thumbnail
thumbnail
Consulent Inkomen

Koningstraat 38, 6811 DG Arnhem, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 75,00
32-36 Gelderland

Begindatum:

1 dec 2022

Einddatum:

1 mrt 2023

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

16 nov 2022

Als consulent W&I werk geef je uitvoering aan het inkomensproces van de Participatiewet. Je staat voor de borging en invulling van de doel- en rechtmatigheid. Je geeft invulling aan je rol door het inkomensproces integraal te wegen en daarin nauw samen te werken met de regisseur W&I en collega's met specialismen.

Als consulent W&I werk je generalistisch aan het aanvraagproces, mutaties en aanvullende inkomensregelingen. Specialismen zijn belegd bij consulenten W&I met een bepaalde expertise (als invordering of handhaving). Je beschikt over adequate kennis van het sociale zekerheidsstelsel en bent een deskundig adviseur voor de Regisseur.

Van een consulent W&I verwachten we een brede kijk en uitvoeringskracht op het inkomensproces. Dat wil zeggen dat je meerdere delen van het inkomensproces zelfstandig kan uitvoeren. Daar waar zaken hoog complex zijn, wordt vanzelfsprekend de collega met expertise ingezet of bevraagd.

Belangrijk uitgangspunt van onze visie is: We stellen de inwoner centraal en stellen de weg naar werk voorop, werken samen met ketenpartners en we handelen pro-actief. Daarom zorgen we dat besluiten doel- en rechtmatigheid zoveel mogelijk integraal worden genomen. Door jouw brede kennis van het inkomensproces, draag je daaraan bij.  Afstemming met de verschillende collega's binnen W&I is daarin cruciaal.

Jouw verantwoordelijkheid is om de nodige inkomensbesluiten te nemen conform geldende wet- en regelgeving. Daarin stel je de inwoner centraal en zorg je dat besluiten zoveel mogelijk de integrale benadering van het werk- en inkomensproces ondersteunen. Hierover schakel je als vanzelfsprekend ook met de regisseur W&I zodat deze het overzicht over het totale traject en gevolgen voor de uitkering goed inbeeld weet te houden.

Als consulent onderzoek, beoordeel, rapporteer, registreer en communiceer je het door jou genomen besluit. Bij de uitvoering van jouw werkzaamheden hanteer en toets je conform de geldende procedures, wetten en regelingen. Je voert in de rol van signaleerder (telefonische) gesprekken met de inwoners over wijzigingen in de situatie. Dit doe je gericht op werk en op inkomen met als uitgangspunt doen wat nodig is om de zelfredzaamheid zoveel mogelijk te bevorderen. Vanuit jouw integrale kijk op de leefsituatie van de inwoner en eventuele partijen welke hierbij betrokken zijn, heb je contact met de inwoner.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Consulent Inkomen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.