Bekijk de opdracht ook op opdrachtinformatiemanagement.nl voor aanvullende ondersteuning binnen het vakgebied Informatiemanagement.
thumbnail
thumbnail
Community manager digitale veiligheid

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€100,-
24 Zuid-Holland

Begindatum:

22 sept 2022

Einddatum:

31 dec 2022

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

12 jul 2022

Omschrijving van de opdracht

Voor deze tijdelijke opdracht zoeken we een community manager voor de community Digitale Veiligheid. Je werkt mee aan de opbouw van de community, je verzorgt de programmering van on- en offline bijeenkomsten, geeft vorm en inhoud aan het online community platform, betrekt deelnemers, sluit aan bij hun behoeften, deelt inzichten en uitkomsten naar buiten toe en zorgt voor het organisatorische reilen en zeilen van de community. Je werkt nauw samen met de beleidsadviseur voor de strategische programmering en met de communicatieadviseur voor uitingen naar buiten toe.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

Wat zijn je werkzaamheden en verantwoordelijkheden?

Zelfstandig    

Als spin in het web van de community richt je je op:

 • Werven van en contacten onderhouden met huidige en potentiële leden.

 • Voorbereiden, plannen, organiseren en begeleiden van (online)

 • sessies, en het daarbij betrekken van inhoudelijk betrokken collega’s.

 • Inhoudelijk inrichten en bijhouden van een online community platform, coördinatie van contentcreatie voor onlinekanalen.

Ondersteunend

Je ondersteunt de beleidsadviseur bij de doorontwikkeling van de community (concept, positionering, programmering, doelgroep) en bij het periodiek evalueren van de voortgang. Je komt op basis daarvan proactief met voorstellen voor vervolgacties.

Vervangend  

Je bent in vakantieperiodes de back-up van de projectleider bestuurlijke gespreksronde digitale veiligheid. Op momenten dat je de projectleider van de bestuurlijke gespreksronde vervangt, begeleid je (in nauwe samenwerking met je teamgenoten) peer-to-peer gesprekken tussen gemeentelijke delegaties. Ook werk je de sessies uit en bereid je tussentijdse presentaties over de uitkomsten van de gespreksronde voor.

Resultaat van de opdracht

De community manager digitale veiligheid zorgt ervoor dat:

De community digitale veiligheid opgestart wordt en eind 2022 is gegroeid naar tenminste 50 actieve deelnemers afkomstig uit tenminste 15 gemeenten. Dit doe je door de Pleio-omgeving met interessante, relevante inhoud te vullen en via nieuwsberichten en op meet up bijeenkomsten deelnemen te werven.

De agenda en agendastukken voor digitale en fysieke bijeenkomsten tenminste twee weken voorafgaand aan de bijeenkomsten met de deelnemers zijn gedeeld.

De leden, wanneer ze om feedback gevraagd wordt, de community op een schaal van 0 tot 10 gemiddeld met een 7 of hoger waarderen, de meerwaarde van de community als positief ervaren en zich gehoord voelen.

Elke gemeente die deelneemt aan de community haar kennis in de vorm van een good practice, ervaringsverhaal of oproep deelt via het online community platform.

Eisen

 • Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding.

 • Minimaal vijf jaar werkervaring met het begeleiden van bestuurlijke en ambtelijke vernieuwings- of verbeterprojecten in een interbestuurlijke politieke omgeving als projectleider, beleidsadviseur, communicatieadviseur of soortgelijke functie.

 • Minimaal twee jaar werkervaring met het opbouwen van (kennis-)netwerken en het vertalen van gebruikerservaringen in strategische beleidsadviezen in de rol van community manager, HR-adviseur, informatieadviseur of soortgelijke functie.

 • We gaan uit van gebruik van eigen telefoon en laptop.

  Competenties

  De functie vereist de volgende competenties, die worden getoetst in de (eventuele) gespreksronde:

  Samenwerken;

  Organiseren;

  Netwerken;

  Omgevingsbewust;

  Digitaal- en schrijfvaardig.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Community manager digitale veiligheid die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.