkelen van een nieuw inwonersplatform of vernieuwende voorspelmodellen: er lopen continu boeiende projecten waarin de mensen in jouw team optreden als adviseur, sparringpartner, , ontwikkelaar en verbinder.

Wat ga je doen?
Als coördinator heb je een adviserende, overkoepelende, toetsende, bewakende, rapporterende en ondersteunende rol. Je bent de zichtbare vraagbaak voor onze medewerkers binnen het (sub-)team Informatiebeheer. Je geeft operationeel leiding binnen dit team. Je trekt op met de teammanager Beleid & Integratie en samen met hem geef je een boost aan de ontwikkeling van het team. Een opdracht waarin je veel vrijheid krijgt om te pionieren en voor een groot deel zelf te bepalen hoe je invulling geeft aan je opdracht.

We hebben niet alleen extra mensen nodig, maar kijken ook kritisch naar de huidige processen en hoe we beter projectmatig kunnen werken. Hiervoor zet je niet sec de lijnen uit. Nee, je gaat coachend en positief-kritisch in gesprek met je teamleden – je schuift bijvoorbeeld aan bij vakgroepsvergaderingen – om gezamenlijk de afdeling naar the-next-level te tillen. Ook buig je je over HR-vraagstukken: hoe geef je de afdelingsgroei vorm nu er verschillende collega’s voor hun pensioen staan. Tot slot zorg je dat we allemaal dezelfde stip op de horizon zien. Zo verbind je de disciplines en de teams. En ga je nieuwsgierig en open het gesprek aan over de ontwikkeling van je teamleden. Het resultaat? Een team dat in zijn kracht staat en waar de energie en het werkplezier vanaf spatten.


Wat vragen wij van je?
Je bent in staat de grote lijnen te bewaken en kunt prioriteiten stellen. Daarnaast sta je stevig in je coördinerende rol. Je denkt in mogelijkheden en weet anderen mee te nemen in je verfrissende ideeën. Jouw communicatieve vaardigheden zijn sterk: je praat makkelijk op verschillende niveaus en komt bij vraagstukken met een duidelijk advies. Je bent helemaal thuis binnen het IT bedrijf. Ontwikkelingen op dit gebied volg je namelijk op de voet. Je denkt vanuit de ‘klant’, maar hebt ook oog voor wensen vanuit de organisatie. Verder heb je de juiste sociale en empathische skills om de groepsdynamiek goed aan te voelen en snel in te zien waar jouw team en de afzonderlijke medewerkers behoefte aan hebben en hoe je ze kunt ondersteunen.

Verder breng je mee:
  • Minimaal hbo/hbo +-niveau.
  • Affiniteit met het vakgebied informatiebeheer.
  • Ervaring met het coachen van medewerkers.
  • Bij voorkeur leidinggevende ervaring.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Teamcoördinator Informatiebeheer die deze organisatie zoekt?