thumbnail
thumbnail
SAP ABAP Consultant

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€112,50
36 Utrecht

Begindatum:

8 jan 2024

Einddatum:

7 jan 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

21 nov 2023

Omschrijving van de opdracht

Startdatum: 8 januari 2024
Einddatum: 7 januari 2025
Locatie: Utrecht
Uiterlijk aanbieden: maandag 27 november 2023 09:00 uur 
Selectiegesprekken: zo snel mogelijk
Maximum tarief*: €112,50
*Let op: Bovenstaand tarief is een max. all-in uurtarief (incl. o.a. reiskosten, faciliteiten, eventuele vergoedingen en de fee(s) voor onze contractmanager FastFlex, excl. btw). Het tarief weegt mee in het selectieproces.

Dit ga je doen
NS wordt steeds meer een IT-bedrijf. Achter al onze treinen, kaartautomaten, warehousing, retail en finance zitten businessprocessen die worden ondersteund met SAP. Jouw rol als SAP ABAP Consultant bij NS is dus essentieel om Nederland in beweging te houden!

 • Je werkt in een uitgebreid SAP landschap met de nieuwste functionaliteiten en technologieën

 • Je werkt in een dynamische omgeving: IT NS innoveert en is volop in beweging

 • Je werkt voor een mooi bedrijf met een maatschappelijk relevante functie

Voor de Order2Cash DevOps teams van IT Concernstaven zijn we op zoek naar een technische SAP ABAP Consultant, die in staat is de meer technische aspecten ervan te doorgronden. Als ontwikkelaar ben je naast de meer traditionele onderwerpen als ABAP (Functiebouwstenen, Idocs, Interfaces, etc.), ook actief op het gebied van nieuwe ontwikkelingen als SAP Fiori Elements / SAPUI5, CDS views en Odata services. Met jouw bijdrage werken onze teams er hard aan om de verkoopprocessen zo efficiënt en wendbaar mogelijk in te richten, vanaf de initiële verkoop tot en met een juiste en transparante factuur voor zowel de consument als de zakelijke reiziger. Je wordt teamlid van één van de Order2Cash teams, maar werkt, indien nodig, ook voor de andere teams. De systemen waarmee we de Order2Cash processen ondersteunen zijn SAP S/4 Hybris Billing (BRIM), bestaande uit de eigen integratielaag Convergent Mediation, de verrijkingslaag Convergent Charging, Convergent Invoicing en FiCa. De meeste systemen draaien op een HANA database. Voor de teams zit jouw toegevoegde waarde in: 

 • Je bent daarmee verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, testen en onderhouden van business processen

 • Je bent op de hoogte van de nieuwe (ABAP) ontwikkeltechnieken en past deze toe binnen de architectuur waar nodig (zoals RAP/CDS views/Fiori (Elements). Kennis van Cloud Tools op SAP BTP, zoals Integration Suite, Event Mesh en API management is een plus

 • Het ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten in SAP Brim

 • In kaart brengen van bedrijfsprocessen en aangeven hoe het beter én makkelijker kan

 • Bijdragen aan - het ontwerpen, bouwen en uitrollen van SAP systemen en gerelateerde applicaties

 • Jouw affiniteit met Order2Cash processen

Hier ga je werken
Bij NS kom je te werken in een dynamisch team bestaande uit SAP consultants, developers (ABAP), testers en integratiespecialisten. Elk kwartaal vindt er een PI event plaats waarna jouw team in sprints van twee weken aan complexe vraagstukken werkt. Hoe gaan we het realiseren? Waar kunnen we een standaardoplossing gebruiken en wat wordt maatwerk? Samen zijn we verantwoordelijk van begin tot eind. Van design tot realiseren, testen en beheer. ‘We build it, you love it, you run it.’ Heb je een goed idee en kan je dit overbrengen op je team? Grote kans dat we daarmee aan de slag gaan. Hierbij is onze purpose Wij onderhouden en ontwikkelen SAP BRIM zodat facturen altijd correct worden verwerkt en stuurinformatie beschikbaar gesteld wordt aan zowel de reiziger als interne/externe stakeholder. Wij zijn het expertisecentrum op het gebied van Order2Cash met een focus op de financiële processen. Wij denken mee op zowel tactisch en strategisch niveau waarbij innovatie een belangrijke rol speelt. Daarmee dragen we bij aan een financieel gezond NS. Naast onze ambitie om de systemen optimaal te laten functioneren, willen we onze medewerkers optimaal faciliteren. Onder andere om deze reden zijn we bezig met nieuwe werkmethodes als Agile/DevOps.

Dit zijn de eisen

 • Ervaring met het bouwen van CDS Views

 • Minimaal 4 jaar ervaring in de rol van SAP ABAP Developer 

 • SAP BTP ervaring is een pre

 • Ervaring in CC/CI is een pre

 • SAP BRIM Certificering is een pre

 • Kennis van O2C processen is een pre

 • Ervaring met FiCa/FiCo

 • Ervaring als kartrekker binnen een agile werkomgeving;

 • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal;

 • Je bent een teamplayer, maar kunt ook zelfstandig werken;

Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen vooruit.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de SAP ABAP Consultant die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.