thumbnail
thumbnail

Coordinator Omgevingsloket Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1, 2405 SH Alphen aan den Rijn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€100
24 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 okt 2024

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

11 jun 2024

Organisatie
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Het Omgevingsloket Alphen aan den Rijn is gestart op 31 oktober 2023 en verzorgt het traject voor initiatiefnemers binnen de scope van de Omgevingswet. De initiatiefnemers variëren van inwoners met een once in a lifetime vraag over de uitbreidingsmogelijkheden van hun bovenverdieping tot en met de professionele projectontwikkelaars die een rol spelen in de gebiedsontwikkeling.

Je werkt dagelijks in het Omgevingsloket Alphen (OLA) samen met de roulerende medewerkers van de betrokken teams van Vergunningen Veiligheid & Inspectie (vergunningverleners) en Ontwikkeling Leefomgeving (planologische juristen) en de projectleider OLA die verantwoordelijk is voor de doorontwikkeling van het OLA. Verder werk je nauw samen met collega’s van de teams Klantcontactcentrum, Projectmanagement Gebiedsontwikkeling en Duurzaamheid & Economie en het programmateam Omgevingswet. Waar nodig werk je samen met andere teams in de organisatie.

Opdracht
Het OLA organiseert de toegang en een soepel proces voor initiatiefnemers, belanghebbenden en de organisatie binnen de scope van de Omgevingswet. Als coördinator Omgevingsloket Alphen aan den Rijn neem je een belangrijke rol in binnen het proces van vragen, initiatieven en aanvragen Omgevingsrecht.

De werkzaamheden behelzen:

 • coördineren (categoriseren, registreren, routeren en rapporteren) van het werk in het OLA;

waaronder: monitoren correspondentie; kwaliteitsbewaking en servicenormen rond dienstverlening.

 • Overzicht houden op vragen en initiatieven en een coördinerende rol in het begeleiden van initiatieven (conceptverzoek, initiatief leefomgeving verkennen);

 • Vullen en bijhouden van de kennisbank voor standaardantwoorden, hergebruik van kennis en voorlichting inclusief signalering van veel gestelde vragen en/of knelpunten met advies hoe dit aan te pakken;

 • meedenken en werken aan de doorontwikkeling van het initiatievenproces en het OLA team;

Het Omgevingsloket Alphen is als project gestart op 31 oktober 2023 en kent een groeimodel.  We zijn toe aan de volgende fase. Daarvoor borgen we de werkzaamheden, die in de eerste fase zijn geïdentificeerd, in de lijnorganisatie. Deze functie betreft het eerste takenpakket. Dit zal zich ook nog verder ontwikkelen waarbij de functie mogelijk omgezet gaat worden naar een vaste aanstelling.

Met jouw proactieve en resultaatgerichte houding en je kennis en ervaring van dienstverleningsprocessen, informatievoorziening (klantcontact, kennisbank, zaakgericht werken) wil jij bijdragen aan een vraaggerichte en effectieve gemeente en de professionalisering van de organisatie. Ervaring bij een gemeente is een pre.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Aantoonbare werkervaring met het afhandelen van klantcontacten;
2. Aantoonbare werkervaring met het coördineren en faciliteren van dienstverleningsprocessen en bijbehorende informatievoorziening;
3. Afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau;
4. Aantoonbaar 3 dagen per week op kantoor beschikbaar (de dagen kunnen afgestemd worden in overleg; voorkeur maandag, dinsdag en donderdag).

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als coördinator (35 punten);
6. Aantoonbare kennis van het opzetten en inregelen van een kennisbank / Klantcontactsysteem (30 punten);
7. Aantoonbare werkervaring bij een gemeente in de publieksdienstverlening, de ruimtelijke ontwikkeling of Vergunningen (15 punten);
8. Uurtarief maximaal €100,- exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werk (20 punten);
a. Uurtarief tussen €80,- en €90,- (20 punten);
b. Uurtarief tussen €90,- en €100,- (10 punten);
c. Uurtarief boven €100,- (0 punten);

Competenties

 • Resultaatgericht

 • Samenwerken

 • Verbindend

 • Zelfstandig

 • Proactief

 • Oplossingsgericht

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Do

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 18 juni van 9:00 tot 10:30 uur. kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 17 juni 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Coordinator Omgevingsloket Alphen aan den Rijn die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.