thumbnail
thumbnail
Adviseur juridische zaken

(DASTwente) Regio Twente

De Hofte 7, 7471 DK Goor, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Overijssel

Begindatum:

1 jul 2022

Einddatum:

31 dec 2022

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

24 jun 2022
Juridisch Adviseur Covid-19
Wet Open Overheid. Publieke gezondheid. Inzet voor de Corona-afdeling.

Samen met anderen de digitale informatiehuishouding (her)inrichten. Dat komt in de kern neer op: hot-spot inrichten, adviseren over omgang met informatie en Woo-verzoeken behandelen. Hiervoor zoeken wij een juridisch adviseur (universitair) met minimaal 5 jaar ervaring voor 36 uur per week. Iemand die goed kan adviseren, de context overziet en zich bewust is van de omgeving. Een mooie opdracht bij een unieke organisatie waarin we geloven in de kracht van samenwerking.

Wat ga je doen
Sinds 1 mei is de Woo van kracht en zetten we alle zeilen bij om deze wet te implementeren. Aan jou de taak om samen met andere collega’s een transparante verantwoording van alle digitale informatie rondom Corona voor te bereiden. Dat betekent dat deze informatie geordend, uitwisselbaar, eenvoudig te ontsluiten en in samenhang wordt gearchiveerd. Je geeft praktisch en professioneel advies aan managers en andere medewerkers. Hierbij ben je integer en ga je vertrouwelijk om met alle informatie. Ook kijk je vooruit en adviseer je over het actief openbaar maken van informatie. Er is een duidelijk spanningsveld tussen openbaarheid van overheidsinformatie enerzijds en de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en gevoelige bedrijfsinformatie anderzijds. Je bent bekend met aanverwante wetten zoals de Avg en de Archiefwet. Je werk omvat meerdere aspecten die je zorgvuldig moet afwegen. Je staat er gelukkig niet alleen want je kan rekenen op samenwerking met onze senior juridisch adviseur.

Wat neem je mee?
Met jouw open en nieuwsgierige houding ben je gericht op kwaliteitsverbetering, doelmatigheid en rechtmatigheid. Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en oog voor de belangen van de samenleving. Jouw talent is dat je een echte verbinder bent. Je begrijpt de verschillende belangen van een inwoner, een journalist, een ondernemer, manager of bestuurder en gaat op zoek naar de vraag achter de vraag. Je kunt niet-juristen helder uitleggen welke keuzes en dilemma’s er zijn bij het openbaar maken van informatie. Met je gestructureerde en zorgvuldige aanpak weet je de nodige resultaten te behalen. Jij volgt de ontwikkelingen van de Woo op de voet en adviseert je collega’s, teammanagers en opdrachtgevers gevraagd en ongevraagd over dit onderwerp.

Verder vragen wij:
  • Ervaring op zorg gerelateerde (Corona) vraagstukken
  • Affiniteit met ICT
  • Wat bieden we