thumbnail
thumbnail
Specialist professionalisering opleidingen en trainingen gemeentelijke handhaving

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
120
24 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

30 jun 2024

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

8 sept 2023

Over VNG
Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel bevlogenheid aan. 342 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren. Die vraag stellen we ook aan jou!

Over Beleid Handhaving en Veiligheid
Je gaat werken binnen het team Lokaal Bestuur en Veiligheid. Als beleidsadviseur Handhaving en Veiligheid geef je uitvoering aan de Gemeentelijke Agenda Toezicht en Handhaving 2022-2024. De agenda richt zich op de belangenbehartiging van gemeenten met betrekking tot het landelijke Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA)-stelsel en wetgeving, en het collectief organiseren van ondersteunen aan gemeentelijke handhavingsorganisaties.1.3 Omschrijving van de opdracht

Je geeft uitvoering aan het bestuurlijk ambitieplan van de VNG commissies op het gebied van toezicht en handhaving en de afspraken om de onderdelen Opleiding en Training uit de Gezamenlijke Actieagenda Gemeentelijke Handhaving 2022-2024 uit te voeren.

Je geeft advies aan de directie en de bestuurders in de VNG commissies en het VNG bestuur. Als beleidsadviseur voer je de agenda die is vastgesteld verder uit. Ook ondersteun je gemeenten in de (werkgroep Veilig Werkgeverschap) van de Taskforce Onze Hulpverleners Veilig.

Wij werken bij de belangenbehartiging en ondersteunen voor gemeenten veel samen en voor gemeenten, maar ook met partners als het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV), OM en Politie.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden
Taken specialist Handhaving

 • Je voert werkzaamheden uit die de kwaliteit en professionaliteit van gemeentelijke handhavers (in casu BOA’s) versterken en ondersteunt daarin gemeenten;

 • Je stelt adviezen op over deze onderdelen uit de Gemeentelijke Actieagenda Toezicht en Handhaving;

 • Je ontwikkelt een podium voor training en opleidingen en uitwisseling van kennis;

 • Waar nodig ondersteun je het gemeentelijk toezicht- en handhavingsdomein bij de uitvoering van acties voortkomend uit de Taskforce onze Hulpverleners Veilig.

Resultaat van de opdracht

 • Onderzoek naar landelijke uniforme eisen qua vooropleiding van BOA’s

 • Adviesrapport met richtlijnen voor het versterken van examinering her- en bijscholing van Boa’s.

 • Bijdrage aan de ontwikkeling van een toolbox Veilige Werkomgeving voor BOA’s;

 • Opstellen van functiebeschrijvingen en functieprofielen in het BOA domein ter ondersteuning van gemeenten.

Eisen

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding

 • Minimaal 7 jaar werkervaring in de rol van adviseur, consultant, het domein van gemeentelijke handhaving

 • Minimaal 7 jaar werkervaring op gebied van examinering, opleidingen en trainingen van Boa’s.

 • We gaan uit van gebruik van eigen telefoon en laptop.

Gunningscriteria

 • De voorgestelde kandidaat heeft aantoonbare werkervaring in de uitvoering op het gebied van examinering, opleidingen en trainingen van BOA’s.

 • De voorgestelde kandidaat heeft aantoonbare werkervaring in de rol van adviseur binnen het domein van opleidingen/trainingen/examinering van gemeentelijke handhavers/buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s).

 • De voorgestelde kandidaat heeft een netwerk in het domein van opleidingen/trainingen/examinering van gemeentelijke handhaving/BOA’s.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Specialist professionalisering opleidingen en trainingen gemeentelijke handhaving die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.