thumbnail
thumbnail

10100059621 - BD/NCTV - Inhuur Medior Projectmedewerker wetsimplementatie

Turfmarkt 147, 2511 DP Den Haag, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Zuid-Holland

Begindatum:

1 aug 2024

Einddatum:

1 aug 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

4 jul 2024

Beschrijving Opdrachtgever
De missie van de NCTV is om bij te dragen aan een veilig en stabiel Nederland. In een complexe, veranderende en steeds meer gedigitaliseerde wereld is Nederland kwetsbaar voor dreigingen. Cyberaanvallen, buitenlandse inmenging, terrorisme, pandemieën – het zijn dreigingen voor onze nationale veiligheid die zich op vele manieren voordoen. De NCTV zet zich in voor drie maatschappelijke opgaven: contraterrorisme, cybersecurity en statelijke dreigingen. Ook zorgen we voor het bewaken en beveiligen van objecten, personen en evenementen, en voor de burgerluchtvaart. Als coördinator zorgt de NCTV voor de strategische verbinding tussen alle betrokken spelers in het Nederlandse veiligheidsdomein, voor het reduceren van nationale veiligheidsrisico’s en - als het erop aan komt - het beheersen van nationale crises.

Beschrijving directie/afdeling
De projectmedewerker wordt ondergebracht bij de afdeling Bedrijfsvoering van de NCTV, maar in de praktijk maakt de projectmedewerker onderdeel uit van een projectteam dat direct aan het MT rapporteert.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel
Op 6 december 2023 is een nieuwe wet aangenomen waarin de coördinatietaak van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is vastgelegd. De verwachting is dat deze wet - voluit Wet coördinatie terrorismebestrijding en nationale veiligheid (Cotnv) - in de tweede helft van 2024 in werking treedt.

Om de organisatie hier intern op voor te bereiden is een projectteam van externe en interne projectmedewerkers opgericht.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden
Binnen het project worden verschillende projectactiviteiten uitgevoerd, in nauwe samenwerking met verschillende organisatieonderdelen. Voor de uitbreiding van het projectteam is behoefte aan een projectmedewerker die zelfstandig en in teamverband kan werken en flexibel ingezet kan worden op diverse projectactiviteiten. Het (door)ontwikkelen en (gedeeltelijk) implementeren van beleid, het afstemmen met relevante organisatieonderdelen die betrokken zijn bij de wetsimplementatie, en het voorbereiden en geven van presentaties aan de verschillende organisatieonderdelen over de veranderopgave maken hier deel van uit. Hierbij is de verwachting dat de beginperiode vooral gericht is op (door)ontwikkeling van beleid en dit vervolgens geïmplementeerd moet worden, waarbij de projectmedewerker de overdracht naar de lijnorganisatie faciliteert. Daar waar nodig springt de projectmedewerker in op mogelijke knelpunten die het ontwikkelde beleid met zich meebrengt, en doet proactief voorstellen ter verbetering, binnen de wettelijke kaders en passend binnen de context en cultuur van de organisatie. Gezien de huidige samenstelling van het projectteam en de organisatie is kennis van projectmanagement een van de vereisten.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de 10100059621 - BD/NCTV - Inhuur Medior Projectmedewerker wetsimplementatie die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.