thumbnail
Directeur

Vervoerregio Amsterdam

Jodenbreestraat 25, 1011 NH Amsterdam, Nederland

Mobiliteit en Verkeer
Deze inhuuropdracht is verlopen
€150
36 Noord-Holland

Publicatiedatum:

04-05-2022

Sluitingsdatum:

16-05-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

36

Organisatie
Wij zijn een samenwerkingsverband van 14 gemeenten. Het verbinden van verschillende partijen en belangen is onze kracht. We werken aan de meest innovatieve en uitdagende projecten op het gebied van mobiliteit. Werken bij de Vervoerregio betekent hét verschil kunnen maken in de OV-keten in de Amsterdamse regio. Bij alles dat we doen, leveren wij een essentiële bijdrage en geven we richting aan het verbeteren van mobiliteit, de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio Amsterdam. Wil jij dat ook? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Opdracht
De maatschappelijke context van de Vervoersregio is sterk in beweging. Bereikbaarheid (in combinatie met duurzaamheid, stedelijke ontwikkeling en economische groei) wordt steeds belangrijker. De directeur e in de ambtelijke organisatie de titel  secretaris-directeur draagt - speelt hierin een belangrijke verbindende en voortrekkende rol. Als een spin in het web, gericht op samenwerken in de keten.

Taken bij deze functie:

 • Eindverantwoordelijk voor de aansturing van de ambtelijke organisatie. Leidding geven aan MT, specifiek bestuurszaken, communicatie, strategie, innovatie en beleid aansturen binnen de Vervoerregio. Tevens voorzitter in overleg met OR;

 • Vertegenwoordigen van de Vervoerregio in maatschappelijke, ambtelijke en bestuurlijke contacten en overleggen:

 • contacten met Portefeuillehouders (de wethouders van de14 gemeenten), de raden van de 14 gemeenten, Regioraad. Door de gemeenteraadsverkiezingen is de bezetting nieuw. Daardoor gaat de SD alle gemeenteraden en alle wethouders Vervoer langs om de Vervoerregio te presenteren;

 • Externe directieoverleggen die verband houden met onze bereikbaarheidsopgave;

 • Politiek bestuurlijke contacten met en belangenbehartiging richting andere (regionale) organisaties;

 • Signaleren van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en ervoor zorgen dat deze ontwikkelingen hun vertaling vinden in de strategie, het beleidsprogramma en projecten;

 • Secretaris en eerste adviseur van het dagelijks bestuur en de regioraad;

 • Adviseren en ondersteunen van het dagelijks bestuur op strategisch niveau;

 • Daarnaast de opdracht om  te bewaken en faciliteren dat de ingezette organisatiewijziging ook daadwerkelijk wordt uitgerold.

Functie-eisen:

 • Academisch werk- en denkniveau;

 • Ruime ervaring als eindverantwoordelijke in een vergelijkbare complexe organisatie;

 • Aantoonbaar succesvol met het leidinggeven aan complexe processen in het openbaar bestuur;

 • Het vertalen van politieke en bestuurlijke opvattingen naar de organisatie;

 • Vaardigheid en vermogen om andere dan de gebruikelijke wegen te bewandelen;

 • Inzicht in maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen;

 • Ervaring met medezeggenschap;

 • Affiniteit met of aantoonbare belangstelling voor de thema’s bereikbaarheid, vervoer, mobiliteit, duurzaamheid en stedelijke ontwikkeling. 

Persoonsprofiel
U bent een onafhankelijk en inspirerend leider en adviseur die stevig en rolvast zijn/haar functie vervult. U bent het boegbeeld van de organisatie en u heeft oog en respect voor de opvattingen en wensen van anderen en weet mensen en belangen tot elkaar te brengen. U bent koersvast, stuurt vanuit visie op (inhoudelijke) hoofdlijnen en weet de noodzakelijke prioriteiten te stellen en te communiceren.  U kunt snel schakelen en bent gericht op resultaat en samenwerking. U geeft vertrouwen en neemt beslissingen op argumenten en hecht daarbij aan transparantie.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal wo master niveau;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als directeur van een organisatie met minimaal 100 fte;
3. Uurtarief maximaal €150,- exclusief BTW/inclusief reiskosten wwon-werkverkeer;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4.  Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als directeur van een overheid- en/of semi overheidsinstelling van minimaal 100 fte (40 punten);
5.  Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als directeur van een Openbaar
Vervoer gerelateerde organisatie (40 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met politiek bestuurlijke processen (maak dit aantoonbaar met een
concreet voorbeeld) (20 punten).

Competenties

 • Strategische visie;

 • Politiek en bestuurlijk bewustzijn;

 • Inlevingsvermogen;

 • Regisseren en verbinden;

 • Motiveren en inspireren.

Functieschaal
Deze opdracht is ingedeeld in functieschaal 18. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland in de week van 30 mei 2022. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen zo spoedig mogelijk bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Directeur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.