thumbnail
thumbnail
Beleidsadviseur wonen

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Beleidsadvies
Sluit over 7 dagen
€95,-
18 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

21-09-2022

Sluitingsdatum:

04-10-2022

Begindatum:

04-10-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

18

Omschrijving van de opdracht

Over VNG
Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel bevlogenheid aan. 344 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren.

Over Team Leefomgeving
Binnen het team Leefomgeving houdt het cluster Bouwen en Wonen (5 medewerkers) zich bezig met belangenbehartiging voor en dienstverlening aan gemeenten op onder meer het woonbeleid. Gezien de grote opgaven de komende jaren is er behoefte aan versterking van het cluster.

De opdracht
Je gaat je met name bezighouden met structurering en verzameling van data en monitoring ter ondersteuning en verbetering van het gemeentelijke woonbeleid.

Dat doe je door:

  • Advisering in- en extern over vastgesteld en te ontwikkelen beleid, standpunten, aanpakken en/of producten

  • Regie te voeren op operationele projecten en processen

  • Ontwikkelen van een netwerk en dit inzetten op operationeel niveau.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden
Je vertegenwoordigt gemeenten in overleggen met het rijk en andere partijen. Je onderhoudt contact met medewerkers van gemeenten uit het hele land. Je bevordert de verzameling en uitwisseling van kennis en data. Bijvoorbeeld door bijeenkomsten te organiseren, een ondersteuningsprogramma met partners op te zetten, een handreiking te maken of een monitor op te zetten.

Resultaat van de opdracht
Je wordt in ieder geval ingezet op verbetering en uitbreiding van de lokale monitor wonen, op de landelijke monitor voortgang woningbouw en op een landelijke monitor huisvesting aandachtsgroepen. Daarbij is het doel om betere beleidsinformatie voor gemeenten beschikbaar te krijgen en de tijdsinspanning en kosten voor gemeenten zo beperkt mogelijk te houden.

De Eisen

  • De kandidaat is op de in de profieltekst genoemde datum en tijdstip beschikbaar voor een matchgesprek.

  • De aangeboden kandidaat is beschikbaar voor de functie gedurende de periode en het aantal uur zoals beschreven in de offerteaanvraag.

  • 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.

De Wensen

  • Geef aan hoeveel jaren de aangeboden kandidaat aantoonbare werkervaring in de rol van beleidsmedewerker, adviseur of soortgelijke met gemeentelijk woonbeleid.

  • Geef aan hoeveel jaren de aangeboden kandidaat in de rol van beleidsmedewerker, adviseur of soortgelijke aantoonbare ervaring heeft met regionale samenwerkingsverbanden.

  • Geef aan hoeveel jaren de kandidaat aantoonbare ervaring heeft met het begeleiden/coördineren van beleidsmatige projecten in het plannen en organiseren.

  • Geef aantoonbare werkervaring in de vorm van vergelijkbare opdrachten met digitale verwerking van data.

 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsadviseur wonen die deze organisatie zoekt?