thumbnail
thumbnail
Adviseur juridische zaken

(DASTwente) Gemeente Haaksbergen

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen, Nederland

Juridisch
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Overijssel

Publicatiedatum:

25-11-2022

Sluitingsdatum:

05-12-2022

Begindatum:

12-12-2022

Einddatum:

01-04-2023

Uren per week:

24
De gemeente Haaksbergen is op zoek naar een juridisch adviseur. Op dit moment werken binnen het team Concernondersteuning, juridisch cluster drie juridisch adviseurs. Het cluster zorgt voor de behandeling van bezwaarschriften en voor juridische advisering van de teams uit de organisatie. Soms als eerste juridisch adviseur; soms als klankbord van juridische adviseurs binnen de teams. Wij zoeken versterking vanwege ontstane vacatureruimte.
Wat ga je doen?
Wij zijn een kleine gemeente, waardoor je werkzaamheden divers zijn. Als juridisch adviseur adviseer en ondersteun je collega’s uit de organisatie met vraagstukken op het gebied van met name Wmo, jeugd en onderwijs. Je bent daarin een sparringspartner voor de vakinhoudelijke teams. Je (bent):
  • juridisch adviseur voor het sociaal domein (team Zorg & Welzijn en team Jeugd & Onderwijs), bestaande uit taken als advies geven, beleid maken en bezwaar- en beroepschriften behandelen;
  • signaleert en adviseert over ontwikkelingen  binnen je juridische vakgebied;
  • vervangt de juridisch adviseur fysiek domein;
  • coördineert Woo-verzoeken (Wet open overheid);
  • vervangt de secretaris van de commissie bezwaarschriften bij afwezigheid.
Wie ben jij? 
Wij zoeken een enthousiaste collega die goed kan samenwerken, initiatief neemt en dienstverlenend is. Ook ben je doortastend, accuraat, proactief en flexibel. Daarnaast heb je:
  • een afgeronde universitaire juridische opleiding en minimaal 1 jaar werkervaring of een juridische opleiding op hbo-niveau en minimaal 3 jaar werkervaring;
  • kennis en ervaring van het sociaal domein en de fysieke leefomgeving ;
  • ervaring in het werken bij een gemeente en adviseren aan het bestuur en politiek bestuurlijke sensitiviteit;
  • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Adviseur juridische zaken die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.