thumbnail
Senior Product Owner

Nederlandse Spoorwegen

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

ICT
Sluit vandaag
€105
36 Utrecht

Publicatiedatum:

11-05-2022

Sluitingsdatum:

19-05-2022

Begindatum:

18-04-2022

Einddatum:

17-04-2023

Uren per week:

36


Inhuuropdracht

Functie/Opdracht: Senior  Product Owner
Locatie: Thuiswerkplek- Utrecht
Startdatum: 1-6-2022
Einddatum:31-5-2023

Optie op verlenging: Ja
Uren per week: 36
Uiterlijk aanbieden voor:  19 mei voor 13:00 uur
Selectiegesprekken zijn op: 24 mei tussen 09:30-12:00 en tussen 14:00-16:30 uur 
Maximum tarief: € 105,- (all-in)
Let op: Bovenstaand maximum tarief is een maximaal all-in uurtarief, dus inclusief o.a. reiskosten en eventuele vergoedingen en inclusief de fee(s) voor onze contractmanager FastFlex. Het door jou aangeboden tarief is bepalend bij de selectie van kandidaten en is indicatief, dit houdt in dat NS nog onderhandelt over tariefsverlaging.
___________________________________________________________________________________________________


Dit ga je doen
Ben jij de Product Owner die ons komt helpen verdere stappen te maken met ons E2E Ketenmonitoring team bij de NS Centrale Platform Organisatie (CPO)? Als Product Owner ben je de brug tussen een diversiteit aan ontwikkelteams die aansluiten op, of de overstap maken naar E2E Ketenmonitoring en ben je samen met het team verantwoordelijk voor inzicht in gezondheid van onze belangrijkste ketens die nodig zijn voor onze operatie nú en vólgende week.

Onze IT-ketens worden steeds langer en complexer. Het aantal bedrijfsprocessen dat geautomatiseerd wordt binnen NS blijft groeien en daarmee is er een verscheidenheid aan geïntegreerde IT-systemen die ontwikkeld en beheerd worden door vele afdelingen. Dit maakt dat het inzicht in de werking van het IT-landschap belangrijk is voor gebruikers, beheerders en management. Om te voorkomen dat we het overzicht verliezen op onze complexe IT en daardoor hersteltijden oplopen, de impact van incidenten groter wordt en veranderingen lastiger door te voeren zijn, is binnen NS gekozen voor een nieuwe standaard intelligente E2E Ketenmonitoring tooling (o.a. Stackstate), welke als dienst wordt afgenomen van ons consortium.

We zijn gestart met de onboarding van onze meest belangrijke ketens en de centralisering van monitoringtools die binnen NS in gebruik zijn, met als doel gelijk inzicht voor iedereen in de keten, gebruikmakend van één ketenmonitoring tool, en voorkomen van versplintering door het gebruik van meerdere ketenmonitoring tools.
Je bent vanuit je PO rol verantwoordelijk voor het opstellen en uitdragen van de visie op observability, het primaire aanspreekpunt voor ontwikkelteams m.b.t. ketenmonitoring, en je bent verantwoordelijk voor de prioritering van de backlog en werkverdeling binnen het team. Je bent verantwoordelijk voor de transitie van de ketenmonitoringtool die nu binnen een NS bedrijfsonderdeel in gebruik is, naar CPO, en neemt de rol van PO voor dit team over. Je draagt zorg dat monitoringswensen in de juiste tool zullen landen.
Je ontwikkelt en bewaakt de roadmap op team-niveau, en stuurt op uitvoering van product/dienst. In je werk heb je veel afstemming met andere teams over technische oplossingen en afhankelijkheden.

Je werkt nauw samen NS ontwikkelteams en (consoritum)leveranciers en controlrooms. We werken intensief samen NS Architectuur en NS Site Reliability Engineers.

Je team begeleidt mogelijk verschillende teams binnen NS bij hun aansluiting op E2E Ketenmonitoring en voert hierbij werkzaamheden zelfstandig of in teamverband uit. Dit binnen de afspraken van de dienst. Daarbij is het team in staat om vanuit een functioneel en evt technisch architectuurontwerp implementaties te doen.


Hier ga je werken
Op loopafstand van station Utrecht Centraal bundelen collega´s van de Centrale Platform Organisatie, afgekort CPO, hun krachten. Hier werken ca 150 collega’s met een mix van expertises samen die elkaar graag opzoeken om te sparren en kennis te delen
Jij vervult de rol van PO E2E Ketenmonitoring binnen de afdeling Service Operations.
CPO Service Operations is eindverantwoordelijk voor alle generieke IT voorzieningen bij NS, zoals Service Desk, Hosting, Operational Risk Management, Connectiviteit/Netwerken, Public Cloud Ops en de performance en stabiliteit van het hoog beschikbare NS IT landschap. Bij Service Operations streven we naar meer agile samenwerking, excellent presteren en wendbaarheid.Dit zijn de eisen
 
  • Je beschikt over een afgeronde ICT-opleiding op HBO+/WO-niveau; 
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; Nederlands
  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring als product owner;
  • Je hebt ruime ervaring met complexe domeinen en applicatielandschappen én complexe organisatiestructuren 
  • Je begrijpt gebruikersbehoeften en bent in staat deze te vertegenwoordigen
  • Je hebt ervaring met het maken, prioriteren en communiceren van roadmaps
  • Je bent niet bang om de motorkap te openen en te zien wat eronder zit
  • Je hebt ervaring met agile werken
  • Je hebt analytisch vermogen en een proactieve instelling

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Product Owner die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.