thumbnail
thumbnail

Bijzondere Projecten - Programmamanager Warmteprogramma Bestaande Stad

Amstel 1, 1011 PN Amsterdam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Noord-Holland

Begindatum:

12 jun 2024

Einddatum:

12 jun 2025

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

31 mei 2024

Opdrachtomschrijving

1. Door ontwikkelen van het programmateam en programmaplan voor de uitvoering, in afstemming met de externe partners en met betrokkenen binnen de gemeente.

2. Organiseren van strategische samenwerking tussen de verschillende partijen rond het programma, afstemming met stakeholders op landelijk en gemeentelijk niveau en kennisuitwisseling met partners in vergelijkbare situaties (zoals de andere grote steden).

3. Sturen op de voortgang van de deelprojecten binnen het programma, incl. het organiseren van de samenwerking, overleggen en eventuele escalaties.

4. Adviseren over de politiek-bestuurlijke afstemming en onderhouden van relevante relaties met vertegenwoordigers van huurders e.d..

5. Integratie van het programma binnen de organisatie Energie voor de Stad in ontwikkeling.

6. Zorgvuldig afschalen en/of afschalen van het voormalige samenwerkingsverband Warm Amsterdam.

Resultatenafspraken

 • Duidelijke positionering van het programma binnen Bijzondere projecten / Energie voor de stad en binnen de gemeentelijke diensten – Q3 2024

 • Organisatorische inbedding binnen Energie voor de stad – Q3 2024

 • Geactualiseerd en gedragen programmaplan – Q3 2024

 • Heldere programmaorganisatie, duidelijke werkprocessen en bemensing van de sleutelposities – Q3 2024

 • Functionerende werkwijze m.b.t. samenwerking met netbeheerders en gemeentelijke diensten – Q4 2024

 • Geactualiseerd, gedragen en functionerend programmaplan – Q4 2024

 • Functionerend werkwijze m.b.t. strategie, samenwerking en kennisontwikkeling – Q4 2024

 • Heldere governance, duidelijke programmasturing en operationele aansturing – doorlopend

 • Rapportage over het programma en bijdrage aan rapportage van Bijzondere projecten – doorlopend maandelijks en per kwartaal

 • Evaluatie van de nieuwe vorm van de samenwerking – Q1 2025

Evaluatie en aansturing
De voortgang van de opdracht word periodiek (minimaal elk kwartaal) geëvalueerd. Daarbij worden de resultaten voor de komende periode nader uitgewerkt en waar nodig aangevuld.

Tijdsbesteding en looptijd. De tijdsbesteding bedraagt naar schatting 32 uur per week. Afrekening vindt plaats op basis van daadwerkelijk gemaakte uren. De looptijd van de opdracht is een jaar en kan worden verlengd.

Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen
collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.

De opdrachtgever(s)
De Uitvoeringsorganisatie Infrastructuur en Energie (voorheen Bijzondere Projecten) werkt aan complexe, risicovolle opgaven, zoals de energietransitie en de bereikbaarheid van de regio Amsterdam. Wij hebben focus, zijn experts in maatwerk en zijn resultaatgericht. Daarbij zijn we altijd op zoek naar innovatieve, toekomstbestendige oplossingen. Kenmerkend voor ons is dat we open zijn over het proces en bereid zijn om van gebaande paden af te wijken. Bij de Uitvoeringsorganisatie Infrastructuur en Energie werken 175 enthousiaste collega’s.

Kennis

 • Eis - CV toevoegen
  U voegt het cv toe van de kandidaat. Het cv is opgesteld in het Nederlands en is maximaal 5 A4 groot.
  Als een cv meer dan 5 A4 omvat worden alleen de eerste 5 A4 meegenomen in de beoordeling.
  Het cv dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden.
  Als het cv niet overeenkomt met de door u gegeven antwoorden kan de gemeente Amsterdam besluiten uw offerte af te wijzen.

 • Eis - Werk- en denkniveau
  De aangeboden kandidaat beschikt over wo werk- en denkniveau.

 • Eis - Toevoegen motivatie
  Geef in maximaal 1 A4 aan waarom uw kandidaat de meest geschikte is voor deze opdracht.

Werkervaring

 • Eis - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft aantoonbaar ruime ervaring (5-7 jaar) met samenwerking tussen meerdere partijen met verschillende belangen en perspectieven werkend aan een gemeenschappelijk doel of opgave.

 • Eis - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft aantoonbaar ruime ervaring (5-7 jaar) met het aansturen van complexe gemeentelijke infrastructurele en/of energie programma's.

 • Eis - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring (3-5 jaar) met opgaves die een bepaalde mate van urgent maatschappelijk belang hebben.

 • Eis - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring (3-5 jaar) met programma’s of projecten met politieke/ bestuurlijke sensitiviteit.

 • Wens - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft affiniteit met de menselijke kant is belangrijk. Het kunnen opbouwen en onderhouden van relaties en een netwerk. “Wat heb ik van wie nodig om e.e.a. in beweging te krijgen en hoe zorg ik dat men daarmee dan ook echt aan de slag gaat?”.

 • Wens - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft affiniteit en ervaring met duurzaamheid, de energietransitie en het voorbereiden en uitvoeren van opgaven.
   

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Bijzondere Projecten - Programmamanager Warmteprogramma Bestaande Stad die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.