thumbnail
thumbnail

Opleidingscoordinator

OD NHN

Dampten 2, 1624 NR Hoorn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€90
18 Noord-Holland

Begindatum:

13 jul 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

18

Publicatiedatum:

5 jul 2024

Organisatie
Bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) werken circa 250 bevlogen en ervaren collega’s aan de opstelling van adviezen en de uitvoering van milieutaken van zestien gemeenten in Noord-Holland-Noord. Daarnaast is de provincie Noord-Holland onze opdrachtgever. We houden ons bezig met bodemkwaliteit, klimaat, natuur, milieu, duurzaamheid, energietransitie, lucht, afval, asbest externe veiligheid, zwemwater, wegen en vaarwegen.  Het vakgebied milieu, klimaat en natuur is volop in beweging en in de actualiteit. Werken bij de OD NHN staat dan ook garant voor uitdaging en dynamiek. En dat in een open en informele werksfeer waarin van elkaar leren voorop staat: samen gaan we voor het beste resultaat. Dat maakt dat onze medewerkers de collegialiteit bij de OD NHN als zeer hoog waarderen. OD NHN omarmt Het Nieuwe Werken (HNW) waarbij je de ruimte krijgt de taken naar eigen inzicht uit te voeren, en deels ook op een andere plek te werken. Flexibel en zelfstandig. Op die manier kun je werk en privé goed in balans brengen. Onze werkzaamheden omvatten uiteenlopende terreinen (milieu, duurzaamheid en natuur), en dat zorgt voor talloze mogelijkheden om je bij ons te ontplooien. Wij zijn gevestigd in een modern en goed bereikbaar kantoor, vlakbij het station, uitvalswegen en het centrum van Hoorn.

Omschrijving van de opdracht
Wij zijn op zoek naar een ervaren en gedreven Opleidingscoördinator om onze organisatie te ondersteunen in het realiseren van een lerende en ontwikkelingsgerichte cultuur. In deze centrale functie ben je verantwoordelijk voor de planning, organisatie en kwaliteit van de opleidingen voor medewerkers van de OD NHN. Durf jij de touwtjes in handen nemen? Van de HR-collega’s ben jij onze spin-in-het web in het ontwikkelen en implementeren van een efficiënte en toekomstbestendige kennisinfrastructuur op het gebied van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH). Je probeert deze zo goed mogelijk vorm te geven en waar mogelijk te verbeteren. Daarnaast stimuleer jij leidinggevenden en medewerkers bij hun ontwikkeling en professionalisering.

Verantwoordelijkheden:

 • Selectie-, in- door- en uitstroomprocedures ontwikkelen, actualiseren en monitoren zodat huidige en toekomstige medewerkers voldoen aan de meest actuele kwaliteitscriteria op het gebied van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH).

 • Contacten leggen en onderhouden met het werkveld, opleidingscoördinatoren en beleidsmedewerkers buiten de eigen organisatie.

 • Faciliteren van kennisuitwisseling en samenwerking met andere omgevingsdiensten om best practices te delen en synergie te realiseren.

 • Terugkoppeling van opgedane ervaringen naar Omgevingsdienst NL om de ontwikkeling van de OD Academie te ondersteunen.

 • Samenwerken met een interne werkgroep om de doelstellingen en toekomstvisie van de organisatie te analyseren en te vertalen naar concrete stappen voor het bevorderen van een lerende organisatie.

 • Samen met de HR-adviseurs opstellen van een strategisch opleidingsplan in lijn met het centrale opleidingsplan.

 • Betrekken van leidinggevenden bij het aanscherpen van functieprofielen, rolbeschrijvingen en ontwikkelgesprekken om ontwikkelpunten binnen de organisatie te identificeren en te adresseren.

 • Bijdragen aan het gebruik van kennis en data bij vergunningverlening, toezicht en handhaving om een cultuur van kennis- en data gedreven werken te stimuleren.

Gewenst profiel:

 • Ervaring en expertise als opleidingscoördinator, bij voorkeur in een vergelijkbare organisatie.

 • Van nature nuchter en houdt van een praktische, servicegerichte en goed doordachte aanpak.

 • Weet de verbinding op te zoeken en kan goed omgaan met organisatie sensitieve vraagstukken.

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en beschikt over organisatietalent.  

 • Proactieve en resultaatgerichte houding, met het vermogen om zelfstandig te werken.

 • Affiniteit met de sector van vergunningverlening, toezicht en handhaving is een pré.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op hbo niveau;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als opleidingscoördinator;
3. Aantoonbare werkervaring in het voeren van een opleidingsadministratie (ligt dit duidelijk toe in het cv);
4. Aantoonbare werkervaring met managementteams binnen een overheid instelling.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een Coördinator rol waarbij de nadruk lag op het realiseren van een kennisinfrastructuur (ligt dit duidelijk toe in het cv) (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met het ontwikkelen en implementeren van opleidingsbeleid en -processen (25 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met het opstellen van een strategisch opleidingsplan in lijn met het centrale opleidingsplan (20 punten);
8. Een maximum uurtarief van €90 exclusief btw, inclusief woon-werkverkeer en fee Flextender (15 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met AFAS (10 punten).

Competenties

 • Een opleidingsorganisatie coördineren en aanpassen aan de VTH-eisen

 • De activiteiten van het VTH-team plannen en coördineren (opleiders, gespreksleiders, deskundigen, ...)

 • De opleidingsactiviteiten administratief en financieel opvolgen en controleren

 • Het evaluatieproces voor opleidingen ontwerpen en opstarten

 • Communiceert effectief met verschillende stakeholders

 • Passie voor nieuwe technologieën en methoden om de leerervaring van collega's te verbeteren

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,50 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op drie werkdagen naar keuze, hybride.

Planning
De gesprekken bij de OD NHN zijn gepland op woensdag 17 juli 2024 tussen 13-16uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 16 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp´er

 • De OD NHN kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Kandidaat kan pas starten als het VOG is aangeleverd bij de Opdrachtgever.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).


Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Opleidingscoordinator die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.