thumbnail
thumbnail
Senior Enterprise Architect

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

ICT
Sluit over 10 dagen
€115,-
32 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

25-11-2022

Sluitingsdatum:

14-12-2022

Begindatum:

01-01-2023

Einddatum:

31-03-2023

Uren per week:

32

Over het Basisteam Maken

Het is de missie van het basisteam Maken om de regie te nemen om door leden omarmde initiatieven door te ontwikkelen tot collectieve oplossingen en breed gebruik daarvan voor te bereiden.

Over Programma Verbinden Schuldendomein en Hersteloperatie kinderopvangtoeslag

Het Programma Verbinden Schuldendomein maakt onderdeel uit van het Basisteam Maken. De aanpak van schulden is een belangrijk gezamenlijk speerpunt van de rijksoverheid en gemeenten. Daaronder vallen veel verschillende maatregelen en initiatieven, die grote impact hebben op de bedrijfsvoering en informatievoorziening van gemeenten.

De VNG ondersteunt gemeenten bij de maatschappelijke opgave om problematische schulden te voorkomen en op te lossen. Het programma Verbinden Schuldendomein is ingericht om de vier nieuwe wetstrajecten, projecten en initiatieven te verbinden en om overzicht te creëren. Daarnaast biedt het programma concrete implementatieondersteuning voor de invoering van de vier nieuwe wetten.

We ondersteunen gemeenten bij de implementatie van vier wetten:

·                    de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs),

·                    het Adviesrecht gemeenten bij schuldenbewindzaken (Ags),

·                    de Wet Vereenvoudiging beslagvrije voet (vBvv),

·                    de Wet stroomlijning keten voor derdenbeslag (Wskd).??

Het Programma Hersteloperatie Kinderopvangtoeslag Gemeenten ondersteunt gemeenten bij het helpen van ouders die zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Gemeenten werken intensief aan het ondersteunen van inwoners die zich als (mogelijk) gedupeerde bij UHT (onderdeel van de Belastingdienst) gemeld hebben op de vijf leefgebieden: financiën, wonen, zorg, gezin en schulden. Voorbeelden van hulp zijn het inventariseren van schulden, bieden van bijzondere bijstand en financieren van middelen voor kinderen voor sport, zorg of onderwijs.

Omschrijving van de opdracht

Het Kenniscentrum Architectuur ondersteunt gemeenten bij het inrichten van de informatievoorziening en gegevensuitwisseling door bijvoorbeeld het opstellen van standaarden en handreikingen. De basis voor de aanpak is de informatiekundige visie Common Ground. Namens de VNG maak je als projectarchitect onderdeel uit van het kenniscentrum architectuur. Je houdt hierbij verbinding met andere landelijke programma’s waar gemeenten onderdeel van zijn en de gemeentelijke ontwikkelingen zoals de Common Ground. Hierbij zoek je afstemming met de gemeentelijke (project)architecten die werkzaam zijn in de landelijke programma’s voor de beleidsdomeinen werk en schulden en de lead architect binnen het Sociaal Domein.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 ·           Het versterken van de architectuur in het WISI-domein en KArWeI op het Enterprise vraagstuk;

·           Uitwerken van de architectuur van de beleidsdomeinen werk en schulden binnen de Enterprise architectuur Gemeenten en daarin het voortouw nemen;

·           Doorontwikkelen informatiekundige laag routekaart Financiële Zorgen;

·           In overleg met de product-owner architectuur zelfstandig afstemmen met belangrijkste stakeholders en gebruikers van deze architectuur: VNG-beleid, CIO’s, etc. binnen het schuldendomein;

·           Afstemmen van architectuurproducten met andere leden van het architectuurteam om een samenhangend palet aan architecturen op te leveren;

·           Intern en extern actief uitdragen van de nieuwe architectuur;

·           Feedback meenemen en verwerken in nieuwe versies;

·           Vertalen van de Enterprise architectuur naar leesbare teksten en platen voor diverse doelgroepen.

Resultaat van de opdracht

Leveren van een bijdrage aan de richting en inrichting van de architectuur van het WISI- domein met de focus op het schuldendomein conform de standaarden en principes die gelden binnen de GEMMA referentiearchitectuur, de TWI-principes en de vertaling daarvan op de bedrijfsvoering van gemeenten.

Kennis en expertise

Uit het cv en/of de aangeleverde motivatiebrief blijkt minimaal dat de aangeboden kandidaat aantoonbaar (door opleidingen, cursussen, werkervaring, voorbeeldprojecten et cetera.) beschikt over:

·     Minimaal afgeronde hbo-opleiding en wo-werk- en denkniveau;

•   Meer dan 5 jaar werkervaring opgedaan in de afgelopen 10 jaar in het werkveld van

informatiearchitectuur;

•   Meer dan 2 jaar werkervaring in het opstellen van Enterprisearchitecturen of

referentiearchitecturen bij de overheid -en semioverheid;

•   Minimaal 2 jaar werkervaring met de componenten van de GeVS (=Gezamenlijke

elektronische voorzieningen SUWI)

Competenties

De functie vereist de volgende competenties, die worden getoetst in de (eventuele) gespreksronde:

·           Resultaatgericht

·           Samenwerkingsgericht

·           Omgevingsbewust

·           Analytisch vermogen

·           Anticiperen

·           Zelfstandig

·           Initiatiefrijk

·           Overtuigingskracht

·           Communicatieve sterk in woord en geschrift

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Enterprise Architect die deze organisatie zoekt?