thumbnail
thumbnail

Beleidsmedewerker riolering & water

Gemeente Altena

Sportlaan 170, 4286 ET Almkerk, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Noord-Brabant

Begindatum:

2 jan 2023

Einddatum:

31 mrt 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

25 nov 2022
Ben jij die beleidsmatig onderlegde collega die enthousiast wordt van het werken aan een gezonde, klimaatbestendige, participerende maar ook betaalbare leefomgeving? Past het jou om pro-actief te werken en zelfstandig of in teamverband zaken op te pakken? Vind je het leuk om te werken in een organisatie in ontwikkeling? Dan zoeken we jou!


Jouw werk
Als beleidsmedewerker riolering en water ben je onderdeel van het team Ruimtelijk Beheer. Team Ruimtelijk Beheer bestaat uit 35 medewerkers en is primair verantwoordelijk voor een doeltreffend beheer van de buitenruimte.

Samen met je collega’s sta jij aan de lat om er voor te zorgen dat wij als Altena trots mogen zijn op onze buitenruimte.
  • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van verschillende beleid- en beheerprogramma’s op het gebied van de stedelijke watertaken en het stedelijk watersysteem. Hierbij ligt de prioriteit op riolering.
  • Je analyseert en evalueert de werking van het stedelijk watersysteem door middel van herberekeningen, meten en monitoren en meldingen en maakt op basis hiervan vervangings- en verbeterplannen.
  • Je verzorgt de meerjarenplanning voor het stedelijk watersysteem en zorgt voor een integrale afstemming met de beheerders en andere disciplines binnen het Team Ruimtelijk Beheer.
  • Ontwikkelingen op het gebied van klimaatadaptatie en duurzame inrichting van de openbare ruimte die gerelateerd zijn aan riolering en water houd jij nauwlettend in de gaten; ook draag je bij aan deze aspecten binnen projecten.
  • Met de projectleiders van het projectbureau zorg je samen voor een goede uitvoering van de opgestelde vervangings- en verbeterplannen.
  • Samen met het inkoopbureau en de beheerders zorg je voor tijdige aanbesteding van de meerjarencontracten voor het onderhoud van de riolering binnen het stedelijk watersysteem.

Naast het opstellen van beleid en meerjarenplanningen ben jij gesprekspartner op het gebied van riolering en water(opgave) voor nieuwe ruimtelijke projecten. Je bent overlegpartner van het waterschap en andere aan de functie gerelateerde organisaties en reageert waar nodig op hun (beleids)plannen.

Daarnaast adviseer je op het gebied van (afval)water aan bestuur en management en help je bewoners met hun vragen op dit gebied. Je pakt de niet alledaagse meldingen op en samen met je collega’s draag je zorg voor een up to date beheerpakket (Geovisia) waar het gaat om riolering en water.

Samen met je collega’s communicatie draag je zorg voor een goede communicatie op het gebied van stedelijk water. Met de collega’s van het cluster riolering en water en het team financiën zorg je voor voldoende budgetten. Je bent (mede)verantwoordelijk voor het budgetbeheer en adviseert over de benodigde hoogte en verloop van de rioolheffing en de toerekening daaraan.


Over jou
Je hebt algemeen technisch inzicht en specifieke kennis van riolering en waterhuishouding en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je bent ondernemend en oplossingsgericht. Met je uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden weet jij betrokken partijen (bestuurders, collega’s, burgers) mee te nemen in de wereld van (afval)water en hen hierin van de juiste informatie en adviezen te voorzien.
Je bent in staat zelfstandig beleid en meerjarenplanningen op te stellen en vervolgens zorg te dragen voor een correcte evaluatie en waar nodig bij te sturen. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent klantgericht. Je vindt het leuk om samen te werken met collega's van verschillende disciplines. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen aangaande de Omgevingswet.
 
 

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Beleidsmedewerker riolering & water die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.