thumbnail
Consulent Omgevingsloket

Westland

Verdilaan 7, 2671 VW Naaldwijk, Nederland

Overig
Sluit vandaag
€74,95
36 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

13-05-2022

Sluitingsdatum:

19-05-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

36

Organisatie
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concern control en eenheid bureau gemeentesecretaris.

Cluster Dienstverlening
De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster verstrekken informatie en leveren de individuele gemeentelijke diensten aan inwoners en organisaties. Het cluster bestaat nu uit 13 teams en maakt de komende tijd de omslag naar een procesgerichte manier van organiseren. Zo streven we naar een dienstverlening die past bij de huidige tijd waarbij de behoefte van inwoners en organisaties centraal staat. Wil je iets voor de maatschappij betekenen, dan is dit cluster zeker iets voor jou.

Team Bedrijven- en omgevingscontactcentrum
Ons team (BOCC) is het aanspreekpunt voor inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen. Wij beantwoorden vragen over vestigingsmogelijkheden, bouw- en verbouwmogelijkheden en bouwprojecten in het Westland. We informeren en geven advies aan initiatiefnemers over de procedures in het kader van de Wabo, de ruimtelijke ordening, de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) en gebiedsontwikkeling. Daarnaast behandelen we aanvragen over de Leegstandwet, APV, huisvestingsvergunningen, starters- en blijversleningen. Tevens zijn we verantwoordelijk voor het beheer van de woningzoekende systeem, het proces en de besluitvorming rondom nieuwe straatnamen, het toekennen van (huis)nummeraanduiding en het afhandelen van een voorrangsverklaring woningzoekende

Functieomschrijving
Als consulent ben je het eerste aanspreekpunt voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke instanties en hun adviseurs en beantwoord je vragen over hun ruimtelijke initiatieven. Het gaat om initiatieven zoals het bouwen en verbouwen, uitbreiden van bouwwerken, het maken van een uitrit, het vestigen van een bedrijf, het ontwikkelen van (woningbouw)projecten of het compleet bouwen van maatschappelijke gebouwen (scholen etc). Verder signaleer je trends en wensen intern naar andere afdelingen. Complexe initiatieven die niet passen binnen het bestemmingsplan en of het beleid breng je in voor bespreking aan het initiatieventafel Westland. Je geeft informatie en advies over de ruimtelijke en bouwmogelijkheden op basis van lokale en landelijke wet- en regelgeving. Je toetst ruimtelijke initiatieven aan het beleid, de regels van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Verder beantwoord je vragen over status van een aanvraag en verwijs je indien nodig door.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Uurtarief maximaal €74,95 (schaal 9) inclusief Flextender fee en reiskosten, exclusief btw;
2. Minimaal een afgeronde mbo niveau 4 opleiding;

Gunningscriteria (weging)
3. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding (20 punten);
4. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van bouwregelgeving / ruimtelijke ordening in een rol als consulent/adviseur in de afgelopen 3 jaar (30 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met digitaal werken met Squitxo en Corsa (20 punten, 10 punten per onderdeel);
6. Aantoonbare werkerervaring binnen een overheidsorganisatie in de afgelopen 5 jaar (20 punten);
7. Aantoonbare werkervaring binnen de regio Haaglanden (10 punten).

Competenties

  • Je bent flexibel, assertief en politiek/bestuurlijk sensitief;

  • Je hebt goede communicatieve en redactionele vaardigheden, een ondernemersgerichte instelling en overtuigingskracht.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 24 mei 2022. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 23 mei 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Consulent Omgevingsloket die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.