thumbnail
Senior adviseur zaakgericht werken en informatiebeheer

Zoetermeer

Stadhuisplein 1, 2711 EC Zoetermeer, Nederland

Informatiemanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
€100
32 tot 36 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

17-06-2022

Sluitingsdatum:

27-06-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32 tot 36

Organisatie
Bij Informatie & Automatisering zijn we continu bezig de burger zo goed mogelijk te bedienen. Met dat ultieme doel voor ogen, werken we samen met de vakafdelingen aan de beste informatievoorziening en automatisering. De ontwikkelingen in ons vakgebied gaan razendsnel en informatie is steeds meer digitaal beschikbaar. De focus ligt op innovatie en de ambities zijn groot. Het is bij ons geen kwestie van ‘systemen in de lucht houden’ maar we gaan voor de beste informatievoorziening voor de burger. We werken hierbij nauw samen met de verschillende teams binnen de afdeling. Dit betekent veel contact met collega’s en een prettige, informele werksfeer. Een buitenwereld die continu in beweging is, maakt het werk op onze afdeling dagelijks dynamisch. Samen ondersteunen en verbeteren we de hele organisatie.

Opdracht
Binnen de gemeente Zoetermeer zijn we op zoek naar twee zeer ervaren adviseurs informatiebeheer met grondige en diepgaande kennis van zaak- en procesgericht werken. Mensen die met veel kennis en kunde vanuit het vakgebied adviseren op interne projecten en bij onze interne klanten.

Naast zaak- en procesgericht werken ben je als kandidaat sterk in de governance van informatiebeheer en op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Je bent in staat tot het maken van informatiebeheerplannen en de i-navigator kent geen geheimen voor je. Je bent in staat collega’s te begeleiden in het adviseren over DPIA’s, over metadatering-schema’s en het maken van vernietigingslijsten binnen de digitale wereld van archiefbescheiden. Maar in de allereerste plaats ben je een expert in zaak- en procesgericht werken, het maken en informatiebeheerplannen en ben je in staat om adviezen daarover te vertalen naar concrete verbeteringen.

Vereisten/knock-outcriteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende instantie);
2. Uurtarief maximaal € 100,- exclusief BTW en inclusief reiskosten woon-werk (en fee Flextender);
3, Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar binnen een gemeentelijke organisatie;
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als adviseur Informatiebeheer / DIV;
5. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding;

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met zaakgericht werken binnen een gemeentelijke organisatie (25 punten);
7. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het maken van informatiebeheerplannen binnen een gemeentelijke organisatie (20 punten)
8. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als senior adviseur informatiebeheer / DIV (30 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met de i-navigator en de RMT-tool (15 punten);
10. Aantoonbare werkervaring met het kwaliteitszorgsysteem van VHIC (10 punten).

Competenties

 • Adviesvaardigheden;
 • Sensibiliteit;
 • Goed kunnen luisteren;
 • Oplossingsgericht;
 • Analytisch;
 • Communicatief sterk;
 • Overtuigend;
 • Vasthoudend. 

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de opdrachtgever worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de tien geselecteerde kandidaten in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

 1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
 2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten (minimaal 2) worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in schaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

Benodigd aantal professionals
2.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in onderling overleg, liefst 4,5 dag per week, 4 x 9 uur per dag is eventueel ook een optie.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 29 juni 2022 van 13.00 uur tot 16.30 uur en vinden plaats via Teams en duren 40 minuten. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 28 juni 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een vereiste.
 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot donderdag 23 juni 2022; 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden uiterlijk op vrijdag 24 juni 2022 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot maandag 27 juni 2022; 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior adviseur zaakgericht werken en informatiebeheer die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.