thumbnail
thumbnail

Medewerker Administratie Sociaal Domein Jeugd

Hynsteblom 4, 9104 BR Damwâld, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen limieten
36 Friesland

Begindatum:

19 feb 2024

Einddatum:

19 mei 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

7 feb 2024

Omschrijving van de opdracht

Kom bouwen aan de nieuwe organisatie van Dantumadiel!
Sinds 1 januari is Dantumadiel weer een zelfstandige organisatie. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega’s. Mensen die – net als Dantumadiel – eigenzinnig, daadkrachtig, ondernemend en ambitieus zijn. Pas jij in dat plaatje en wil jij meebouwen aan de nieuwe organisatie? Dan sluiten we graag een deal met jou. Een Dantuma-deal waarin jij helemaal tot je recht komt en samen met ons kunt groeien.

Jij gaat:
Als Medewerker Administratie Sociaal Domein alle voorkomende administratieve werkzaamheden uitvoeren in het kader van de uitvoering van de Jeugdwet.

Binnen deze functie krijg je de kans om een belangrijke rol te spelen in de ondersteuning van onze dienstverlening. Een cruciaal aspect van je dagelijkse werkzaamheden is het zorgvuldig registreren van vrij inzetbare voorzieningen. Je zorgt ervoor dat alle informatie nauwkeurig en up-to-date is.

Daarnaast speel je een sleutelrol bij het verstrekken en beëindigen van Jeugdzorgvoorzieningen. Het is essentieel dat dit proces vlot en in overeenstemming met de geldende procedures verloopt. Als onderdeel van je takenpakket ben je verantwoordelijk voor het verwerken van besluiten en beschikkingen. Dit vereist een grondige aanpak om ervoor te zorgen dat alle documentatie correct is vastgelegd.

Het digitale berichtenverkeer is ook een cruciaal onderdeel van je werk. Je zorgt ervoor dat berichten efficiënt worden verwerkt en correct worden opgeslagen. Financiële verantwoordelijkheden maken eveneens deel uit van je dagelijkse werkzaamheden, waaronder het draaien van betaalruns en het controleren en verwerken van declaraties van zorgaanbieders. Tijdigheid en precisie zijn hier van groot belang.

Ten slotte fungeer je als aanspreekpunt voor vragen van zorgaanbieders, instellingen en collega's met betrekking tot de financiële administratie van de Jeugdwet. Je staat hen professioneel te woord en biedt de benodigde ondersteuning.

Kortom, deze functie biedt een gevarieerd takenpakket waarbij nauwkeurigheid, efficiëntie en samenwerking centraal staan. Je speelt een essentiële rol in het waarborgen van een soepele en effectieve dienstverlening binnen onze organisatie.

Jij hebt:

 • MBO werk- en denkniveau

 • Ruime kennis en ervaring met backofficewerkzaamheden Jeugd berichtenverkeer

 • Kennis om beschikkingen/werkprocessen af te handelen rondom de Jeugdwet

 • Goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden

 • Probleemoplossend vermogen en werkt nauwkeurig

Voor de invulling van deze functie is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.

Over Dantumadiel:
Dantumadiel is een plattelandsgemeente in het noordoosten van Fryslân, met 19.000 eigenzinnige, authentieke inwoners en 11 kernen. Onze gemeente kenmerkt zich door weidse vergezichten en unieke natuur. Wij streven ernaar dat onze inwoners kunnen wonen in een omgeving waar ze gelukkig zijn. Samen met onze inwoners en ondernemers bouwen we aan een gemeente die dichtbij, toegankelijk en benaderbaar is.

Dit wordt jouw team:
Als Medewerker Administratie Sociaal Domein maak je deel uit van het team ‘Uitvoering Sociaal Domein’. Binnen dit team wordt onderscheid gemaakt tussen de werkzaamheden van het gebiedsteam en de administratie/ondersteuning. Hierbij staat samenwerking op nummer één.

Binnen het gebiedsteam zijn die aandachtsgebieden bij elkaar georganiseerd waar integraal en multidisciplinair dient te worden samengewerkt ten behoeve van het bieden van zorgverlening en ondersteuning aan individuen en gezinnen. Dit zijn de medewerkers die direct contact met inwoners hebben, hulpvragen in beeld brengen en daarvoor, als dat nodig is, samen met hen een plan maken.

De medewerkers van administratie/ondersteuning vervullen een adviserende, ondernemende, verantwoordende, toezichthoudende, kwaliteit borgende en administrerende rol ten behoeve van de gebiedsteams.

Aandachtsgebieden zijn daarbij onder andere inkomensondersteuning, WMO, verhaal op onderhoudsplichtigen, terugvordering, incasseren van vorderingen, toezichthouders sociaal domein, juridisch advies en ondersteuning, uitkeringsadministratie, kwaliteitsbevordering en accountbeheer.

Dit team is een belangrijk onderdeel van de gemeente Dantumadiel. Hierdoor krijg je volop kansen om je netwerk uit te breiden en te leren vanuit verschillende perspectieven. Sluit je bij ons aan en bouw samen met ons aan de toekomst van de gemeente Dantumadiel!

Over de organisatie:
Dantumadiel wordt een compacte organisatie met korte lijntjes en veel samenwerking tussen collega’s van verschillende teams. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en werkt aan afwisselende projecten. We trekken op met collega-gemeenten, provincie en andere partijen om onze ambities waar te maken. En vooral: we kijken naar elkaar om en kunnen op elkaar rekenen.

Wij geloven in de kracht en het talent van onze vakmensen, van jonge starters tot door de wol geverfde professionals. We willen jong talent met nieuwe ideeën en frisse blikken de ruimte geven om zich te ontwikkelen tot stevige professionals. Als een jonge, ambitieuze organisatie die stappen wil maken, bieden we volop ruimte om te ontdekken, je te ontwikkelen en anderen te coachen in hun ontwikkeling.

Verantwoordelijkheden
Zie de opdrachtomschrijving

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 19 februari 2024 tot en met 19 mei 2024 voor 36 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een cv van maximaal 2 pagina's A4 toe.

 • MBO werk- en denkniveau

 • Kennis om beschikkingen/werkprocessen af te handelen rondom de Jeugdwet

Wensen

 • Ruime kennis van de werkzaamheden op de backoffice Jeugd met name het berichtenverkeer (60%)

 • Ervaring met het werken met Suite4SociaalDomien en Suite4Sociale Regie (20%)

 • Ervaring als backofficemedewerker bij de gemeente met name op het gebied van jeugd (20%)

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Medewerker Administratie Sociaal Domein Jeugd die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.