thumbnail
thumbnail

Afdelingsmanager Sociaal Domein

Koning Willem-Alexanderplein 1, 6921 ES Duiven, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 120,00
36 uur Gelderland

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

1 okt 2024

Uren per week:

36 uur

Publicatiedatum:

2 feb 2024

Omschrijving van de opdracht
1Stroom is een organisatie die zich kenmerkt door korte lijnen en betrokken collega’s en die zich laat leiden door de kernwaarden ‘vertrouwen, aandacht en verantwoordelijkheid’. Onze medewerkers, de directie en de afdelingsmanagers geven samen vorm aan onze missie: een veerkrachtige organisatie midden in een vitale samenleving.

Met ruim 300 medewerkers werken we aan het realiseren van de ambities van de gemeentebesturen van Duiven en Westervoort. We zijn verantwoordelijk voor de dienstverlening aan de ruim 40.000 inwoners, de ondernemers, instellingen en verenigingen van beide gemeenten. Deze complexe dynamiek maakt ons werk bijzonder en uitdagend.

De organisatie bevindt zich midden in een veranderproces voor de directie en management.

Wat doen wij?
Het sociaal domein binnen 1Stroom bestaat uit twee afdelingen die als één geheel worden beschouwd. De twee afdelingen zijn gelijk qua opbouw en bestaan uit beleidsadviseurs, consulenten en ondersteunende functies.

Vanwege het vertrek van een collega zoeken we  tijdelijk een ervaren  manager Sociaal Domein om de huidige manager te ondersteunen. De afdeling bevindt zich in een fase waarin doorontwikkeling nodig is. De invulling van de afdeling heeft samenhang met de organisatie ontwikkeling, waardoor er voorlopig gekozen wordt voor een tijdelijke invulling. Gezamenlijk wordt inhoud gegeven aan de doorontwikkelingen binnen het Sociaal Domein. Hiervoor is het nodig de bedrijfsvoering goed op orde te krijgen en de processen te beschrijven, verbeteren en te borgen. Kennis van en ervaring met het leiddinggeven aan een Sociaal Domein afdeling en specifiek aan consulenten is hiervoor een must.

Verantwoordelijkheden

Jouw taken

 • Je geeft leiding aan een deel van de afdeling Sociaal Domein, die in  totaal bestaat uit bijna 80 medewerkers. Jouw opdracht is de aansturing van de consulenten Jeugd, Wmo en Werk en inkomen.

 • Je verbetert de werkprocessen, zorgt voor kwaliteitsverbetering en borging daarvan

 • Je verzorgt de HR taken voor een deel van de afdeling

 • Je coacht, begeleidt en ondersteunt medewerkers bij de uitvoering van hun functie.

 • Je bent verantwoordelijk voor de resultaten en de ontwikkeling van medewerkers binnen jouw afdeling.

 • Je vertaalt bestuurlijke en managementbesluiten naar taken binnen de afdeling, projecten en programma’s.

 • Je stimuleert vernieuwing, professionele veerkracht en de doorontwikkeling van de afdeling.

 • Je creëert draagvlak voor de visie en het beleid van onze organisatie.

 • Je onderhoudt een netwerk van relevante partijen en belanghebbenden.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 maart 2024 tot en met 30 september 2024 voor 36 uur per week. De inhuuropdracht kan daarna twee maal optioneel worden verlengd met telkens maximaal 6 maanden. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

 • Ruime ervaring in een leidinggevende functie - Ruime ervaring met het aansturen van uitvoerend medewerkers in het sociaal domein (Jeugdwet, WMO, bijzondere bijstand en schuldhulpverlening). - Ervaring in het verbeteren, invoeren en borgen van processen Dit blijkt uit het ingediende CV en/of een beschrijving.

 • HBO/VWO Dit blijkt uit het ingediende CV en/of een beschrijving.

Wensen

 • Inhoudelijke kennis en ervaring met de werkzaamheden zoals omschreven in de opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden. Meer dan 10 jaar ervaring scoort 5 punten Meer dan 5 jaar ervaring scoort 3 punten Minder dan 5 jaar ervaring scoort 0 punten. Wanneer deze ervaring geen betrekking heeft op de afgelopen 3 kalenderjaren, wordt de waardering 1 stap verlaagd (van 5 naar 3 punten of van 3 naar 0 punten). (40%)

 • Ervaring en vaardigheden in het coachen van consulenten binnen het sociaal domein Meer dan 10 jaar ervaring scoort 5 punten Meer dan 5 jaar ervaring scoort 3 punten Minder dan 5 jaar ervaring scoort 0 punten. Wanneer deze ervaring geen betrekking heeft op de afgelopen 3 kalenderjaren, wordt de waardering 1 stap verlaagd (van 5 naar 3 punten of van 3 naar 0 punten). (40%)

 • Externe beschikt over een heldere motivatie om deze opdracht uit te voeren. 1Stroom vindt het belangrijk te horen waarom deze opdracht kandidaat aanspreekt en wat deze hieraan kan bijdragen. Wat zijn belangrijke eigenschappen van de kandidaat die deze opdracht tot een succes kunnen maken. Een volledige, heldere motivatie, specifiek gericht op deze opdracht en waarbij de eigenschappen aansluiten bij de bedrijfscultuur van 1Stroom scoort 5 punten. Een deels volledige, heldere motivatie waarbij de eigenschappen minder aansluiten scoort 3 punten. Een onduidelijke motivatie die aanknopingspunten mist om deze opdracht tot een succes te maken en om tot verbinding te komen met het team scoort 0 punten. (20%)

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Afdelingsmanager Sociaal Domein die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.