thumbnail
thumbnail

Vergunningverlener voor APV en bijzondere wetten (Horeca)

Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
70
36 Noord-Holland

Begindatum:

26 jun 2023

Einddatum:

26 dec 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

24 mei 2023

Omschrijving van de opdracht
De afdeling Veiligheid en Handhaving (VH) bevordert de veiligheid en leefbaarheid in Amstelveen en Aalsmeer. Enerzijds door de behandeling van aanvragen vergunningen, anderzijds door professioneel toezicht te houden op de naleving van wet- en regelgeving en vergunningen en deze te handhaven. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het Integraal Veiligheidsbeleid en de uitvoering daarvan. De afdeling VH werkt volgens een integrale en uitvoeringsgerichte aanpak op het terrein van openbare orde en veiligheid, het omgevingsrecht en handhaving openbare ruimte.

Binnen het team Openbare Orde en Veiligheid is ruimte voor een

Vergunningverlener voor APV en bijzondere wetten (Horeca) - 24 - 36 uur per week
Ben je een teamspeler met juridische kennis, heb je dienstverlening hoog in het vaandel staan en wil jij daar graag op het gebied van de vergunningverlening een bijdrage aan leveren in Amstelveen en Aalsmeer? Dan is de functie van trajectbegeleider iets voor jou.

Team Openbare Orde en Veiligheid
Het team Openbare Orde en Veiligheid bestaat uit twee clusters. Het cluster APV/Horeca draagt zorg voor vergunningverlening en informatieverstrekking op het gebied van de Algemene Plaatselijke verordening, de Alcoholwet en enkele andere bijzondere wetten. Het andere cluster (OOV) voert het Integraal veiligheidsbeleid uit en draagt o.a. zorg voor de handhaving op het gebied van wonen.

Als vergunningverlener voor APV en bijzondere wetten (Horeca) ben je onderdeel van het cluster APV/Horeca, wat naast de vergunningenmanagers APV en Horeca, bestaat uit trajectbegeleiders en administratieve medewerkers.

Functieomschrijving
Als vergunningverlener voor APV en bijzondere wetten (Horeca) ben je verantwoordelijk voor de vergunningverlening voor alle aan de algemene plaatselijke verordening (APV) en Alcoholwet gerelateerde beschikkingen, alsmede enkele bijzondere wetten, bijv. de Wet op de kansspelen, Winkeltijdenwet.

Behandeling van aanvragen en verzoeken waarbij door middel van afstemming met de aanvrager en/of andere organisaties en/of aan de hand van interpretatie van wet- en regelgeving een advies en besluit wordt uitgebracht en het begeleiden van trajecten.

Mocht je kennis en ervaring op één van beide gebieden hebben wordt je ook uitgenodigd om te reageren. Het gaat bij APV met name om evenementen-, standplaats- en ventvergunningen, ontheffingen geluidhinder. Bij Horeca gaat het met name om de vergunningen/ontheffingen op grond van de Alcoholwet, met inachtneming van de Wet Bibob.

Kernactiviteiten

 • Informeert over procedures, criteria e.d.;

 • Neemt aanvragen in ontvangst en beoordeelt deze;

 • Adviseert over de toekenning van aanvragen;

 • Stelt beschikkingen op;

 • Verzorgt de administratief procedurele afhandeling.

Kandidaatomschrijving

 • MBO/HBO werk- en denkniveau.

 • Je maakt in belangrijke mate eigen afwegingen met betrekking tot de uitvoering van de verschillende taken en de planning daarvan.

 • Je hebt werkervaring met Squit.

 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring als vergunningsverlener APV en/of Horeca.

 • De contacten in- en extern zijn gericht op het verstrekken van voorlichting en informatie en het verkrijgen van medewerking.

 • Je werkt zo veel mogelijk zelfstandig onder supervisie van de vergunningenmanager.

Competenties
Bovenstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.

Oordeelsvorming
Op basis van beschikbare informatie juiste en realistische conclusies trekken.

Klantgerichtheid
Herkent behoeften en belangen van de klant en houdt hiermee in het handelen rekening. Anticiperen op behoeften van klanten en een hoge prioriteit geven aan service en klanttevredenheid.

Analytisch vermogen
Herkennen van belangrijke informatie. Hoofd –en bijzaken van elkaar onderscheiden. Legt verbanden tussen gegevens.

Communicatieve vaardigheden
Het effectief reageren en inspelen op behoeften en gevoelens van anderen met gebruik van zowel mondelinge als schriftelijke vaardigheden, waaronder ook presenteren.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Vergunningverlener voor APV en bijzondere wetten (Horeca) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.